BIOS Upgrade

Discussion in 'Windows 7' started by Stefannn, Apr 13, 2014.

  1. Stefannn

    Stefannn MDL Junior Member

    Apr 8, 2014
    61
    6
    0
    Hello,

    I have a Dell Optiplex 775 with the A04 BIOS (SLIC 2.0). Can I upgrade the BIOS with the A15 BIOS (SLIC 2.1)? The file is: O755-A15-SLIC21.exe (rebuilt Dell flasher) mod and tested by Dexterman. It can be found in this topic: Dell - Phoenix Manual Mod Thread. Sorry, but I can't post links.
     
  2. urie

    urie Moderator
    Staff Member

    May 21, 2007
    8,696
    3,049
    300
  3. Stefannn

    Stefannn MDL Junior Member

    Apr 8, 2014
    61
    6
    0
    Is the SLIC 2.1 mod you've uploaded to sendspace tested?
     
  4. urie

    urie Moderator
    Staff Member

    May 21, 2007
    8,696
    3,049
    300
    #4 urie, Apr 13, 2014
    Last edited by a moderator: Apr 20, 2017
    No I cannot test it I do not have Dell Optiplex 775 but acording to phoenix tool 2.51 bios mod was successfull

    Code:
    SLIC module size is 374 bytes
    SLIC module checksum is 0
    Pubkey found in 29_28.ROM at 0
    ** Pubkey found in 29_28.ROM at 0 replaced
    Marker found in 2A_29.ROM at 0
    ** Marker found in 2A_29.ROM at 0 replaced
    'SLIC' string found in 02_3.ROM at 4995
    OEM/Table IDs identified are:
    1. DELL  B9K     
    RSDT table header found in 02_3.ROM
    ** RSDT table OEM and Table ID patched to DELL  B9K     
    ** XSDT table OEM and Table ID patched to DELL  B9K     
    Updated 02_3.ROM written
    Module 2A at C22D0 reinserted
    ** 2A_29.ROM reintegrated successfully
    Checksum at F0054 corrected
    HDR checksum corrected
    1643628 bytes replaced at end of HDR
    HDR compressed as bios.gz
    SLIC performed successfully.
     
  5. Stefannn

    Stefannn MDL Junior Member

    Apr 8, 2014
    61
    6
    0
    #5 Stefannn, Apr 13, 2014
    Last edited: Apr 18, 2014
    (OP)
    Ok, and is SLIC 2.1 included in the file you've uploaded to sendspace? And how can I install it? Just installing the .exe file? And what can I do if it fails?
     
  6. Stefannn

    Stefannn MDL Junior Member

    Apr 8, 2014
    61
    6
    0
    Anyone who knows that?
     
  7. pisthai

    pisthai Imperfect Human

    Jul 29, 2009
    6,731
    1,955
    210
    You could still re-burn the original BIOS if the new one isn't working!
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  8. Stefannn

    Stefannn MDL Junior Member

    Apr 8, 2014
    61
    6
    0
    Ok, how can I do that? And is SLIC 2.1 included in the BIOS update from urie?
     
  9. pisthai

    pisthai Imperfect Human

    Jul 29, 2009
    6,731
    1,955
    210
    If you don't know that, better you keep your hand's of from that! That's simply 'delicate' stuff which should be done from those who what they're doing, only!

    The SLIC 2.1 is included as usie wrote already, or did you have problems with reading English?!
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  10. Stefannn

    Stefannn MDL Junior Member

    Apr 8, 2014
    61
    6
    0
    I have updated my BIOS to A22, and now I have SLIC 2.1

    @pisthai: No, I don't have problems with reading English, I just read too fast. Maybe my English writing is bad, because I am Dutch.
     
  11. Stefannn

    Stefannn MDL Junior Member

    Apr 8, 2014
    61
    6
    0
    Sorry, thanks to everyone for helping me.
     
  12. urie

    urie Moderator
    Staff Member

    May 21, 2007
    8,696
    3,049
    300
    Thank you for conformation that bios mod works, if you had posted in correct bios mods requests section to start with then other members would now gain knowing mod is available :rolleyes: