[CLOSED]new motherboard usb problem

Discussion in 'Windows 7' started by jasonzxc, Nov 3, 2020.

  1. jasonzxc

    jasonzxc MDL Novice

    Dec 15, 2019
    24
    3
    0
    #1 jasonzxc, Nov 3, 2020
    Last edited: Nov 4, 2020

    1. recently changed my previous motherboard and installed a new one.
      but all the 6 ports on the back are sometime working and sometime just hangs and stops working.
      and the front 2 usb port were also working properly first but then one stopped working.
      if I use a pendrive in that port the light just consistently glows in that port which was first working but not now.

      please help me

      tried sfc /scannow and it shows
      Windows Resource Protection did not find any integrity violations.

      tried Belarc advisor
      and in report under operating system it shows windows 7 ultimate , but
      the newly installed windows is win 7 professional 32 bit.

      and my windows version was as follows from previous to new on "old" motherboard:
      windows 7 ultimate 32bit -> win 10 enterprise 64bit

      and current windows on "new" motherboard is :
      windows 7 professional 32bi

    new motherboard is zebronix zx-h61c
     
  2. coleoptere2007

    coleoptere2007 MDL Guru

    Apr 8, 2008
    3,083
    1,656
    120
    Give us the motherboard name and manufacturer. Did you install chipset drivers from manufacturer side ?
     
  3. jasonzxc

    jasonzxc MDL Novice

    Dec 15, 2019
    24
    3
    0
    motherboard zebronics zx-h61c and installed the drivers from the cd provided with motherboard.
     
  4. coleoptere2007

    coleoptere2007 MDL Guru

    Apr 8, 2008
    3,083
    1,656
    120
    perharps they been updated on the manufacturer side, then search there and update if needed.
     
  5. Hal2000

    Hal2000 MDL Novice

    Apr 26, 2014
    38
    31
    0

    Post is very confused. Did you format the partition before the install, from results in Belarc it seems the instalation is a mix of 64 and 32 bit and different versions of windows. I think maybe a clean install in a formatted partition is the way forward. Then download the latest drivers from the manufacturer.
     
  6. jasonzxc

    jasonzxc MDL Novice

    Dec 15, 2019
    24
    3
    0
    yup completely formatted the c partition before installation.
    and before formatting, the windows installed was windows 10 enterprise 64 bit .
    I don't know why the belarc advisor is showing windows 7 ultimate. instead of windows 7 professional which is currently installed.