Computer not runnimg genuine windows

Discussion in 'Windows 7' started by ardywheels, Jun 27, 2010.

  1. ardywheels

    ardywheels MDL Novice

    Jun 27, 2010
    6
    0
    0
    I upgraded from vista to 7 ultimate and 2 days later I get a pop up Computer not runnimg genuine windows.I tried to see the activation status with the opatool v0.7 and it stated cannot find slmgr.vbs .I am new to this so when giving instructions please go slow and detailed.I did go to different forums but could not find anything out.Thanks
     
  2. timesurfer

    timesurfer MDL Developer

    Nov 22, 2009
    8,527
    4,065
    270
    How are you activating?

    What version are you running?
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. ardywheels

    ardywheels MDL Novice

    Jun 27, 2010
    6
    0
    0
    I am running 32 and after I downloaded it I did not put an activation number in when it asked .The author of the torrent stated I did not have to so I did what he said....oops.Thanks for helping
     
  4. timesurfer

    timesurfer MDL Developer

    Nov 22, 2009
    8,527
    4,065
    270
    Who's torrent was it?
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  5. ardywheels

    ardywheels MDL Novice

    Jun 27, 2010
    6
    0
    0
    #5 ardywheels, Jun 27, 2010
    Last edited: Jun 27, 2010
    (OP)
    in the pics it has Lazy[XrU]
    Should I install a certificate or key with Opatool?
     
  6. timesurfer

    timesurfer MDL Developer

    Nov 22, 2009
    8,527
    4,065
    270
    Honestly you should install the RTM in repository stickie and then choose one of the methods to activate or whatever
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  7. Rosco

    Rosco MDL Addicted

    Oct 29, 2007
    633
    45
    30
    #7 Rosco, Jun 28, 2010
    Last edited: Jun 28, 2010
    No - this will only lead to further frustration. You can fix your install without downloading gigabytes of stuff - most of the pre-activated stuff is genuine Win 7 with activation scripts and OEM folder - it is the simplistic nature of the "pre-activation" which is picked up by WAT.

    Get Daz's loader and UNINSTALL the loader that came with the torrent - it is on your system somewhere - it may be on the 100MB system partition - doesn't matter uninstall it and reboot. Then re-arm your system.

    then install Daz's loader and reboot and you should be activated.

    READ THIS - http://forums.mydigitallife.net/threads/19404-Not-genuine-after-KB971033-update-Read-this!

    It tells you how to fix as well.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  8. ardywheels

    ardywheels MDL Novice

    Jun 27, 2010
    6
    0
    0
    Confused

    I am a lil confused ,who do I listen to and if I follow Windows 7 Repository guide what step do I start from. I am going to try Rosco suggestion later if nobody disagrees with him and tells me other wise.Thanks again to all that helped
     
  9. timesurfer

    timesurfer MDL Developer

    Nov 22, 2009
    8,527
    4,065
    270
    Follow Rosco's suggestion and if that doesn't work and it probably will then try the other suggestions to start form scratch
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  10. ardywheels

    ardywheels MDL Novice

    Jun 27, 2010
    6
    0
    0
    Errors

    Hello again tried Rosco`s suggestion and ran into errors when running Windows 7 Rearms Forever 2.0. I am not getting the genuine message anymore .If there is a detailed forum/thread of how to uninstall 7 and return to the great Vista. Thanks again
     
  11. timesurfer

    timesurfer MDL Developer

    Nov 22, 2009
    8,527
    4,065
    270
    Vista blows in comparison to 7 :eek:
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  12. Matty Lowe

    Matty Lowe MDL Novice

    Dec 13, 2009
    13
    1
    0
    I'm also receiving the same message. I restored Wat2.5 restarted the computer and then removed Wat and now get a black desktop. My copy of Windows 7 Professional has worked flawlessly for 7 months prior to this. I'm using a Toshiba Satellite M30. Remove Wat is the only thing that has worked in the past. Any suggestion?
     
  13. ardywheels

    ardywheels MDL Novice

    Jun 27, 2010
    6
    0
    0
    Back Up

    I back up my system on vista on cd should I back up my system again on the 7 that I am using now,my question will there be any problems? I also have a second question is all e-mails, favoritesand programs saved when a system back up is done? Thanks Wheels
     
  14. urie

    urie Moderator
    Staff Member

    May 21, 2007
    8,644
    3,003
    300
    Yes they are backed up but if you restore a few months later you will overwrite all new emails e.c.t unless you have backed those up separately.
     
  15. timesurfer

    timesurfer MDL Developer

    Nov 22, 2009
    8,527
    4,065
    270
    7 works fine! What kind of problems are you refering. It is always a good idea to back up whatever :eek:
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  16. crunzaty

    crunzaty MDL Junior Member

    Feb 25, 2010
    53
    2
    0
    Could not agree more!