expanding windows files

Discussion in 'Windows 7' started by boneskull, Oct 14, 2009.

  1. boneskull

    boneskull MDL Novice

    Oct 14, 2009
    11
    0
    0
    Everytime i try installing windows 7 it frezzes at expandind windows files 62%, i dont know what to do any more, i have burned the iso to the dvd serval times and even tryed a usb boot but i always get the same results with it hanging at expanding windows files.. my specs are

    q9550 2.8ghz
    4gb ddr3 1333 mhz
    intel motherboard DP45SO
    ati 5870 HD
    hatachi 1TB

    please someone help me, i am having problems sleeping at nightz T.T



    thanks very much
     
  2. burfadel

    burfadel MDL EXE>MSP/CAB

    Aug 19, 2009
    2,628
    3,829
    90
    Faulty source?
     
  3. boneskull

    boneskull MDL Novice

    Oct 14, 2009
    11
    0
    0
    you mean in the iso?
     
  4. eaponte23

    eaponte23 MDL Member

    Sep 29, 2008
    120
    0
    10
    If your getting errors on the USB drive aswell then try getting your hands on a new source like burfadel mentioned. Prolly a bad ISO image or faulty DVD copy. Try downloading a new copy and check it's integrity. Burn at lowest speed available.
     
  5. boneskull

    boneskull MDL Novice

    Oct 14, 2009
    11
    0
    0
    ok currently redownloading from a diffrent source 7 hours till it finshes, will post results when it is complete
     
  6. boneskull

    boneskull MDL Novice

    Oct 14, 2009
    11
    0
    0
    UPDATE: i downloaded a new iso burned it to my usb flash and the same thing happen this time it hang at 73% T.T dont knoq qhat to do
     
  7. Reign_Of_Freedom

    Reign_Of_Freedom MDL Expert

    Aug 1, 2009
    1,263
    447
    60
    Have you checked your Hard Drive? You can also check in the Windows 7 Respoitory for good links to Win 7.
     
  8. boneskull

    boneskull MDL Novice

    Oct 14, 2009
    11
    0
    0
    what you mean by check my hard drive
     
  9. Reign_Of_Freedom

    Reign_Of_Freedom MDL Expert

    Aug 1, 2009
    1,263
    447
    60
    Are you 100% sure your hard drive is good and it has NO errors on it - bad sectors?
     
  10. boneskull

    boneskull MDL Novice

    Oct 14, 2009
    11
    0
    0
    nop not 100% sure how do i check it? by trial and error?
     
  11. NiHiLisT

    NiHiLisT MDL Member

    Jul 29, 2009
    214
    14
    10
    Maybe your flash drive is faulty?
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  12. Reign_Of_Freedom

    Reign_Of_Freedom MDL Expert

    Aug 1, 2009
    1,263
    447
    60
    Is the Hard Drive currently blank? Meaning no OS is on it?
     
  13. boneskull

    boneskull MDL Novice

    Oct 14, 2009
    11
    0
    0
    yes its blank i build the system 2 days ago everything is new, will try burning a dvd now.
     
  14. NiHiLisT

    NiHiLisT MDL Member

    Jul 29, 2009
    214
    14
    10
    Burn the .iso as slow as you can.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  15. Reign_Of_Freedom

    Reign_Of_Freedom MDL Expert

    Aug 1, 2009
    1,263
    447
    60
    He has been trying it both ways. Only thing i can think of is bad sectors on the hard drive if it's stalling trying it both ways.
     
  16. NiHiLisT

    NiHiLisT MDL Member

    Jul 29, 2009
    214
    14
    10
    Okay, I had this some day with my retail copy of vista. MS stated it was my chipset thats preventing the installation to go smooth, it took 4 hours to expand the files.
    Maybe he leave the installation alone for some time and check back later.

    Just a suggestion.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  17. boneskull

    boneskull MDL Novice

    Oct 14, 2009
    11
    0
    0
    tryed dvd and it hang at 35% this time sigh...btw earlyer i tryed installing xp and during the installing devices part i got a BSOD.


    EDIT: ok when i go to sleep ill try that
     
  18. NiHiLisT

    NiHiLisT MDL Member

    Jul 29, 2009
    214
    14
    10
    Make sure your RAM is okay. Try other HDD just to make sure that one you want to install onto is good.

    Do you remember the BSOD message?
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  19. boneskull

    boneskull MDL Novice

    Oct 14, 2009
    11
    0
    0
    hmmm all i renmber was boot in safe mode or try disableing cacheing and shadowing or something like that..there was alot of things llol....tommrow i could reinstall xp and take a pic of the BSOD.
     
  20. NiHiLisT

    NiHiLisT MDL Member

    Jul 29, 2009
    214
    14
    10
    Alright, I bookmarked this thread to check back later. Need to go to work now.
    Good nite and luck.!
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...