Complete Upgrade from Windows 8.1 Preview to Windows 8.1 RTM - without loosing files

Discussion in 'Windows 8' started by HellBoyX2, Aug 31, 2013.

  1. HellBoyX2

    HellBoyX2 MDL Novice

    Jan 13, 2009
    11
    32
    0
    #1 HellBoyX2, Aug 31, 2013
    Last edited by a moderator: Sep 7, 2013
  2. HSChronic

    HSChronic MDL Expert

    Aug 25, 2007
    1,213
    56
    60
    worked like a charm. I actually deleted the cvversion.ini and it went off without a hitch.
     
  3. Tekman_1

    Tekman_1 MDL Junior Member

    Feb 26, 2010
    56
    6
    0
    Wow, that saved me my Saturday morning. Worked like a charm. Didn't have to go download drivers or anything. Even Windows Defender was up to date.

    Thanks
     
  4. Dyon

    Dyon Guest

    Nice solution, works perfect!
     
  5. budeone

    budeone MDL Novice

    Aug 14, 2009
    23
    1
    0
    Thank you very much for this.. I wish I knew about this yesterday..lol.. :D
     
  6. DOOOMKULTUS

    DOOOMKULTUS MDL Novice

    Sep 8, 2012
    3
    0
    0
    Thanks, was waiting for something like this.
     
  7. Enigma256

    Enigma256 MDL Senior Member

    Jan 17, 2011
    354
    300
    10
  8. greyaburton

    greyaburton MDL Addicted

    Mar 8, 2009
    556
    53
    30
    would this work on windows 8?thanks.
     
  9. HellBoyX2

    HellBoyX2 MDL Novice

    Jan 13, 2009
    11
    32
    0
    As per microsoft upgrading from Win8 RTM to Win 8.1 is supported. incase you are unable to update build no as "9200" (RTM - Win8).

     
  10. Enigma256

    Enigma256 MDL Senior Member

    Jan 17, 2011
    354
    300
    10
    No need to edit anything. Just delete the file, and it'll give you that option for any version.
     
  11. jsnepo

    jsnepo MDL Novice

    Sep 1, 2013
    12
    1
    0
    Hi. This solution did not work for me. Options that I get is to keep personal files and do nothing. No keep windows settings and apps. The following are what I did:

    1. Ensure language is set to English (US).
    2. Change cversion.ini from 9458.0 to 9431.0.
    3. Change cversion.ini to 9200.
    4. Deleted cversion.ini.
    5. Remove 2nd HDD.
    6. Ensure retail key is for 8 Pro.

    I have 8.1 Preview with Media Center. Any ideas guys? Thanks.
     
  12. Enigma256

    Enigma256 MDL Senior Member

    Jan 17, 2011
    354
    300
    10
  13. jsnepo

    jsnepo MDL Novice

    Sep 1, 2013
    12
    1
    0
    Hi. Thanks for replying.

    1. The architecture matches.
    2. I started from an untouched source but extracted it to an empty USB drive using the Windows 7 USB utility from Microsoft.
     
  14. Enigma256

    Enigma256 MDL Senior Member

    Jan 17, 2011
    354
    300
    10
    Hmmmm. Sorry. I'm out of ideas. :/

    Your system boots using BIOS/MBR, not UEFI/GPT, right?
     
  15. jsnepo

    jsnepo MDL Novice

    Sep 1, 2013
    12
    1
    0
    BIOS doesn't support UEFI so no.
     
  16. Hobar

    Hobar MDL Novice

    Apr 3, 2012
    7
    0
    0
    me too:(. (windows 8 pro preview 9431 x64 Turkish version)

    i tryed this step.

    - set language english
    - delete turkish languge
    - Change cversion.ini from 9458.0 to 9431.0
    - Change cversion.ini to 9200
    - Deleted cversion.ini

    but not visible upgrade option on setup:(
     
  17. greyaburton

    greyaburton MDL Addicted

    Mar 8, 2009
    556
    53
    30
    #18 greyaburton, Sep 2, 2013
    Last edited: Sep 2, 2013
    I just did it.upgraded from windows 8 pro, not preview.upgraded everything but lost my activation and wmc and since im dual booting with windows 7,it deactivated that also.so had to reactivate it again.this is how I did it>I booted into windows 8.put in my 8.1 disc.copied the files to a folder.then deleted the cversion file in the sources folder.then I ran the setup exe.i did get the option to keep my personal files,settings and apps.so I selected that and continued with setup.after a few reboots it was done.(it took a while so be patient).the only glitch I see so far is when I run internet explorer,i get a message saying some add ons aren't compatable.probabley just a matter of updating them?ill try later.(I got wmc added and windows activated gain)
     
  18. greyaburton

    greyaburton MDL Addicted

    Mar 8, 2009
    556
    53
    30
    quick question.everyone is posting the file name as cversion.ini but in my sources folder was only cversion. is the ini an abreviation for something?thanks.
     
  19. s1ave77

    s1ave77 MDL Guide Dog/Dev

    Aug 15, 2012
    14,955
    19,856
    340
    Maybe uncheck 'Hide extensions for known file types' in Folder settings 'View' tab :D.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...