ASUS P4P800 activation issue (using modified bios)

Discussion in 'BIOS Mods' started by lodi, Nov 14, 2009.

  1. lodi

    lodi MDL Novice

    Oct 5, 2009
    15
    0
    0
    I successfully flashed my P4P800 with a modified bios (1012.006 beta) and when I use Daz' loader it says it was successful. However, Windows still shows that it is not genuine/not activated.

    Here is the bios I used from the "All Slics - tested and not tested" thread:

    I tried the software loader and it worked fine, its just the bios activation that won't work.

    Any ideas?
     
  2. NoJuan999

    NoJuan999 Experienced SLIC Tool Operator

    Jul 31, 2009
    9,919
    1,930
    300
    #2 NoJuan999, Nov 14, 2009
    Last edited by a moderator: May 23, 2017
    Don't use a loader and A BIOS Mod they will conflict with each other.
    Un-install the Loader and then read section 6F here (to install certificate and serial):
    http://forums.mydigitallife.net/threads/7126
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. SB7

    SB7 MDL Novice

    Aug 24, 2008
    7
    2
    0
    Yup.. no need for aloader when using BIOS mod.
    I have a P4P800 and it works just fine using the AMI tool.
    I've been using modded BIOS with Vista (for couple of years) and have now upgraded to SLIC 2.1. Again no issues at all.

    Cheers

    SB7
     
  4. phrunt

    phrunt MDL Addicted

    May 1, 2007
    897
    90
    30
    That mod is a slic 2.0 mod, not a 2.1 mod so if you were trying to do win7 it won't work, it's for Vista.
     
  5. NoJuan999

    NoJuan999 Experienced SLIC Tool Operator

    Jul 31, 2009
    9,919
    1,930
    300
    #5 NoJuan999, Nov 15, 2009
    Last edited by a moderator: Apr 29, 2017
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  6. lodi

    lodi MDL Novice

    Oct 5, 2009
    15
    0
    0
    Hey thanks for the info!! I just clicked on the link you provided and it says its for P4P800 Deluxe models as well, is it ok to flash my P4P800 with the Deluxe bios?

    Thanks
     
  7. NoJuan999

    NoJuan999 Experienced SLIC Tool Operator

    Jul 31, 2009
    9,919
    1,930
    300
    Yes it's the same BIOS for both models according to ASUS.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  8. lodi

    lodi MDL Novice

    Oct 5, 2009
    15
    0
    0
    Awesome! Thanks so much for the info/advice, it all worked out fine. I'm activated and good to go!!
     
  9. YIN

    YIN MDL Member

    May 31, 2009
    155
    14
    10
    7 is working good with this old mobo??? :confused:
     
  10. phrunt

    phrunt MDL Addicted

    May 1, 2007
    897
    90
    30
    you'd be surprised the old hardware 7 works well on, it works great on p4p800's but even older boards like the p4s333 work ok with it.

     
  11. lodi

    lodi MDL Novice

    Oct 5, 2009
    15
    0
    0
    Well so far it seems good, it shows its activated (no loader installed) and I can do all the windows updates etc. The boot/Startup is a little slow because of my old CPU but activaction-wise I'm running fine :)
     
  12. Yen

    Yen Admin
    Staff Member

    May 6, 2007
    10,938
    10,475
    340
    On nforce 2 chipset (ASUS A7N8X deluxe) it works fantastic, too. :)
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  13. shakeyplace

    shakeyplace MDL Addicted

    May 5, 2007
    861
    75
    30
    Of course, I have had Vista running on that board for years, gonna update right away!
     
  14. phrunt

    phrunt MDL Addicted

    May 1, 2007
    897
    90
    30
    I've used p4p800 boards for many years, good solid boards... only thing that ever goes wrong is power regulators blow (usually the one behind the agp port) but they're easy to change or you just put heatsinks on them to prevent them dying, it's all related to heat and being in a very hot climate they tend to be a bit of an issue here.