Dell precision 390 bios w7

Discussion in 'BIOS Mods' started by geoff1, Dec 8, 2010.

  1. geoff1

    geoff1 MDL Novice

    Dec 8, 2010
    3
    0
    0
    Just a question from a "newbie" .
    Have dell 390 with Vista buisness which auto activates when using the "reinstallation dvd".
    Is it possible to use the Dell W7 Professional Reinstallation dvd and autoactivate
    on this machine.
    OR does it need a Modded Bios - Bios now is dell ver 2.6.0 19[/5/2008.

    Any info much appreciated.

    Cheers
    geoff
     
  2. owt4nowt

    owt4nowt MDL Novice

    Apr 11, 2010
    3
    0
    0
    you will need to check whats in your bios use davidxxw tool called SLIC_ToolKit_V3.2.EXE if it says you have got slp 2.1 in the bios you can activate win 7 if it says 2.0 u can only activate vista n xp
     
  3. tqhoang

    tqhoang MDL BIOS Modder

    Apr 29, 2008
    1,369
    266
    60
  4. geoff1

    geoff1 MDL Novice

    Dec 8, 2010
    3
    0
    0
    thanks to you all, very much appreciated,have downloaded and installed modded bios ,when I have the disc will report back.
    Thanks again.
    geoff
     
  5. geoff1

    geoff1 MDL Novice

    Dec 8, 2010
    3
    0
    0
    Confirmed loaded and working fine.
    many many thanks for your help, very much appreciated.
    Cheers.
    geoff
     
  6. afuiw

    afuiw MDL Novice

    Dec 24, 2010
    1
    0
    0
    SLIC toolkit reports SLIC 2.1, but that "No OEM certificate found"? Is there an issue with the BIOS mod or do I need to import some sort of XRM-MS file? Thanks.
     
  7. tqhoang

    tqhoang MDL BIOS Modder

    Apr 29, 2008
    1,369
    266
    60
    You need to load the matching Dell certificate.

    Example using the Dell certificate from the SLIC BIN collection.
    slmgr -ilc DELL-DELL-2.0.XRM-MS

    Wait for the confirmation dialog to appear, and then load your product key.
    slmgr -ipk <Windows 7 Product Key>
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  8. srmbooth

    srmbooth MDL Novice

    Aug 17, 2010
    2
    0
    0
    Hi

    I tried your modded BIOS above ( sendspace.com/file/ue5m37 )
    The BIOS updated successfully (well it said it did) , however SLIC_ToolKit_V3.2.EXE still reports "Dump Error! SLIC table not found!"
    I did a "reload to facory defaults" in the BIOS but still no SLIC table.
    I think maybe your modded BIOS assumed it already had SLIC 2.0 but mine doesnt have a SLIC table...

    I am using the latest DELL BIOS --> f tp://ftp. us. dell. com/bios/WS390-020600.EXE
    I have done a RW-Everything report with this DELL BIOS --> sendspace.com/file/cygy43
    (NOTE spaces in URLs)

    I hope maybe you could add the SLIC 2.1 table to this :)

    Thanks

    Steve
     
  9. tqhoang

    tqhoang MDL BIOS Modder

    Apr 29, 2008
    1,369
    266
    60
    Couple things to try:

    1. If you flash under Windows, you might have to rename "WS390-020600_SLIC.EXE" to "WS390-020600.EXE". This should prevent the normal BIOS flasher from running if it's present in the same directory.

    2. If you flash from pure/real DOS, then you should rename it to a DOS-friendly 8.3 filename like "P390SLIC.EXE".

    3. If your Precision 390 came w/o any licensed Windows pre-installed you might need to unlock the BIOS into manufacturing mode.
    http://forums.mydigitallife.net/thr...l-license-their-machines—all-about-asset-tags
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  10. srmbooth

    srmbooth MDL Novice

    Aug 17, 2010
    2
    0
    0
    I did a asset PASS:12/31 and unlocked into manufacturing mode. Now I have SLIC 2.1 :):):)
    You guys are brilliant!

    Thanks!