Help needed for installation for Vista

Discussion in 'Windows Vista' started by bokkoman, Mar 9, 2008.

  1. bokkoman

    bokkoman MDL Junior Member

    Mar 4, 2008
    83
    4
    0
    Dear members,

    I am new to this method of activation Windows Vista. I'm going to buy a Asus P5E3 Deluxe. I saw a modified bios here on this forum, and someone said it was a working one, so i want to flash it with that bios.

    After that I want to install Vista, but how am I supposed to do it? Do I need any special Windows Vista version? A OEM installation dvd? Or can I install it with the normal one and activate it?

    Could someone help me with the info needed and files maybe?

    Thanks alot!
     
  2. JDoe

    JDoe MDL Novice

    Feb 23, 2008
    17
    0
    0
    #2 JDoe, Mar 9, 2008
    Last edited by a moderator: May 23, 2017
    maybe this post will help you ;)
    http://forums.mydigitallife.net/posts/10784
     
  3. bokkoman

    bokkoman MDL Junior Member

    Mar 4, 2008
    83
    4
    0
    #3 bokkoman, Mar 9, 2008
    Last edited by a moderator: May 23, 2017
    (OP)
    Ah thank you, that was indeed what I was looking for.

    Just two more question now;
    -Do I need a different OEM Certificate for a 64bit version, or is it the same as for 32bit?
    -What is the best method for the bios, flash you system bios OR use such emulation tools?

    What are your opinions.
    Thanks.
     
  4. nijel

    nijel MDL Junior Member

    Mar 8, 2008
    56
    6
    0
    -same certificate and key
    -flash is better IMO
     
  5. JDoe

    JDoe MDL Novice

    Feb 23, 2008
    17
    0
    0
    #5 JDoe, Mar 9, 2008
    Last edited: Mar 9, 2008
    I'm also a noob with this method :D
    I think the certificate is the same for both 32 and 64
    and the best method is probably flashing the bios with a Slic modded bios.
    maybe someone else could confirm that ...


    edit : thanks nijel for your answer ;)
     
  6. bokkoman

    bokkoman MDL Junior Member

    Mar 4, 2008
    83
    4
    0
    #6 bokkoman, Mar 9, 2008
    Last edited by a moderator: May 23, 2017
    (OP)
    Where do I get such a key? I see a topic with Asus Oem certificate and it contains a PID.txt with a key in it (if i am right).
    It is this topic: http://forums.mydigitallife.net/threads/1642

    Can I use that one?
    Or does the product key need to match with something within the bios?
     
  7. JDoe

    JDoe MDL Novice

    Feb 23, 2008
    17
    0
    0
    Yes, this one should work for vista ultimate
     
  8. bokkoman

    bokkoman MDL Junior Member

    Mar 4, 2008
    83
    4
    0
    Hmm, I rather have Vista Home Premium.
    At installation of Vista, should I enter no cd-key and let it install and use the method as given to me by you from that topic, by entering the key after the CMD to install the oem certs?
     
  9. JDoe

    JDoe MDL Novice

    Feb 23, 2008
    17
    0
    0
    yes that's right.
    install vista without entering cd key, and use CMD after installation

    check your PM