Acronis Cyber Protect Home Office (formerly Acronis True Image) activation

Discussion in 'MDL Projects and Applications' started by nova-s, Aug 23, 2014.

  1. oliverjia

    oliverjia MDL Addicted

    Mar 1, 2008
    837
    420
    30
    lol good day bro!
    really can't recall now. But what matters is we agree Terabyte is the one app to go for our disk imaging needs :)
     
  2. Marcustv

    Marcustv MDL Junior Member

    Jun 7, 2015
    60
    12
    0
    Where can I find a Terabite Boot ISO?
     
  3. kianew

    kianew MDL Novice

    Sep 22, 2022
    26
    91
    0
    Phoenix4th
    If so, you have to manually remove Acronis kernel drivers.
    1. Boot into Windows Recovery Environment, choose Command Prompt, then type regedit.
    2. Navigate HKEY_LOCAL_MACHINE, load your hive <YourSystemDrive>\Windows\System32\config\SYSTEM
    3. Delete keys (if still exist):
    ..\ControlSet001\Services\fltsrv
    ..\ControlSet001\Services\snapman
    ..\ControlSet001\Services\volume_tracker
    4. Delete fltsrv line from keys:
    ..\ControlSet001\Control\Class\{4d36e967-e325-11ce-bfc1-08002be10318}\UpperFilters
    ..\ControlSet001\Control\Class\{71a27cdd-812a-11d0-bec7-08002be2092f}\UpperFilters
    5. Unload modified hive and reboot.
     
  4. zmeul86

    zmeul86 MDL Member

    Jun 17, 2014
    185
    76
    10
  5. gagnes

    gagnes MDL Novice

    Apr 26, 2017
    2
    0
    0
    Hello,
    script is working well, but scheduled task is not, I have a result (0x1) when executing in task scheduler
    I noticed that "c:\system32\acronis_reset.bat" does not exist, which could explain my issue
    Any Idea ? I am under windows 11
     
  6. KleineZiege

    KleineZiege MDL Expert

    Dec 11, 2018
    1,713
    1,944
    60
    write a task yourself

    information is in the script
     
  7. gagnes

    gagnes MDL Novice

    Apr 26, 2017
    2
    0
    0
    I created my own "acronis_reset.bat" :
    wmic.exe process where name="CyberProtectHomeOffice.exe" delete
    wmic.exe process where name="anti_ransomware_service.exe" delete
    reg.exe delete HKLM\SOFTWARE\Classes\AppID\{E7F904D5-83DE-43F6-8EF5-9443DF243CFA} /reg:32 /f
    sc start "AcronisActiveProtectionService" >nul 2>&1​
     
  8. mephistooo2

    mephistooo2 MDL Junior Member

    Feb 5, 2008
    69
    111
    0
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  9. mdm

    mdm MDL Junior Member

    Mar 23, 2011
    51
    33
    0
    What for?
    It always had it included...
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  10. mephistooo2

    mephistooo2 MDL Junior Member

    Feb 5, 2008
    69
    111
    0
    It can be used to see the contents of the backup files when backing up with just the iso file without fully installing the Acronis program.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  11. mdm

    mdm MDL Junior Member

    Mar 23, 2011
    51
    33
    0
    Ahhh, I see.
    Newer used it tht way, but some do.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  12. kianew

    kianew MDL Novice

    Sep 22, 2022
    26
    91
    0
    mephistooo2

    Good start.
    Standalone shell extension is a usefull tool for reading backups without Acronis installed.

    There are some thoughts in case you wish to develop it further.
    - add uninstaller
    (few people can clean up the registry manually)
    - better use variables instead of absolute
    (not every system drive letter is C:\)
    - consider moving to NSIS
    (it's easy and helps to avoid intermediary bat\reg\vbs stuff)

    Good luck.
     
  13. mdm

    mdm MDL Junior Member

    Mar 23, 2011
    51
    33
    0
    That is a comment for the Turkish dev guy on github ;)
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  14. Curiosity

    Curiosity MDL Novice

    Jan 10, 2013
    2
    0
    0
    now it doesn't
    after i tried to delete the hive by hands from the reg within one week using, it started to tell that trial period has ended and offer to buy full version :(
     
  15. mdm

    mdm MDL Junior Member

    Mar 23, 2011
    51
    33
    0
    Sure it does, its only your problem for manually messing with the registry... :D
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  16. el_sabio_

    el_sabio_ MDL Novice

    Oct 27, 2015
    14
    1
    0
    for Acronis.Backup.Advanced.11.7.50230 there is some activator or key to use it with SQL, the key found on the internet is not valid for SQL
     
  17. FlameRed

    FlameRed MDL Novice

    Nov 27, 2018
    11
    17
    0

    This method still works under Acronis Cyber Protect Home Office 28.1.1 Build 40713