[HELP] cannot download anything in Win 7 RTM 64 bit

Discussion in 'Windows 7' started by bibia, Aug 1, 2009.

  1. bibia

    bibia MDL Junior Member

    Apr 22, 2008
    72
    0
    0
    #1 bibia, Aug 1, 2009
    Last edited: Aug 1, 2009
    hi all..
    i'm using windows 7 ultimate RTM 64 bit (ZUKONA) with WOW7..

    i can't download anything through IDM (Internet Download Manager) ver. 5.17.5. but, i can download from IDM 1 time, at 4th first trial. (that was downloading office 2007 update, coz i want to slipstream my office 2007's dvd) --> so i assure u all, it has nothing to do with my firewall.

    i can download from mozilla firefox 3.5.1, but (i dont know how to describe it well to u all), the download progress didn't show, but at the end (when it finished), then the file is downloaded.. but, still, sometimes, the file is corrupt..


    i don't know what's wrong with it..
    last time i'm on windows vista ultimate 32 bit SP2 RTM, i can download with any program.. wether it's with firefox, opera, IE, or IDM.

    FYI, right now, i can download with FreeRapid Downlo*der 0.82. but, i'm using it to download rapidshare's files..
    n last time in vista, of course, i can use these program as well..

    pls, someone, tell me what's wrong with my win7?


    my machine & softwares:
    Acer Aspire 4520 (Turion X2 2.0GHz + DDR2 667MHz 2.5GB)
    Windows 7 Ultimate RTM 64-bit
    Kaspersky Internet Security 2010 9.0.0.463
    Java 64 bit + 32 bit (ver. 6 update 15)
    K-LMcodec 5.0.0
    quicktime (latest version)
    latest adobe shockwave & adobe flash (32-bit)
    Office 2007 Enterprise SP2
    mozilla firefox 3.5.1
    opera 9.64
    FreeRapid Downlo*der 0.82
    Internet Download Manager 5.17.5
    Yahoo messenger (latest version)
    everest ultimate (latest ver.)
    ultra iso (latest ver.)

    n i already full update win7 from microsoft update.

    i want to try in win7 ultimate 32 bit, about these problem..
    but i want to read other's feedbacks first, to make sure, wether the problem is conflict in my system, or something else..
    so i have to reinstall in these aspire 4520, to test it..

    thx..
    sorry for my english..
     
  2. Opa

    Opa MDL Addicted

    Jul 29, 2009
    679
    969
    30
    hi,

    your story is weird... sounds like a problem either with your network adapter's drivers either with your firewall/antivirus software.

    try removing kaspersky and updating your wifi's/network's driver...

    let us know ;)
     
  3. bibia

    bibia MDL Junior Member

    Apr 22, 2008
    72
    0
    0
    #3 bibia, Aug 2, 2009
    Last edited: Aug 2, 2009
    (OP)
    @Opa
    thx for ur suggestion, i'll try that later (it's 6.17 am here, n i'm really sleepy).
    but, if u say the problem is with my wifi's driver (yes, i'm connected through wifi), n then why there's no problem when i'm browsing (like right now), n chatting? n what about freerapid downlo*der? it's work!

    n i found out 1 thing, i think the download is running (especially with firefox n sometimes with IDM), but I CAN'T SEE the progress..
    just now, i was downloading win7 act*vator (from ur thread), n IDM took it over, n succeded.. but i can't see the progress (the file is below 1MB).. n yesterday, when i was downloading office 2007 update, i was waiting for 15 minutes (the file is around 7MB --> my bandwidth 1Mbps), but then it failed (connection time out, IDM said).

    btw, WOW i'm using right now is WOW 7.0.0
    i just realize WOW 7.0.1 is out.
    i dunno wether it's link with these act*vator or not..
    i mean, the problem i face right now..

    i'm really curious, what's wrong w'my machine here..

    last time in vista 32bit RTM ultimate sp2, everyhing went fine.. (on vista, my notebook doesn't need activator/crack, since the bios already has slic 2.0)
    n right now, in win 7 ultimate 64 bit rtm, i'm using the same softwares like i did in vista (except of course some 64bit softwares, like java n 7-zip)

    just want to make sure 1 thing, Opa..
    these problem is not happen in ur system, right?
     
  4. Opa

    Opa MDL Addicted

    Jul 29, 2009
    679
    969
    30
    #4 Opa, Aug 2, 2009
    Last edited by a moderator: May 23, 2017
    you can find link to WoW7.0.1 in the Repository.

    As I told you this is weird.. and no I do not have this kind of problem!

    let us know if you find a solution.
     
