Can't torrent anything at all

Discussion in 'Application Software' started by Tuff Knuckles, Feb 1, 2018.

  1. Tuff Knuckles

    Tuff Knuckles MDL Junior Member

    Dec 10, 2017
    66
    12
    0
    #1 Tuff Knuckles, Feb 1, 2018
    Last edited: Feb 17, 2018
    I need help. I can't torrent anything at all. My torrent client is qBittorrent and here is the problem:
    >The number of DHT nodes is 0 and I have no direct connections.
    >Trackers are timed out and there are no peers.
    I have this problem both on my laptop and desktop computer. Is there a way to fix this?
     
  2. Tuff Knuckles

    Tuff Knuckles MDL Junior Member

    Dec 10, 2017
    66
    12
    0
    #2 Tuff Knuckles, Feb 1, 2018
    Last edited: Feb 1, 2018
    (OP)
    Also, my IP is dynamic, so port forwarding is impossible. Do I have to give you my settings?
     
  3. LostED

    LostED MDL MIRROR Hardlink

    Jul 30, 2009
    4,219
    10,009
    150
  4. MrMagic

    MrMagic MDL Guru

    Feb 13, 2012
    5,716
    3,722
    180
    No it's not, 99% of people have dynamic IP, costs a fortune to get a static IP and generally only businesses will get them

    That's what UPnP in the router is for
     
  5. Tuff Knuckles

    Tuff Knuckles MDL Junior Member

    Dec 10, 2017
    66
    12
    0
    Well, internet wires in my area are not optical and getting a static IP costs maybe a fortune.
     
  6. Yen

    Yen Admin
    Staff Member

    May 6, 2007
    11,026
    10,605
    340
    Why shouldn't it be possible to port forward?
    Dynamic IP addresses just means that it changes from time to time.

    Enable UPnP. Since ports are randomized per default UPnP adjusts forwarding
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  7. Michaela Joy

    Michaela Joy MDL Crazy Lady

    Jul 26, 2012
    3,530
    3,738
    120
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  8. tommy_vercetti

    tommy_vercetti MDL Member

    Apr 3, 2008
    151
    15
    10
    Did this work before?
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  9. Tuff Knuckles

    Tuff Knuckles MDL Junior Member

    Dec 10, 2017
    66
    12
    0
    Now it works.
     
  10. Iceberg86300

    Iceberg86300 MDL Novice

    Jun 21, 2015
    2
    0
    0
    So what was the problem & fix?
     
  11. Tuff Knuckles

    Tuff Knuckles MDL Junior Member

    Dec 10, 2017
    66
    12
    0
    I don't know. I reinstalled Windows before I installed qBittorrent. Now I have the problem again for some reason.
     
  12. Tuff Knuckles

    Tuff Knuckles MDL Junior Member

    Dec 10, 2017
    66
    12
    0
    Now I saw that DHT number is growing to 3 and shrinking back to 0.
     
  13. Kim100

    Kim100 MDL Senior Member

    Jun 17, 2009
    277
    72
    10
    #13 Kim100, Feb 19, 2018
    Last edited: Feb 19, 2018
    Try installing OneClickFirewall by Winaero, once installed it allows you to block a program or give full access to the internet with one click, if it is the firewall this might be a simple fix. It will take a few mins and if it doesnt work OneClickFirewall is still a handy tool to have on your PC. OneClickFirewall is great for stopping individual applications phoning home. Pesonally I doubt its the firewall, all the latest Torrent Clients open up the right ports on installation unless you are not accepting that option? Are you using Windows Firewall or some other third party offering? If you are using a third party firewall that will probably be the cause.

    I use dynamic IP without a problem, I assume that when you refer to a static IP you mean that you have not set up a static IP from your PC to your router? You had to do this once upon a time but those days are long gone.
     
  14. harve

    harve MDL Novice

    Feb 19, 2018
    6
    0
    0
    I have the same issue, let me know if you solve it
     
  15. forwardintofuture

    forwardintofuture MDL Novice

    Dec 7, 2016
    40
    33
    0
    Try to use another torrent client such as Deluge or Tixati. Perhaps its qbittorent which is having some problems.It was updated recently.
    Also, your ISP may be blocking your connection. One way to deal with this problem is to use a Vpn
    Try to use Kerish Doctor, a trial, because it is a paid product. There are tons of tools in it to fix and optimize network issues.
    And lastly you may try resetting your firewall settings, or reset your network adapters and restart your Pc.
    If you use a security suite, antivirus which has a firewall with it, it may cause some problems.:)
     
  16. Kim100

    Kim100 MDL Senior Member

    Jun 17, 2009
    277
    72
    10
    Qbittorrent is updated regularly, I am running the latest version 4.0.3 without a problem. I have not had a problem with any of the recent releases.
     
  17. kunjar

    kunjar MDL Novice

    Apr 3, 2012
    25
    4
    0
    I torrent through a VPN to be safe. okayfreedom/steganos have free giveaways for unlimited data for a year. decent speeds of 20mbit.