Artoo's Inter-Galactic termsrv.dll Patcher Tool™

Discussion in 'Windows 8' started by Mr Jinje, Nov 1, 2013.

  1. Mr Jinje

    Mr Jinje MDL Expert

    Aug 19, 2009
    1,773
    1,080
    60
    #1 Mr Jinje, Nov 1, 2013
    Last edited: Jun 3, 2014
  2. Mr Jinje

    Mr Jinje MDL Expert

    Aug 19, 2009
    1,773
    1,080
    60
    #2 Mr Jinje, Nov 1, 2013
    Last edited by a moderator: Apr 20, 2017
    (OP)
  3. Mr Jinje

    Mr Jinje MDL Expert

    Aug 19, 2009
    1,773
    1,080
    60
    #3 Mr Jinje, Nov 1, 2013
    Last edited by a moderator: Apr 20, 2017
    (OP)
    Patch details. Will document the manual hex edits for each and possibly add xdelta/svf patches for GUI challenged in the future.

    bspatch.exe patches for all versions x64/x86 W7 and up. BS-GUI on the way, start breath holding: NOW.
    and the master list of hashes.

     
  4. Mr Jinje

    Mr Jinje MDL Expert

    Aug 19, 2009
    1,773
    1,080
    60
    #4 Mr Jinje, Nov 1, 2013
    Last edited by a moderator: Apr 20, 2017
    (OP)
  5. Superfly

    Superfly MDL Expert

    Jan 12, 2010
    1,132
    540
    60
    WOW.. Jay! like 3 reservations? Intergalactic!

    Buck Rodgers

    out...
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  6. cmos

    cmos MDL Junior Member

    Sep 29, 2009
    67
    49
    0
  7. EFA11

    EFA11 Avatar Guru

    Oct 7, 2010
    8,795
    6,762
    270
    I have noticed that sometimes datafilehost will crap out an executable no matter what is checked or unchecked, might be a cache thing they have going on with an ad or something. Pain in the butt, but usually clears itself eventually.
     
  8. Cowboy

    Cowboy MDL Member

    Oct 25, 2008
    184
    29
    10
    In this case it was operator failure. Too many download buttons. The eye always catches the largest one....
     
  9. Limonica

    Limonica MDL Novice

    Oct 26, 2012
    6
    3
    0
    This Patch Win8.1 x86/x64 not support fSingleSessionPerUser=0 :bad:
     
  10. Cowboy

    Cowboy MDL Member

    Oct 25, 2008
    184
    29
    10
    I don't understand the reason for the modification to the termsrv.dll for Windows Server 2012R2. I just installed 2012R2 and all I did was change the 2 registry entries and I can concurrently logon through RDP with the same User ID as is active on the computer. Works great.
     
  11. Mr Jinje

    Mr Jinje MDL Expert

    Aug 19, 2009
    1,773
    1,080
    60
  12. Cowboy

    Cowboy MDL Member

    Oct 25, 2008
    184
    29
    10
    #14 Cowboy, Nov 5, 2013
    Last edited: Nov 5, 2013
    No, I usually never have a need to have more that one remote user connected, but that explains the patch. Thank you.

    The fact that 2012R2 supports concurrent use by 2 users of the same name indicates that this feature is supported somewhere else than in termsrv.dll. I wish we could figure that out because creating an additional user for each computer is a pia.
     
  13. Mr Jinje

    Mr Jinje MDL Expert

    Aug 19, 2009
    1,773
    1,080
    60
    #15 Mr Jinje, Nov 5, 2013
    Last edited by a moderator: Apr 20, 2017
    (OP)
  14. Cowboy

    Cowboy MDL Member

    Oct 25, 2008
    184
    29
    10
    #16 Cowboy, Nov 6, 2013
    Last edited by a moderator: Apr 20, 2017
    Where did you get my picture???
     
  15. willou

    willou MDL Novice

    Feb 12, 2013
    1
    0
    0
    Hi,
    Thank you so much for this software. Unfortunatly this patch is not working on my 8.1 laptop. I'm trying to iniciate a remote desktop connection localy using my own ip address. The connexion fails with error: your computer cannot connect on a remote console session since it is allready in use (sorry for the translation, i'm using a french OS). Maybe it's not the good way to test?
    My windows Buid is Win 8.1 PRO 9600 X64 French, it's an online update of Windows 8 Pro (not a fresh install).
    Anyway, the patch works fine

    patchtermsrv.png
    After reboot, i'm still facing the issue as decribed above. One question, I noticed that the remote desktop service was shut. Should it be started (I've tried to start it >> same issue) ? I thought Remote Desktop worked without starting this service...
    I have no idea to where to look at and what to check.... Please advice.
     
  16. renoOo

    renoOo MDL Novice

    Jan 29, 2011
    43
    13
    0
    Hello Mr Jinje, thank you for the good work.
    The beta7 version should be improved simply.

    For my two PCs (Win 8.1 PRO 9600 X64 French), I had to use the following commands to ensure that the patch works.

    http://forums.mydigitallife.net/thr...e-quot-termsrv-dll-quot-in-windows-8-1/page10
    post #97

    2. Click Start, then type "cmd" in the search box & hit enter. This will launch the Command prompt
    3. Type the following & hit enter: takeown /f C:\Windows\System32\termsrv.dll
    4. Then type this & hit enter (NOTE: Replace USERNAME with YOUR USERNAME!! If your name has a space in it, enclose it with quotes, like "User Name"): cacls C:\Windows\System32\termsrv.dll /G USERNAME:F
     
  17. Mr Jinje

    Mr Jinje MDL Expert

    Aug 19, 2009
    1,773
    1,080
    60
    #19 Mr Jinje, Nov 6, 2013
    Last edited by a moderator: Apr 20, 2017
    (OP)
  18. Mr Jinje

    Mr Jinje MDL Expert

    Aug 19, 2009
    1,773
    1,080
    60

    Yeah, when you open the app, it shuts down the service (did that to shave a few seconds off waiting time), will be fixed with next release. For now, just hit the toggle service button to start it back up.

    Have you tried testing it with a different account (create a new one if need be) and remotely from a different computer.