Custom Windows PE into BOOT.wim

Discussion in 'Windows 10' started by riajulzanna, Feb 5, 2017.

  1. riajulzanna

    riajulzanna MDL Junior Member

    Nov 16, 2013
    56
    5
    0
  2. glennsamuel32

    glennsamuel32 MDL Senior Member

    Jul 15, 2012
    271
    87
    10
    +1001

    The best PE creator, with plugins for literally everything...

    You will not find a PE that starts the way you illustrated in your post --- that is by clicking on "Repair your computer"
    It starts when you boot from the PE media...
     
  3. Enthousiast

    Enthousiast MDL Tester

    Oct 30, 2009
    15,516
    18,637
    340
    Though, MS DaRT works from "repair your computer".
     
  4. glennsamuel32

    glennsamuel32 MDL Senior Member

    Jul 15, 2012
    271
    87
    10
    #5 glennsamuel32, Feb 5, 2017
    Last edited: Feb 5, 2017
    Dart does not have a desktop experience and doesn't allow portable apps, as the OP asked...



    I haven't...what DaRT offers pales in comparison to the plugins one can install...
     
  5. sebus

    sebus MDL Guru

    Jul 23, 2008
    5,895
    1,783
    180
    No, why bother when on e can do anything in PE?
     
  6. glennsamuel32

    glennsamuel32 MDL Senior Member

    Jul 15, 2012
    271
    87
    10
    #7 glennsamuel32, Feb 5, 2017
    Last edited: Feb 5, 2017
    Hehehe...I wonder too ;)

    My PE is made from 14393.729 and is 1 gb...

    Has all drivers from Driverpacks, Spybot, Wise Disk Cleaner, UltraSearch, Chrome x64, Anydesk, Ammyy, TeamViewer, VLC and the list goes on and on LOL...

    Always prefer doing maintenance on Windows offline :D
     
  7. Flipp3r

    Flipp3r MDL Expert

    Feb 11, 2009
    1,531
    657
    60
    I used to use PESE but found I didn't need too. Everything I do from PE works from the cmd line.
    I do have MSDart in PE but rarely use it, perhaps just for file explorer...
     
  8. taviruni

    taviruni MDL Member

    May 8, 2010
    193
    112
    10
    #9 taviruni, Feb 5, 2017
    Last edited: Feb 7, 2017
    Post Deleted
     
  9. riajulzanna

    riajulzanna MDL Junior Member

    Nov 16, 2013
    56
    5
    0
    Can't we substitute the Default Windows PE in a boot.wim with our custom Windows PESE? So then we have One Windows ISO which has Windows PESE with Windows setup media as well.(boot.wim: Indx 1=PESE,Indx 2=SETUP)
     
  10. MrChris

    MrChris MDL Senior Member

    Jun 23, 2007
    455
    92
    10
  11. glennsamuel32

    glennsamuel32 MDL Senior Member

    Jul 15, 2012
    271
    87
    10