Does my BIOS need a SLIC?

Discussion in 'Windows Vista' started by robforbes, Jan 21, 2008.

  1. robforbes

    robforbes MDL Novice

    Nov 21, 2007
    32
    0
    0
  2. robforbes

    robforbes MDL Novice

    Nov 21, 2007
    32
    0
    0
    The BIOS is AMI by the way
     
  3. Yen

    Yen Admin
    Staff Member

    May 6, 2007
    10,938
    10,473
    340
    Yes it contains a Toshiba SLIC already. But there is no cert. therefore.

    Please install AcpiScope, goto file--->load Acpi info from---->bios.
    Save and upload the report to see if it is mapped fully into physical memory.

    After that I'll exchange the Toshiba SLIC into another one for which a cert. is available in the public.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  4. robforbes

    robforbes MDL Novice

    Nov 21, 2007
    32
    0
    0
  5. Yen

    Yen Admin
    Staff Member

    May 6, 2007
    10,938
    10,473
    340
    It seems that another Toshiba SLIC is used cause of the softmod.

    Please remove the softmod before and send a new report. I've to know if the original (bios) SLIC is mapped into RAM to modify it correctly!

    To check if the mod is working after you have to do it anyway.

    THX!
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  6. robforbes

    robforbes MDL Novice

    Nov 21, 2007
    32
    0
    0
  7. robforbes

    robforbes MDL Novice

    Nov 21, 2007
    32
    0
    0
    Do you think there's any way to enable FSB and RAM setings in the BIOS as this has very basic config and no user changeable settings.

    Thanks, Rob
     
  8. Yen

    Yen Admin
    Staff Member

    May 6, 2007
    10,938
    10,473
    340
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  9. robforbes

    robforbes MDL Novice

    Nov 21, 2007
    32
    0
    0
    Thanks Yen, I'm not back home again till tomorrow, I'll try it then and let you know.

    THX for your hard work:D
     
  10. robforbes

    robforbes MDL Novice

    Nov 21, 2007
    32
    0
    0
    Vista activated

    Thanks Yen
     
  11. robforbes

    robforbes MDL Novice

    Nov 21, 2007
    32
    0
    0
    help

    Hi

    I've been have lots of BSOD's so had to flash back to original BIOS.

    I thought it might have been a corrupt flash, but when I try to flash the modded bios again AFUDOS tells me it has an invalid boot block.

    Is there a way of flashing with afudos that can leave the boot block or do i need to flash that for the SLIC to work?

    The version of AFUDOS I have doesn't have this option.

    Thx
     
  12. robforbes

    robforbes MDL Novice

    Nov 21, 2007
    32
    0
    0
    Or is there any way to extract or create the cert for the SLIC already in the BIOS?

    Everest says the OEM ID in the SLIC is TOSASU, does anybody have this OEM certificate, if so please send me the link.

    Thanks in advance:)
     
  13. Yen

    Yen Admin
    Staff Member

    May 6, 2007
    10,938
    10,473
    340
    Unfortunately I don't have a cert therefore.
    Afudos /ixxxx.rom /pbnc /n

    flashes all parts of bios! Afudos 'alone' not. Maybe the additional switches resolve your issue!
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  14. robforbes

    robforbes MDL Novice

    Nov 21, 2007
    32
    0
    0
    Still getting invalid boot block message.

    Is there a certain version of afudos i should use.?
    When i try the winflash prog that toshiba provide with thier bios updates. It says Old BIOS can't recognise eeprom?

    Thx
     
  15. robforbes

    robforbes MDL Novice

    Nov 21, 2007
    32
    0
    0
    #15 robforbes, Jan 27, 2008
    Last edited: Jan 27, 2008
    (OP)
    Hi Yen

    I just found out using AMI Flash 895 that my bios says its write protected. I think it must be the toshiba bios i flashed it with.

    There is no option to unlock it in the BIOS setup. Do you have any idea how to do it?

    thx
     
  16. robforbes

    robforbes MDL Novice

    Nov 21, 2007
    32
    0
    0
    Can anyone help?
     
  17. Yen

    Yen Admin
    Staff Member

    May 6, 2007
    10,938
    10,473
    340
    #17 Yen, Jan 29, 2008
    Last edited: Jan 29, 2008
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  18. robforbes

    robforbes MDL Novice

    Nov 21, 2007
    32
    0
    0
    still invalid boot block with afudos.

    I think it toshiba not your mods that are prob.

    I tried softmod with sp1 r2 and still working for now

    but prob not for long:)

    Thx
     
  19. robforbes

    robforbes MDL Novice

    Nov 21, 2007
    32
    0
    0
    I know for a fact now it's not your mods that are problem, I'm even getting same messages when trying to flash the original BIOS?
     
  20. Yen

    Yen Admin
    Staff Member

    May 6, 2007
    10,938
    10,473
    340
    #20 Yen, Jan 30, 2008
    Last edited: Jan 30, 2008
    That's strange!
    I'd try some Afudos versions.......
    What about Afudos 2.19?
    This is reported to flash bios eventhough other versions of Afudos won't...
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...