Custom Build Need Help Activating Vista Ultimate 64 Bit

Discussion in 'Windows Vista' started by xBlackPearlx, Apr 15, 2009.

  1. xBlackPearlx

    xBlackPearlx MDL Novice

    Apr 15, 2009
    5
    0
    0
  2. KENTOY

    KENTOY MDL Novice

    Aug 28, 2007
    29
    1
    0
    #2 KENTOY, Apr 15, 2009
    Last edited by a moderator: May 23, 2017
  3. Yen

    Yen Admin
    Staff Member

    May 6, 2007
    11,368
    11,243
    340
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  4. oRb

    oRb MDL Novice

    May 21, 2008
    15
    1
    0
    #4 oRb, Apr 16, 2009
    Last edited by a moderator: May 23, 2017
    This sounds like a S3 suspend problem, I bet after a clean reboot
    the system is activated again. (Changing to S1 in the bios has been noted to keep activation).
    This is a known problem with vista loader and the early award isa mods
    and was eventually fixed by tommiy. see thread here:
    http://forums.mydigitallife.net/threads/1060
    If you still wish to remove Vista loader, use its own uninstall, right click on uninstall.cmd and select run as administrator.
    If this does not work, you will have to fix the MBR with something like bootrec,
    or easybcd as Yen suggests.
    If after uninstalling vista loader if you wanted to persist with a soft mod,
    you could try WoW6 from this site.
    Not sure if you would still have the S3 problem with this software though.
     
  5. xBlackPearlx

    xBlackPearlx MDL Novice

    Apr 15, 2009
    5
    0
    0
    #5 xBlackPearlx, Apr 17, 2009
    Last edited by a moderator: May 23, 2017
    (OP)
    first off, thanks for the quick replies, i havnt had time to check up on this because i am on my last week of school and then i finally recieve my diploma

    the first link you provided me does not contain any EVGA motherboards and i think im going to proceed to just buy the thing if the other methods posted dont work for me.
     
  6. KENTOY

    KENTOY MDL Novice

    Aug 28, 2007
    29
    1
    0
    #6 KENTOY, Apr 17, 2009
    Last edited by a moderator: May 23, 2017
  7. xBlackPearlx

    xBlackPearlx MDL Novice

    Apr 15, 2009
    5
    0
    0
    this is the motherboard i have exactly

    EVGA 132-CK-NF79-A1 LGA 775 NVIDIA nForce 790i Ultra SLI ATX Intel Motherboard - Retail

    is there anything for it?
     
  8. KENTOY

    KENTOY MDL Novice

    Aug 28, 2007
    29
    1
    0
  9. xBlackPearlx

    xBlackPearlx MDL Novice

    Apr 15, 2009
    5
    0
    0
    thanks for all of your help

    its not bothering me anymore because i managed to activate vista with the vistaloader_2.0_clean and the text doesnt appear

    cant wait for windows 7 to give me a headache :D