having a weird problem with the modded bioses. doesn't make sense

Discussion in 'BIOS Mods' started by pbgbottle, Dec 26, 2010.

  1. pbgbottle

    pbgbottle MDL Member

    Mar 7, 2008
    140
    2
    10
    hey guys i have flashed my hP pavillion DV9000 to add slic 2.1
    with a modded bios VF.42 Phoenix all good activated

    but there is an issue with this bios and windows 7 pertaining to a battery issue.
    so HP has released a new bios
    anyways there is a newer modded bioses here on MDL VF.43 sp48125.exe

    three different modded ones for sp48125.exe VF.43
    even tho they are listed as being used for different models here on MDL
    the three models all use the same bios

    DV6000
    DV9310
    DV6301

    but when i flash them in they all fail to add the slic 2.1 why?
    i become unactivated and have 25 days to activate
    i flash back to the older bios and all is good.

    i tested the bios in the Phoenix tool and it says they all have the correct slic2.1

    whats up here .do i need a bios mod for my exact model even tho all of these models share the same bios.?

    any help would be greatly appreciated.

    :cheers: PBG
     
  2. pbgbottle

    pbgbottle MDL Member

    Mar 7, 2008
    140
    2
    10
    yep and no go . weird . that one i thought would be good to go maybe i will try it again
     
  3. pbgbottle

    pbgbottle MDL Member

    Mar 7, 2008
    140
    2
    10
    tried it again and no go
     
  4. TTAV134

    TTAV134 MDL Expert

    Mar 1, 2009
    1,559
    630
    60
  5. pbgbottle

    pbgbottle MDL Member

    Mar 7, 2008
    140
    2
    10
    toolkit 3.2 says i'm good to go with bios VF.42 but when i put in bios VF.43
    it says no good no slic

    here is my report i hope this is what you wanted for the working slic bios.
    not sure if this will help
    wasn't sure which one you were after .report for not working bios or report for working bios
     

    Attached Files:

  6. TTAV134

    TTAV134 MDL Expert

    Mar 1, 2009
    1,559
    630
    60
    "no good no slic" --> is not an information very helpfull, can you upload some print screen.
    and we dont care of the working RW report, we need a RW report of the NON working bios of course.
    please give us good informations in one post.
     
  7. pbgbottle

    pbgbottle MDL Member

    Mar 7, 2008
    140
    2
    10
    O.K. sorry i will try to do better , here are some pics of the non working bios. the RW tables will be in the next post i hope i did them right
     

    Attached Files:

    • 4.jpg
      4.jpg
      File size:
      84.9 KB
      Views:
      8
    • 5.jpg
      5.jpg
      File size:
      54 KB
      Views:
      5
    • 1.jpg
      1.jpg
      File size:
      55.1 KB
      Views:
      7
    • 3.jpg
      3.jpg
      File size:
      116 KB
      Views:
      6
    • 2.jpg
      2.jpg
      File size:
      104.7 KB
      Views:
      12
  8. pbgbottle

    pbgbottle MDL Member

    Mar 7, 2008
    140
    2
    10
    RW tables here
     

    Attached Files:

  9. pbgbottle

    pbgbottle MDL Member

    Mar 7, 2008
    140
    2
    10
    #10 pbgbottle, Dec 26, 2010
    Last edited: Dec 28, 2010
    (OP)
    i got it all sorted out I took the RW tables and the new bios and ran it through phoenix tool
    and flashed this bios in and it activated . all is good now .
    DV9005ca bios modded ,flashed and verified by me. working

    HP pavillion DV9005ca

    bios VF.43
    sp48125.exe






    ....................