am i the only one with issues?

Discussion in 'Windows 8' started by kaos420, Oct 28, 2012.

  1. kaos420

    kaos420 MDL Senior Member

    Jul 30, 2009
    269
    12
    10
    i have a dell studio 1558. i5 4gb of ddr3 ati hd5400. windows 8 has been the biggest mistake i have made. tried on a clean install used my purchased key i bought for 14 buck. it just refuses to play nicely. constant crashes of memory nulled and so on. i never had a single issue on 64 bit ultimate. i just don't get it wtf is up with it. i have does 4clean installs. all resulting in seeing the dumb :( and we are collecting data. so much so it even has gone into startup recovery a few times. im about to reinstall a clean copy of 7 and wait till maybe sp1. i just dont get it.can anyone shed light to this?
     
  2. Diverge

    Diverge MDL Junior Member

    Jul 23, 2009
    54
    13
    0
    Sounds like something is messed up with your system or install media. You really shouldn't have any issues like your experiencing.
     
  3. kaos420

    kaos420 MDL Senior Member

    Jul 30, 2009
    269
    12
    10
    #3 kaos420, Oct 28, 2012
    Last edited: Oct 28, 2012
    (OP)
    ya idk wtf it is. i mean a charger unplug it crashes. its been a nightmare. i just googled it and found a full page of issues with ati. i guess its a graphic driver issue. sooooo back to 7 i got. ill wait a month and try again. maybe by then my system will have more drivers available. just sucks i bought 8 and am having nothing but issues.when its asleep and i wake the screen up it crashes as well.all my drivers are up to date as well. using drivermax. guess ill wait till they update them.
     
  4. Toink

    Toink MDL Member

    Jul 5, 2007
    150
    15
    10
  5. derausgewanderte

    derausgewanderte MDL Senior Member

    Jul 21, 2009
    330
    86
    10
    #5 derausgewanderte, Oct 28, 2012
    Last edited: Oct 28, 2012
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  6. kaos420

    kaos420 MDL Senior Member

    Jul 30, 2009
    269
    12
    10
    hmmm man your tempting me now. lol im formatting my usb for 7 as i type. lol but i guess ill give your method a once go . wonder if i can just add that driver to my current setup. im a try that first. thank you. and yes ive been smashing my head against the wall for some time since i tried to install.
     
  7. Toink

    Toink MDL Member

    Jul 5, 2007
    150
    15
    10
    That process will still ask you to download the .NET framework... I already did that. Prior to my solution....
     
  8. Toink

    Toink MDL Member

    Jul 5, 2007
    150
    15
    10
    #9 Toink, Oct 28, 2012
    Last edited: Oct 28, 2012
    I suggest, then that kaos420 downloads the NON-BETA one specifically for his laptop model...

    In-fact, kaos420, you don't actually need to upgrade to the BETA one. You can make do with the latest NON-BETA driver. Things will still work... The crash is caused by the Catalyst driver being installed without the .NET Framework 3.5

    And BTW, make sure you set the Win7 ATI driver to Win7 compatibility mode and 'Run as Admin' before installing...
     
  9. hbhb

    hbhb MDL Expert

    Dec 15, 2010
    1,017
    263
    60
    Enable netframework by Dism cmd, posted in the forum. That s proven to work well.
    Ati 12.8 here on 6370M .
    I use AMD checker on my sys and advised Not to go with 12.10 due to hardware, all good here.
    Good luck , u should be good too:D
     
  10. mdc

    mdc MDL Junior Member

    Jul 22, 2010
    78
    120
    0
    My advice would be NOT to install any aftermarket drivers whatsoever and see if it's stable; there shouldn't be any issues with the WHQL stuff, and unless you're a hardcore gamer you most likely won't notice the difference. If it's not stable as a stock install, then it's most likely a hardware issue not a driver one, in which case you need to figure out which component is actually to blame.
     
  11. s1ave77

    s1ave77 MDL Guide Dog/Dev

    Aug 15, 2012
    15,157
    20,614
    340
    #12 s1ave77, Oct 28, 2012
    Last edited by a moderator: Apr 20, 2017
    >>>>

    >>>>

    In an administrative CMD:
    Code:
    dism.exe /online /enable-feature /featurename:NetFX3 /Source:X:\sources\sxs
    were X: is current optical/virtual drive.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  12. mdc

    mdc MDL Junior Member

    Jul 22, 2010
    78
    120
    0
    Not every new product is built around a new chipset; for example, many wireless cards/chipsets are rebranded Atheros gear, in which case installing a Vista-era driver on it would work fine. Also - especially with regards to graphics drivers - the stock Microsoft drivers are cut-down versions designed to just work; no nVidia Control Panel, no extensions, no specific optimizations for each chip, just a basic nv4 module designed to get your system up and running. The Windows Update stuff is typically fairly recent WHQL'd versions.

    My point, however, still stands; these bare-minimum repacks that Microsoft provide are designed to be stable above all else; it's not going to give you rocking framerates, but it SHOULD help you identify whether or not you're having a driver issue or a hardware one.
     
  13. davejunia

    davejunia MDL Novice

    Oct 22, 2012
    24
    25
    0
    Friend has a Dell laptop 14" upgraded to Win 8 Pro. i7 4gb of drr3 ati hd 4500. No issues. Both the Windows 8 default driver and the ATI's latest driver worked fine.
     
  14. kaos420

    kaos420 MDL Senior Member

    Jul 30, 2009
    269
    12
    10
    different chip. and display size.as well as differnet graphic card. is it even a studio. lol im back on 7 for the time being until next weekend ill try it all over again.
     
  15. kaos420

    kaos420 MDL Senior Member

    Jul 30, 2009
    269
    12
    10
    so i gave in a redid windows 8 here is whati get same as before no drivers installed clean install.just added dells windows 7 ati driver. i get

    windows 8 system thread execption not handled

    No-Execute Memory error. can some one shed light and yes 4.5 and 3.5 framework have been enabled
     
  16. kaos420

    kaos420 MDL Senior Member

    Jul 30, 2009
    269
    12
    10
    #18 kaos420, Oct 28, 2012
    Last edited: Oct 28, 2012
    (OP)
    ok so i kinda narrowed it down to something strange. if i unplug my charger or boot without it and then plug it in it crashes every single time. otherwise its leveled out a little and is running better then before. any ideas on the power making it crash?
     
  17. hbhb

    hbhb MDL Expert

    Dec 15, 2010
    1,017
    263
    60
    Check temperature, if power not up to par it could cause overheating...check ur cord and connection to pc and wall
     
  18. anarchist9027

    anarchist9027 MDL Expert

    Oct 30, 2010
    1,320
    667
    60
    Do you have Hybrid graphics for example AMD integrated with onboard Intel graphics?