Help for 256 MB RAM

Discussion in 'Windows 7' started by rohanmishra, Aug 7, 2009.

  1. rohanmishra

    rohanmishra MDL Junior Member

    Jul 30, 2009
    68
    0
    0
    Hello Friends! :)

    I want to install Windows 7 on 256 MB RAM PC.

    I found this following information,



    I wanted to ask,
    77073D7801 ---> These are Even Digits Total 10
    But,
    E90400000 ---> This is Odd Digits Total 9

    My appeal to all the very knowledgeable people here.
    When I find and replace from Notepad++. It says, "There are odd digits. The data will be truncated!"
    Is this the correct HEX string or there should be another 0 in the E90400000 :confused:

    Your input would be highly appreciated.

    Thanks!
     
  2. tazman137

    tazman137 MDL Junior Member

    Jul 17, 2009
    92
    6
    0
    Why dont you just put some more memory in the machine. I doubt it will run decent with only 256MB of ram anyways.
     
  3. rohanmishra

    rohanmishra MDL Junior Member

    Jul 30, 2009
    68
    0
    0
    It is an old P3 machine. :(
    And I tried to find out about SDRAM from my vendor but its not available where I live. :(
     
  4. pc84

    pc84 MDL Novice

    Nov 18, 2007
    35
    1
    0
    why just don't your order on internet like ebay ?
     
  5. rohanmishra

    rohanmishra MDL Junior Member

    Jul 30, 2009
    68
    0
    0
    In India, the shipping charges will cost more than the price of RAM. :p
     
  6. HotCarl

    HotCarl MDL Addicted

    Jul 21, 2009
    833
    16
    30
    #6 HotCarl, Aug 7, 2009
    Last edited: Aug 7, 2009
    I am sorry to say buddy, but with a P3 and 256 MB RAM you are going to have a horrible Windows 7 experience. My old test box has a Celeron 1GHZ on a P3 slocket board going to the CPU slot on my mobo, with 512 of RAM and it runs like soggy crap, so I tossed another 512MB chip in there I had lying around, and now it only runs like crap. You may be out of luck my friend unless you get a lot more RAM... :(

    EDIT: :(
     
  7. rohanmishra

    rohanmishra MDL Junior Member

    Jul 30, 2009
    68
    0
    0
    I will use the Tiny7 version of Windows 7 by eXperience! :)
    I tried to find a Starter Version but could not find it.
    So one of my friend suggested this Tiny7. :)
     
  8. HotCarl

    HotCarl MDL Addicted

    Jul 21, 2009
    833
    16
    30
    Good luck. :)
     
  9. rohanmishra

    rohanmishra MDL Junior Member

    Jul 30, 2009
    68
    0
    0
    Thank you very much HotCarl! :)
     
  10. rohanmishra

    rohanmishra MDL Junior Member

    Jul 30, 2009
    68
    0
    0
    We have here so many experts.
    Please help, anyone who understands this hexcode? :(
     
  11. neomatrix

    neomatrix MDL Junior Member

    Jul 20, 2009
    84
    6
    0
    Rohan RAMs are easily available, just mention your city name
     
  12. Bloodbat

    Bloodbat MDL Novice

    Aug 1, 2009
    38
    0
    0
    Even Windows XP I find unberable with 256 megs....you're kidding, right?
     
  13. lixoman100

    lixoman100 MDL Novice

    Aug 1, 2009
    7
    0
    0
    #13 lixoman100, Aug 8, 2009
    Last edited: Aug 8, 2009
    Hi,

    As much as I agree with everyone that Win7 on 256mb would be a pain and might not even work and that you should try to invest in at least some more memory, I'll just answer your question as I believe that would be more useful to you :)

    Considering:
    1 - we're talking about a memory address here
    2 - the way numbers (even hex ones) work

    I am pretty much sure that the correct number would be 0E90400000, and not E904000000.

    You see, the addresses "E90400000" and "0E90400000" are the same, as zeros on the left make no difference.

    I hope this helps.
     
  14. neomatrix

    neomatrix MDL Junior Member

    Jul 20, 2009
    84
    6
    0

    Byte value of 77073D7801 = 1
    &
    Byte value of E90400000 = 0

    this is the main problem

    if u put E90400001 in place of E90400000

    then your problem may be solve.

    I will request u plz expand the RAM.

    if your local dealers says they dnt have RAM then I may tell you some site based or Chandigarh, Chennai, Hyderabad, bengloru or delhi, U may buy easily.
     
  15. heliosys

    heliosys MDL Novice

    Jul 12, 2009
    41
    0
    0
    Now we know were all the slow vista complains is coming from.

    I would suggest that you use Windows 95/98 or dsl for your system. You are the nightmare for windows 7, you are going to whine and whine about how slow it is and spoil it rep like what is happening to vista.

    i really recommend that u run windows 95/98. DON"T use windows 7 because everyone is using it, use what is best for your system.
     
  16. neomatrix

    neomatrix MDL Junior Member

    Jul 20, 2009
    84
    6
    0

    :D well said dear :p
     
  17. peterpaulw

    peterpaulw MDL Novice

    Dec 2, 2007
    36
    0
    0
    Some sites quote E904000000 as the right value to use. I would just try both versions of the file and see which one works.

    I would recommend to add at least 128 MB of RAM, as 256 MB will not work well. Even at 384 MB you have to disable a number of services, like Windows Defender and Media sharing.

    I have one older PC running Windows 7 on 384 MB and it is working quite well with Firefox and OpenOffice at the same time. With that amount of RAM you do not have to modify the installer at all. Running an anti-virus in the background could grind your system to a halt, though, so I would recommend an on-demand scanner installation only. Avira without the Guard works quite well.
     
  18. sebus

    sebus MDL Guru

    Jul 23, 2008
    5,880
    1,773
    180
    Is it PC133 memory?

    I have ~ 15 256Mb sticks in my draw at work, nobody wants it any more

    I can send you one.... if you want

    Tell me what mobo you have

    sebus
     
  19. eshield

    eshield MDL Novice

    Mar 2, 2009
    10
    0
    0
    #19 eshield, Aug 8, 2009
    Last edited: Aug 8, 2009
    I believe it will be E904000001 =)

    Because of destination (77 07 3D 78 01) is longer than source (E9 04 00 00 0?) the "?" mark represents value from destination. So it going to be (E9 04 00 00 01). No doubt =)
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  20. rohanmishra

    rohanmishra MDL Junior Member

    Jul 30, 2009
    68
    0
    0
    Good News Friends! :)

    I finally got 2 256 MB RAMS! :D
    My vendor ordered for me from a different city.
    Thank you everyone for your so valuable suggestions. I am really grateful to each and everyone of you.

    I just now need the Starter version of Windows 7, just the basic Windows 7.