Bios modd doesnt work anymore?

Discussion in 'Windows Vista' started by chris2407, Mar 26, 2008.

  1. chris2407

    chris2407 MDL Novice

    Mar 10, 2008
    24
    0
    0
    hi guys,

    i modded my bios with your great support first everything worked fine and System says windows is activated but today an message poped up where the time and date shows that i only have 13 days left to test vista and that i should save all my files.

    Under control panel \ System it still says activated but why did i get this message? Im very confused now...

    how can i check if my vista is fully activated? Im afraid that it won't work anymore after the 13 days...

    thank you.
     
  2. Fzeven

    Fzeven MDL Guru

    May 8, 2007
    4,321
    6
    150
    Have you tried this one:
    [DOS Box] slmgr.vbs -xpr
     
  3. chris2407

    chris2407 MDL Novice

    Mar 10, 2008
    24
    0
    0
    when i enter this command a message pops up which says your pc is activated. But why did i get this message saying i have only 13 days left?
     
  4. Fzeven

    Fzeven MDL Guru

    May 8, 2007
    4,321
    6
    150
    Was it after S3 or any other sleepmode?
    try this one: slmgr.vbs -dlv
     
  5. Fzeven

    Fzeven MDL Guru

    May 8, 2007
    4,321
    6
    150
    try to reimport the certificate & key.
     
  6. chris2407

    chris2407 MDL Novice

    Mar 10, 2008
    24
    0
    0
    ok i entered the following comand: slmgr.vbs -ilc c:\ASUS.XRM-MS

    and got the message that the licence file ASUS.XRM-MS has been installed correctly. Last time i also got this message..

    isnt it strange that everywhere my vista says its activated but sometimes these messages pop up that i only have X days left to activate vista.... why does that happen? How can i check if my vista is realy activated? I hope that it will not lock me out after these 13 days.
     
  7. Fzeven

    Fzeven MDL Guru

    May 8, 2007
    4,321
    6
    150
    did you also enter the key?
    I've never seen this before, I hope for you're sake it doesn't get into reduced mode.
    But i'm a bit curious what gonna happen after the 13 days.
    Maby its some kind of bug in sp1, do you have a spare partition to try a fresh installation & sp1 .
     
  8. chris2407

    chris2407 MDL Novice

    Mar 10, 2008
    24
    0
    0
    no i dont have another partition and i dont want to change anything here cause everything is working so fine...

    this time i didnt enter the key when i typed slmgr.vbs -ilc c:\ASUS.XRM-MS but the first time i did enter this key. What was the correct command again to enter the key?

    Maybe the ASUS.XRM-MS is not the correct licence file for me? How can i check if this is correct or not? Im not 100% which SLIC is in my modded Bios. How can i check that?

    I have an Abit IP35 Pro Mainboard which was modded from someone from this forum.
     
  9. Fzeven

    Fzeven MDL Guru

    May 8, 2007
    4,321
    6
    150
    You don't get activated with the wrong certificate.
    For the key you can use: slmgr.vbs -ipk xxxxx-xxxxx-xxxxx...
     
  10. Heidegger

    Heidegger MDL Member

    Mar 17, 2008
    136
    51
    10
    #11 Heidegger, Mar 28, 2008
    Last edited by a moderator: May 23, 2017
  11. chris2407

    chris2407 MDL Novice

    Mar 10, 2008
    24
    0
    0
    today i got the warning message again saying that i have 9 days left... so i guess i installed vista 21 days ago. This is realy confusing me. Vista is everywhere showing activated but i keep getting this message. I dont want to be deactivated after these 9 days. How can i get sure this won't happen? Why doesnt the bios modd work for me?
     
  12. newt182

    newt182 MDL Novice

    Mar 5, 2008
    30
    5
    0
    #13 newt182, Mar 30, 2008
    Last edited by a moderator: May 23, 2017
  13. Fzeven

    Fzeven MDL Guru

    May 8, 2007
    4,321
    6
    150
    It seems on rare cases that using Deamon tools & upgrading to sp1 can cause vista to deacitvate.
     
  14. newt182

    newt182 MDL Novice

    Mar 5, 2008
    30
    5
    0
    Dont know about other people but i wasn't using deamon tools.

    I installed vista and then installed SP1.. only other softwares i used were norton and windows live messenger before i got the not activated
     
  15. Fzeven

    Fzeven MDL Guru

    May 8, 2007
    4,321
    6
    150
    I posted it as addional info, not for any one particular.
     
  16. chris2407

    chris2407 MDL Novice

    Mar 10, 2008
    24
    0
    0
    But why did that happen to me? I installed vista sp1 (Sp1 was already integrated in that release) then i modded my bios and activated it. Everything worked fine but after 15 days i got these popup messages.

    So does that mean my vista will realy not work after these remaining days? Or does that even meen my bios is damaged now? Can i remove the bios modd by flashing an original bios again? I think i will have no other chance than buying an original vista or what do you think?
     
  17. Fzeven

    Fzeven MDL Guru

    May 8, 2007
    4,321
    6
    150
    Wich bios are you using?
     
  18. chris2407

    chris2407 MDL Novice

    Mar 10, 2008
    24
    0
    0
    i have an abit ip35 pro mainboard with an Award bios.
     
  19. Fzeven

    Fzeven MDL Guru

    May 8, 2007
    4,321
    6
    150
    Maby i can try a different modding method, but it is a quite sensitive bios.
    So there is a risk to brick it.