Aero made possible in Windows 8 RTM?

Discussion in 'Windows 8' started by palbertsma, Aug 6, 2012.

  1. palbertsma

    palbertsma MDL Member

    Jun 3, 2009
    186
    23
    10
    Is there already a way to release aero in Windows 8?

    Or are there themes and/or theme patches for Windows 8 that enable the aero effects?
     
  2. tazman137

    tazman137 MDL Junior Member

    Jul 17, 2009
    92
    6
    0
    so we are changing Win8 back into Win7... whats the point of running Win8 then?
     
  3. JaguarXJ12

    JaguarXJ12 Guest

    That's what I've asked those who use Classic Shell etc. to get back the Start Menu too.

    Really what's the point using something new if all you want is the same you already used before.

    You want the Windows 7 look, use the real Windows 7.
    Windows 8 is far more superior then any Windows version ever made. Be glad and enjoy the best Windows ever.
     
  4. palbertsma

    palbertsma MDL Member

    Jun 3, 2009
    186
    23
    10
    Win8 has many features that Win7 hasn't; it also is a lot quicker!

    But I'd like to have it a bit more shiny as with Win7; that's all!:biggrin:
     
  5. SmirgeliS

    SmirgeliS MDL Junior Member

    Aug 20, 2010
    94
    33
    0
    You wanna have 'shiny' OS - use Windows 7, wanna have OS with many features - use Windows 8..
     
  6. phailyoor

    phailyoor MDL Junior Member

    Aug 6, 2012
    65
    11
    0
    I want my OS to be shiny AND have lots of features. It's always better to have "no compromises"
     
  7. SmirgeliS

    SmirgeliS MDL Junior Member

    Aug 20, 2010
    94
    33
    0
    It's not gonna happen.. Deal with it...
     
  8. palbertsma

    palbertsma MDL Member

    Jun 3, 2009
    186
    23
    10
    What's the problem of just asking this question? If somebody knows a solution: why should this bother anyone?! If you don't want some glamour: it's OK with me, but if some like some shine: this shouldn't trouble anybody.:biggrin:
     
  9. tazman137

    tazman137 MDL Junior Member

    Jul 17, 2009
    92
    6
    0

    I like classic shell, there is no reason they should've removed the start menu on the desktop. Running apps like "creative control panel" from metro to have it bounce me back to desktop is stupid. At least with classic shell I've got shortcuts to the apps I have installed. That's the biggest annoyance with the desktop without a start menu, you cant just run an installed app.


    The only issue I'm having with 8 right now is the copy GUI that just drops to 0kb/sec during a big file transfer. I wish they'd fix that old Vista issue ;)
     
  10. dummekuehe

    dummekuehe MDL Senior Member

    Jan 11, 2009
    460
    100
    10
    #10 dummekuehe, Aug 6, 2012
    Last edited by a moderator: Aug 8, 2012
    You wanna bitch around and make useless comments - go somewhere else


    ***comment from the administration: You are not authorised to send a MDL member to somewhere else. Try to keep the tone friendly and do not patronize other members***

    Thanks
     
  11. CarbonSplinter

    CarbonSplinter MDL Novice

    Aug 20, 2009
    16
    1
    0
    Is anyone going to answer this instead of talking trash like a f**king toolbag?
    I'd like to know what the op is asking too.
     
  12. tazman137

    tazman137 MDL Junior Member

    Jul 17, 2009
    92
    6
    0
    No, of course there is not.
     
  13. dummekuehe

    dummekuehe MDL Senior Member

    Jan 11, 2009
    460
    100
    10
    sorry don't know a way yet
    when i switched to "high contrast" after changing to RP visual style
    i got some kind of f**ked up transparency

    don't try it for yourself
    i think it did sth strange to my lock/logon screen
     
  14. Myrrh

    Myrrh MDL Expert

    Nov 26, 2008
    1,423
    525
    60
    They made Windows 8 faster by stripping out stuff that could slow it down. I expect after the backlash is over we will see a Windows 9 with better graphics.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  15. palbertsma

    palbertsma MDL Member

    Jun 3, 2009
    186
    23
    10
    How do you change to RP visual style?:confused:
     
  16. tommyraudy

    tommyraudy MDL Novice

    May 11, 2012
    1
    0
    0
    its possible when windows is activated
     
  17. palbertsma

    palbertsma MDL Member

    Jun 3, 2009
    186
    23
    10
    Windows is already activated.:D

    I mean: what is the procedure to change to RP visual style?
     
  18. mekwall

    mekwall MDL Novice

    Aug 6, 2012
    2
    1
    0
    #18 mekwall, Aug 6, 2012
    Last edited by a moderator: Aug 6, 2012
    To answer the question, atm. there's no Aero theme for Windows 8 but someone will surely try to recreate it as close as possible to the original. And about the RP theme, there's a thread dedicated for that. I can't post a link directly to it due to my new user status, but if you do a quick search in the Windows 8 forum you'll find it.
     
  19. palbertsma

    palbertsma MDL Member

    Jun 3, 2009
    186
    23
    10
    #19 palbertsma, Aug 6, 2012
    Last edited by a moderator: Aug 6, 2012
    (OP)
    I found the tread: I didn't know there was something like this. Thanks!:)
     
  20. dummekuehe

    dummekuehe MDL Senior Member

    Jan 11, 2009
    460
    100
    10
    Here you are. ;) Click the "Thanks" button to make it count. ;)
    If you look at all the screen caps here you will notice that most are already using RP theme on RTM.
    But it won't bring you back transparency.

    Here's the link to my RP visual style thread
    http://forums.mydigitallife.net/threads/35554-Windows-8-RP-Visual-Style-for-8-RTM-and-Server-2012-RTM