Comodo Internet Sercuity "Firewall Not Functioning Properly" Simple Fix

Discussion in 'Windows 8' started by Mobocratic Asylum, Feb 15, 2014.

  1. Mobocratic Asylum

    Mobocratic Asylum MDL Member

    Mar 22, 2010
    105
    24
    10
    #1 Mobocratic Asylum, Feb 15, 2014
    Last edited: Feb 15, 2014
    Hi, all. Just discovered a SIMPLE fix for all of this. Sick of "firewall not functioning properly"? Solution below↓

    MaxNumFilters (DWORD) inside HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Network
    and set it to a, NOT 8. Yes, just a letter a.

    After two frustrating days searching for solutions online, I became curious to see what the registry looks like in Windows 7 on my other PC. It showed "0x0000000a (10)". What? Just "a" but not "8" or any other numbers? Okay so I tried this on Windows 8.1. Saved and exit. BAM! Comodo now works great after reboot!

    j2jFJt6.jpg
     
  2. Carlos Detweiller

    Carlos Detweiller MDL Spinning Tortoise

    Dec 21, 2012
    2,273
    1,857
    90
    It's not 'a', but '0xa' - it's a hexadecimal number and means 10. The decimal is displayed in the brackets.

    0x0 = 0
    0x1 = 1
    0x2 = 2
    0x3 = 3
    0x4 = 4
    0x5 = 5
    0x6 = 6
    0x7 = 7
    0x8 = 8
    0x9 = 9
    0xA = 10
    0xB = 11
    0xC = 12
    0xD = 13
    0xE = 14
    0xF = 15
    0x10 = 16
    .
    .
    .
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. Mobocratic Asylum

    Mobocratic Asylum MDL Member

    Mar 22, 2010
    105
    24
    10
    I'm no expert on registry thingy and that's something new for me to learn.
     
  4. Draker

    Draker MDL Novice

    May 4, 2010
    10
    2
    0
    No MaxNumFilters Here and Comodo Runs Good

    Running Windows 8.1 Pro WMC with Comodo Internet Security Premium 6.3.302093.2976. No MaxNumFilters setting installed in my registry and Comodo runs good. Tried Zonealarm for 30 minutes until computer locked up, forcing reboot and uninstall Zonealarm and install of Comodo. Running fine since.

    Haven't missed not having a MaxNumFilters setting.
     
  5. Mobocratic Asylum

    Mobocratic Asylum MDL Member

    Mar 22, 2010
    105
    24
    10
    #5 Mobocratic Asylum, Feb 16, 2014
    Last edited: Feb 16, 2014
    (OP)
    I have same CIS version as yours, so I tested this by deleting MaxNumFilter and I confirm that it also works. Strange...
     
  6. xscess

    xscess MDL Senior Member

    Jul 27, 2009
    302
    343
    10
    I can confirm the exact same thing too, but I have disabled HIPS and Auto-Sandbox, and just using the Firewall with custom ruleset. Though I don't think that this gonna make a difference in regards to the registry edit mentioned by OP.
     
  7. Draker

    Draker MDL Novice

    May 4, 2010
    10
    2
    0
    Same Config Where MaxNumFilters Reg Setting Not Necessary

    My CIS configuration is also HIPS disabled, Auto-Sandbox disabled, Firewall Custom Ruleset, and Antivirus at Stateful.
     
  8. Kamar

    Kamar MDL Junior Member

    Dec 24, 2009
    93
    17
    0
    Same version here , default config , no problems. I have 6 year + Mobo gigabyte 965 dq6 with DDR II . Don't feel any speed difference , It's free , updates Virus defs every 2 to three days.
    Just Installed Sandboxie and Adfender , free Popup controller , which also updates itself like CCleaner !
    Looking forward to MS stopping support for win 7 !!:)
     
  9. Terepin

    Terepin MDL Member

    Sep 19, 2012
    209
    31
    10
    Why are you using security suite when you still keep installing another apps which have the same functionality, is beyond me.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...