[Answered] Windows 7 Build 7601 suddenly not genuine

Discussion in 'Windows 7' started by toolkit, Jun 3, 2017.

  1. toolkit

    toolkit MDL Novice

    Jun 3, 2017
    5
    0
    0
    My PC recently booted up as not genuine, despite flawlessly using the Microsoft Toolkit for several years.

    I get the following error at bootup:

    And this error in Microsoft Toolkit 2.6.2:

    I've been running this same Win 7 since it came up with no issues. Please help me find solution to make my Win 7 genuine again. Thanks!
     
  2. s1ave77

    s1ave77 MDL Guide Dog/Dev

    Aug 15, 2012
    15,335
    21,270
    340
    Code:
    Application Name: slui.exe
    Looks like a corruption might have appeared.

    Check with (in admin cmd):
    Code:
    sfc /scannow
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. s1ave77

    s1ave77 MDL Guide Dog/Dev

    Aug 15, 2012
    15,335
    21,270
    340
    @toolkit You showed output of 'Check' from the 'Product Keys' tab, please show the one from 'Activation' tab.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  4. toolkit

    toolkit MDL Novice

    Jun 3, 2017
    5
    0
    0
    When I click check in the activation tab nothing happens. The console is blank.

    I ran SFC:

     
  5. Enthousiast

    Enthousiast MDL Tester

    Oct 30, 2009
    16,824
    21,119
    340
    Run this command in an elevated cmd and the txt file with the results will appear on your desktop:
    Code:
    findstr /c:"[SR]" %windir%\Logs\CBS\CBS.log >"%userprofile%\Desktop\sfcdetails.txt"
     
  6. toolkit

    toolkit MDL Novice

    Jun 3, 2017
    5
    0
    0
    It was too big too paste. See attached.
     

    Attached Files:

  7. s1ave77

    s1ave77 MDL Guide Dog/Dev

    Aug 15, 2012
    15,335
    21,270
    340
    A lot of files tampered including Activation related ones :g:.

    If no backup exists to revert to, a Repair Install (as Inplace Upgrade) might be needed.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  8. RJARRRPCGP

    RJARRRPCGP MDL Member

    Feb 24, 2010
    237
    22
    10
    Looks like silent corruption strikes again...
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  9. Joe C

    Joe C MDL Guru

    Jan 12, 2012
    2,549
    1,395
    90
    Corruption of a multitude of files could be from a bad sector on the drive, You might want to check the health status of your hard drive.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  10. ben4781

    ben4781 MDL Novice

    Jan 24, 2013
    1
    0
    0
    Change toaster bro.
     
  11. november_rain

    november_rain MDL Senior Member

    Oct 25, 2012
    495
    2,836
    10
    #12 november_rain, Jun 27, 2017
    Last edited: Jun 27, 2017
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  12. Tito

    Tito Super Mod / Adviser
    Staff Member

    Nov 30, 2009
    17,639
    15,553
    340
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  13. atgpud2003

    atgpud2003 MDL Member

    Apr 30, 2015
    233
    29
    10
    #14 atgpud2003, Jul 1, 2017
    Last edited by a moderator: Jul 2, 2017
    My suggestion is backup all your personal files, and re-load Windows 7 with DAZ Loader, then you should be ok, OR try able use WAT FIX and use DAZ loader tools.. should work? But my suggest to backup and re-format clean.. DOUBLE check your hard drive has no bad sectors..
     
  14. Enthousiast

    Enthousiast MDL Tester

    Oct 30, 2009
    16,824
    21,119
    340
    WATRemove (REMOVEWAT) = an old and system corrupting "activation" which is deleted from MDL long ago.

    I think you mean WATFIX by DAZ?
     
  15. atgpud2003

    atgpud2003 MDL Member

    Apr 30, 2015
    233
    29
    10
    YES.. I completely forgot. My bad.. yes WATFIX..
     
  16. Kalevala

    Kalevala MDL Novice

    Dec 27, 2016
    12
    1
    0
    Hopefully I'm not being too impolite in necroing this thread but I thought that might be the wisest instead of starting a new one.
    My story is pretty much similar to his except I left to visit the family on Friday and when I got back on Sunday evening I was greeted with the Windows is not genuine, no booting involved.

    I've attached the log file I got from WAT Fix.
    I'm honestly hoping reinstalling everything isn't needed.
     

    Attached Files:

  17. Tito

    Tito Super Mod / Adviser
    Staff Member

    Nov 30, 2009
    17,639
    15,553
    340
    @Kalevala,

    Please post an MGADIAG report.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  18. Kalevala

    Kalevala MDL Novice

    Dec 27, 2016
    12
    1
    0
    #19 Kalevala, Jul 16, 2017
    Last edited: Jul 16, 2017
    Attached. I also ran sfc /scannow which came out "Windows Resource Protection did not find any integrity violations."

    EDIT: I've also removed the Windows update which most likely triggered the flag
     

    Attached Files:

  19. Tito

    Tito Super Mod / Adviser
    Staff Member

    Nov 30, 2009
    17,639
    15,553
    340
    @Kalevala

    1. You're running a KMS activated Windows 7 Pro - which emulator did you use?
    2. Why don't you opt for OEM:SLP and use Windows Loader or modded bios?
    3. Aren't you using a mobo from Asus?
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...