GA-EP45-UD3P v1.0

Discussion in 'Windows 7' started by alatar519, Nov 3, 2009.

  1. alatar519

    alatar519 MDL Novice

    Aug 28, 2009
    26
    0
    0
    #1 alatar519, Nov 3, 2009
    Last edited: Nov 3, 2009
    I need the bios and cert for this motherboard ...
    any help will be appreciated


    So, all I have to do is install Bios and then cert right?

    And I do have loader install ..(because I heard loader is kinda not safe... I would try bios modded...) I just uninstall that right ?

    one more thing is How do I know that bios is award or Ami ?


    I know there is thread out there..but I am not one that guy who reads and want to make mistake.. i would rather ask someone knowledgeable person.


    please help....

    thankx in advance...
     
  2. genuine555

    genuine555 MDL Expert

    Oct 3, 2009
    1,639
    56
    60
    #2 genuine555, Nov 3, 2009
    Last edited by a moderator: May 23, 2017
  3. alatar519

    alatar519 MDL Novice

    Aug 28, 2009
    26
    0
    0
    Wow that 's too much..

    so I have phoenix bios....
     
  4. Rosco

    Rosco MDL Addicted

    Oct 29, 2007
    633
    45
    30
    #4 Rosco, Nov 3, 2009
    Last edited: Nov 3, 2009
    Stick with a loader or buy a genuine copy.

    Who said loader is kinda not safe ? They've been used since Vista came out and M$ haven't targetted them yet.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  5. genuine555

    genuine555 MDL Expert

    Oct 3, 2009
    1,639
    56
    60
    Just take your time to go through the procedure. It's looks bigger then it is really...one step at a time and you'll get it done. Patience is a virtue when it comes to these things.

    But that's what you need to do in order to put your request.

    So you have a phoenix. Then you need to put the request in the phoenix bios section. U know that much allready ;)
     
  6. alatar519

    alatar519 MDL Novice

    Aug 28, 2009
    26
    0
    0
    why is that ?


    loader can be deactivated quickly than bios...?
     
  7. genuine555

    genuine555 MDL Expert

    Oct 3, 2009
    1,639
    56
    60
    Give him some credit. I'm sure he can do it. Everyone can if they have a little faith.

    only 6 things need to be done :

    1. dl rw-everything and create the report

    2. upload it somewhere stated or upload it in your post

    3. post your request by using the request-form

    4. after you get your mod, validate the result with Davidxw slic dump toolkit

    5. flash according to the given instructions

    6. insert certificate and key

    You're done
     
  8. alatar519

    alatar519 MDL Novice

    Aug 28, 2009
    26
    0
    0
    thankx man
     
  9. Everilda

    Everilda MDL Senior Member

    Jun 28, 2009
    306
    25
    10
    #9 Everilda, Nov 3, 2009
    Last edited by a moderator: May 23, 2017
    The GA-EP45-UD3P is a Gigabyte board. Your bios ia Award not Phoenix.

    If you search this thread you will probably find your bios already done. - http://forums.mydigitallife.net/threads/7500
     
  10. Rosco

    Rosco MDL Addicted

    Oct 29, 2007
    633
    45
    30
    #10 Rosco, Nov 4, 2009
    Last edited by a moderator: May 23, 2017
    You may find that unless you know what you are doing a Gigabyte board will simply detect a checksum error after flash and simply overwrite the new flash with the backup BIOS.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  11. NoJuan999

    NoJuan999 Experienced SLIC Tool Operator

    Jul 31, 2009
    9,919
    1,930
    300
    #11 NoJuan999, Nov 4, 2009
    Last edited by a moderator: May 23, 2017
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  12. Fetishquest

    Fetishquest MDL Novice

    May 19, 2009
    20
    0
    0
    If that's too much for you, you really need to just buy a copy and leave the complicated stuff to the adults.
     
  13. 911medic

    911medic MDL Guru

    Aug 13, 2008
    5,778
    488
    180
    You may also find that we have effectively made the Gigabyte bios possibly the easiest to realize a successful bios mod.

    I think you are out of your league here...:D:cool:;)
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  14. stasio

    stasio MDL Addicted

    May 3, 2007
    903
    378
    30
    #14 stasio, Nov 4, 2009
    Last edited by a moderator: May 23, 2017
  15. 911medic

    911medic MDL Guru

    Aug 13, 2008
    5,778
    488
    180
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  16. NoJuan999

    NoJuan999 Experienced SLIC Tool Operator

    Jul 31, 2009
    9,919
    1,930
    300
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  17. alatar519

    alatar519 MDL Novice

    Aug 28, 2009
    26
    0
    0
    #17 alatar519, Nov 4, 2009
    Last edited by a moderator: May 23, 2017
    (OP)
  18. alatar519

    alatar519 MDL Novice

    Aug 28, 2009
    26
    0
    0
    hmm..I have loader installed ...do you think its worth to do that?


    and what if I mess up in precess of installing bios... what should I do?


    thankx


    Can anyone get me f9f bios then ? please
     
  19. genuine555

    genuine555 MDL Expert

    Oct 3, 2009
    1,639
    56
    60
    If u have a loader, and it works, then you can easily wait for a bios mod.
    Just wait untill MAYBE sometime in the future, it'll get stopped by m$. I do say MAYBE.