Biosversion * Universal * Brands * Serials * Certificates * Windows Setup Brander

Discussion in 'MDL Projects and Applications' started by Alphawaves, Feb 4, 2012.

  1. Alphawaves

    Alphawaves Super Moderator/Developer
    Staff Member

    Aug 11, 2008
    5,891
    20,335
    180
    #1 Alphawaves, Feb 4, 2012
    Last edited by a moderator: Apr 20, 2017
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  2. R29k

    R29k MDL GLaDOS

    Feb 13, 2011
    4,698
    4,311
    150
    Nice job sir :biggrin5:
     
  3. Alphawaves

    Alphawaves Super Moderator/Developer
    Staff Member

    Aug 11, 2008
    5,891
    20,335
    180
    UPDATED

    Changelog:
    Fixed Acer bug
    :D
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  4. tcntad

    tcntad MDL Guru

    Oct 26, 2009
    4,103
    1,302
    150
    Awesome tiny app^^

    btw, how do you figure out what brandsname is in the bios?

    For exampe, dell seems to have several and Compaq doesnt have compaq right? Its HPQOEM..
     
  5. Alphawaves

    Alphawaves Super Moderator/Developer
    Staff Member

    Aug 11, 2008
    5,891
    20,335
    180
    #5 Alphawaves, Feb 4, 2012
    Last edited by a moderator: Apr 20, 2017
    (OP)
    It uses:
    Code:
    "SELECT * FROM Win32_BIOS" (version)
    When versions have same OEMID, to find correct string it uses:
    Code:
    "SELECT * FROM Win32_ComputerSystem" (model,manufacturer)
    "SELECT * FROM Win32_ComputerSystemProduct" (name,vendor)
    :D
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  6. Tito

    Tito Super Mod / Adviser
    Staff Member

    Nov 30, 2009
    17,636
    15,552
    340
    Awesome job buddy!!!

    Useful for multioem scripts... :worthy:
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  7. Josh Cell

    Josh Cell MDL Developer

    Jan 8, 2011
    3,519
    7,110
    120
    Nice work bro :hug2:
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  8. stitchy

    stitchy MDL Novice

    Jan 9, 2012
    46
    55
    0
    Very good project sir. It may really help the development of the future Windows SLIC injectors.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  9. Alphawaves

    Alphawaves Super Moderator/Developer
    Staff Member

    Aug 11, 2008
    5,891
    20,335
    180
    UPDATE:

    Changelog 0.3:
    Fixed Lenovo/IBM/THINKPAD, Trigem/Averatec
    :D
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  10. tcntad

    tcntad MDL Guru

    Oct 26, 2009
    4,103
    1,302
    150
    Is there a complete list of those names/brands in Bios?
     
  11. Alphawaves

    Alphawaves Super Moderator/Developer
    Staff Member

    Aug 11, 2008
    5,891
    20,335
    180
    #11 Alphawaves, Feb 5, 2012
    Last edited: Feb 8, 2012
    (OP)
    Biosversions which share the same OEMID will auto detect the corresponding brand.
    ie:

    ACRSYS
    ACRSYS(EMACHINES)
    ACRSYS(GATEWAY)
    DELL(INSPIRON)
    DELL(VOSTRO)
    DELL(XPS)
    DELL
    HPQOEM(COMPAQ)
    HPQOEM
    LENOVO
    LENOVO(IBM)
    LENOVO(THINKPAD)
    TRIGEM
    TRIGEM(AVERATEC)
    etc........
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  12. Alphawaves

    Alphawaves Super Moderator/Developer
    Staff Member

    Aug 11, 2008
    5,891
    20,335
    180
    UPDATE

    Changelog 0.4:
    Couple more version updates / fixes
    :D;)
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  13. Alphawaves

    Alphawaves Super Moderator/Developer
    Staff Member

    Aug 11, 2008
    5,891
    20,335
    180
    UPDATE

    Changelog 0.5:
    Advanced version string detector
    Added Help/Info menu
    Added Dump Biosversion
    Added Get Biosversion

    ;)
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  14. Josh Cell

    Josh Cell MDL Developer

    Jan 8, 2011
    3,519
    7,110
    120
    Thanks for the UPs :eek::jumpon::eek:
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  15. chrisgun

    chrisgun MDL Novice

    Feb 28, 2012
    33
    2
    0
    thanks you do you have a website
     
  16. Master.Pirate

    Master.Pirate MDL Junior Member

    Aug 2, 2011
    73
    20
    0
    Thanks Bro...........
    :worthy::worthy::worthy:
     
  17. Xerxes321

    Xerxes321 MDL Novice

    Aug 9, 2008
    17
    2
    0
    Thank you, I was looking for such a tool for the past few hours!

    Can you explain the differences in the new commandline switches? They all just seem to return "DELL" on my laptop and do not show anything else. They seem to do the same thing?

    Also, could you provide further details to the OOBE.CMD you provide? I know how to insert this, but would I just need to use a few XCOPY lines in order to copy the correct manufacturer's cert, insert key, and copy proper wallpapers? Do you have a sample?
     
  18. Alphawaves

    Alphawaves Super Moderator/Developer
    Staff Member

    Aug 11, 2008
    5,891
    20,335
    180
    Hi, well if its returning DELL then your laptop is Dell, all other strings associated with Dell are not present. Ive not any working examples at present for this tool.
    Ive gave a little example on first page, been busy making an AIO tool for 7 and vista to auto do all the messy stuff inside a tiny app for certs, keys, brands etc.. :)
    You can also use searchengines tool here: http://forums.mydigitallife.net/threads/15733-Windows-7-DVD-(Multi-Brand-Multi-Edition)-Activation
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  19. Xerxes321

    Xerxes321 MDL Novice

    Aug 9, 2008
    17
    2
    0
    Thank you. I was thinking of trying to make the same such thing, have it run through OOBE.CMD, look at registry to see version installed, query Bios oemid, and then inject correct key, cert, wallpapers, etc :) I have no experience doing this for many OEMIDs, so I await a release from you :)

    What is the difference between /dump and /get ?
     
  20. Alphawaves

    Alphawaves Super Moderator/Developer
    Staff Member

    Aug 11, 2008
    5,891
    20,335
    180
    dump will give you biosversion in text file, get ? just version in cmd.. :)
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...