  5. bibia

    bibia MDL Junior Member

    Apr 22, 2008
    72
    0
    0
    okay then..
    i'll try to reinstall it with win7 32 bit..
    i already got all latest version activator from ur thread.. :)
    but, first thing first.. i need to go sleep now..
    i'll do that when i wake up later..

    btw, maybe it's funny for u, but i also want to test in win vista 64-bit..
    coz, maybe, there's conflict with my softwares (not working well on 64bit windows).

    i'll post again whatever happen later..

    thx Opa..
     
  6. greyaburton

    greyaburton MDL Addicted

    Mar 8, 2009
    553
    46
    30
    dont know if this will help,but i use the same downloader in windows 7 32 bit,and when i used it for the first time,got a message saying it needed to download a bunch of files in order to properly integrate to download files.i clicked yes or okay(cant remember exactly0and the files were installed and it works okay.another hint may be when you install it.or run it(could be a 64 bit incompatable issue or something)right click on the exe and select troubleshoot compatability.hope this helps,have a good one.
     
  7. bibia

    bibia MDL Junior Member

    Apr 22, 2008
    72
    0
    0
    #7 bibia, Aug 2, 2009
    Last edited: Aug 2, 2009
    (OP)
    update..

    i tried atheros driver file for win vista 64 bit.. still can't download anything with IDM, corrupt in firefox, but working with free rapid downlo*der.

    now, it's time to sleep, for real.. :)

    @greyaburton
    i passed that at first time, coz i always passed that in the past.. (i'm using warez, not legal)
    but, i'll try ur suggestion later.. try reinstalling IDM again..
    n also, about that compatibilit method u said.. i'll try that later..
    btw, just to make it clear, IDM works on ur win7 32 bit, right? (warez, or legal?)

    thx for ur feedback..


    UPDATE (again)

    nope, it's still not work with "run as administrator" and "compatibility mode"
    but, thx for remind me to try that.. :)

    another feedback, please..
     
  8. bibia

    bibia MDL Junior Member

    Apr 22, 2008
    72
    0
    0
    okay..
    no one post something here anymore..

    i just installing win 7 32bit..
    but didnt have more times to install IDM..

    i hope somebody else could give me more feedbacks about my problem here..
     
  9. bibia

    bibia MDL Junior Member

    Apr 22, 2008
    72
    0
    0
    UPDATE

    still cannpt download anything with IDM..

    any idea how to solve it?

    now i'm on win 7 32 bit..

    only with KIS 2010, mozilla, opera, IDM, java, shockwave, n flash..

    pls someone.. tell me how do i fix it??
     
  10. jacobtf

    jacobtf MDL Novice

    Jul 30, 2009
    4
    0
    0
    If downloading works well from Firefox (or IE) BEFORE IDM is installed, it's pretty obviously a problem with IDM. Wait for a new version or find an alternative.
     
  11. greyaburton

    greyaburton MDL Addicted

    Mar 8, 2009
    553
    46
    30
    i am using version 5.17 build 5-may/27/2009.is that the one your using?if not you could try that one.good luck.
     
  12. bibia

    bibia MDL Junior Member

    Apr 22, 2008
    72
    0
    0
    pls read my previous post..

    whenever in mozilla, the file often corrupted, n after i clicked a link, the browser freeze for about 1 minute..
    n when in IDM (5.17.5), mozilla freezing, IDM took the download, but finally "connection timed out".

    i already report that in my previous post..

    same probelm with win 7 32 bit..
     
  13. greyaburton

    greyaburton MDL Addicted

    Mar 8, 2009
    553
    46
    30
    sorry,i use internet explorer.but i may try it to see if itll work.if i do, ill post back.have a good one.
     
  14. bibia

    bibia MDL Junior Member

    Apr 22, 2008
    72
    0
    0
    #14 bibia, Aug 3, 2009
    Last edited: Aug 3, 2009
    (OP)
    problem solved!

    the conflict happened coz of my KIS 2010 (latest version).
    coz when i tried turn of the firewall, sometimes i can download with IDM,

    i just changed it with NOD32 ESS (latest version), everything's ok now..

    thx guys.. :)


    p.s.:
    with KIS 2010, i already did a through setting with its firewall..
    but, somehow, IDM cannot communicate with internet (even though it's treated as trusted program)..
    dunno why..
    but i saw in kaspersky forum..
    there're many users complain about latest KIS 2010, which should not be released as final, coz there're still many bug in it with internet.. e.g.: delay in live-streaming on youtube, etc.
     
  15. elpedro

    elpedro MDL Novice

    Aug 6, 2009
    1
    0
    0
    check you date and time!

    Check so your date and time is set correctly, my date was on 2099 and that was the main problem, now it works perfect.
     
  16. HSChronic

    HSChronic MDL Expert

    Aug 25, 2007
    1,213
    55
    60
    uninstall KIS 2010 it doesn't work with Win7. It is not certified to run on it, nor does Kaspersky Lab recommend running it on Win7.