Help needed with Loader on Dell XPS 1530

Discussion in 'Windows 7' started by hoppi05, Jul 21, 2010.

  1. hoppi05

    hoppi05 MDL Novice

    Feb 2, 2010
    9
    0
    0
    Morning all, first off can i compliment you all on having a superb forum on the go here and thankyou all for the help it already provided me...

    heres the situation... i have got windows 7 installed run the daz loader and the software is not working the 'profile' and 'advanced options' tabs are not visable and the install and uninstall buttons are grayed out????

    HELP.... :eek:

    guys i no people will comment and i honestly have searched and searched and found tones of results and there in lies the probelm i am now more confussed than ever :confused: i have read about other loaders, SLIC mods and BIOS mod's and i am at a loss as to which road to take, can someone in the know stear me in the correct direction (easiest one 1st please lol) from looking on all the posts regarding BIOS mods and SLIC mods i cannot find a real informative thread regarding my laptop or a link to someones cleaver software that could resolve my problem(s)?

    Laptop is a Dell XPS 1530
    BIOS is:
    Dell XPS M1530 System BIOS
    Release Date: 11/23/2008
    Version: A12
    File Format: Windows/DOS
    File Size: 1 MB Other Formats

    cheers for any help.....
     
  2. alextheg

    alextheg Super Moderator
    Staff Member

    Jan 7, 2009
    1,776
    806
    60
    Did you disable UAC and run the loader as administrator ? Have you used any other activation tools ? ;)
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. hoppi05

    hoppi05 MDL Novice

    Feb 2, 2010
    9
    0
    0
    hi there and thanks for the responce, no i have not done either i will check now

    cheers

    i have installed SLIC tookit to and it states i am running

    DELL M08
    V2.0
    Phoenix BIOS /ACPI 2.0
    A12

    NO OEM CERTIFCATE FOUND (RUN AS ADMIN)

    WHAT DOES THE ABOVE MEAN :confused::worthy:

    CHEERS
     
  4. hoppi05

    hoppi05 MDL Novice

    Feb 2, 2010
    9
    0
    0
    alextheg turning off uac and running as admin made no difference still the daz loader is unfuctional

    is this meaning i need to do some sort of bios mod to put in a certificate as SLICTOOLKIT states No OEM Certificate found !(Run as Adminstrator)
     
  5. 911medic

    911medic MDL Guru

    Aug 13, 2008
    5,778
    492
    180
    Certificate needed in the OS to activate with the SLIC in the bios. You have a 2.0 SLIC for Vista, 2.1 is needed for Windows 7.

    Bios mod is needed for the Windows 7 activation. You can activate vista as OEM with matching certificate and serial. See stickies for additional info. Best to research these things before jumping off and trying to activate with loaders as sometimes they, and some of the problems they create, are not needed,

    Daz's is a good piece of programming that has worked consistently with the dell thus far.

    please review the stickies for the required components of activation .....
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  6. hoppi05

    hoppi05 MDL Novice

    Feb 2, 2010
    9
    0
    0
    cheers 911medic

    i thought as much after using the toolkit and i do agree the loader is a marval! ive tried it on test systems before and its simplcity at its best much appreciation does daz's way :worthy:

    thanks and ill try and get a 2.1 loader thingy :confused::D
     
  7. ailef

    ailef MDL Senior Member

    Nov 30, 2007
    297
    14
    10
    #7 ailef, Jul 22, 2010
    Last edited: Jul 22, 2010
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  8. hoppi05

    hoppi05 MDL Novice

    Feb 2, 2010
    9
    0
    0
    ailef thankyou for the info i have just flashed my bios with another version to the one you linked to but thankyou very much! i have now flashed my bios to DELLM09_V2.1 so i am not running SLIC 2.1....

    slic toolkit says i have a Pkey is that a key i need?

    ailef i tried the run cmd's but they did not work am i correct in thinking i should be entering
    slmgr -ilc dell.xrm.ms
    if so i get an error after hitting return?
    error states - on a computer running microsoft windows non-core edition, run 'slui.exe0x2a0xbba' to display ther error text?????

    also what do you mean by this -- ' dell key with the command slmgr -ipk *****-*****-*****-*****'???

    i am going to search for an answer now but if you know off hand pls let me know
     
  9. hoppi05

    hoppi05 MDL Novice

    Feb 2, 2010
    9
    0
    0
    some setup files came with the new bios i loaded and i have copied these into the setup folder and run them and the have given me an -ipk key?

    do i need to use this now?

    the scripts were OOBE and slp
     
  10. Daz

    Daz MDL Developer / Admin
    Staff Member

    Jul 31, 2009
    9,511
    66,655
    300
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  11. hoppi05

    hoppi05 MDL Novice

    Feb 2, 2010
    9
    0
    0
    evening all, daz i have done as your requested and it did not validate and the new versions of your loader stayed grayed out? after inserting the files i stated above which i think had some new keys in there my slic toolkit now shows as certificate OK - Read OK ! ( DELL_V2.1_Cert.xrm-ms ) From: C:\Windows\ServiceProfiles\

    can anyone help have i missed something after upgrading the BIOS to 2.1?

    cheers once again....
     
  12. urie

    urie Moderator
    Staff Member

    May 21, 2007
    8,772
    3,121
    300
    You have not mentioned what version of windows you are running it is enterprise edition ? it won't activate with SLIC 2.1
     
  13. hoppi05

    hoppi05 MDL Novice

    Feb 2, 2010
    9
    0
    0
    yes it was i did not no that?

    i have tried to get it off and formated the partition and put windows 7 pro on but wheni chose the partition to install windows i now get a driver error for my system andalk to my hard drive? it asks me to locate the drivers so it can tlak to my hard drive???

    i have since put my windows vista back on because i needed the laptop today i want to try windows 7 again but how domr it cannot install anymore?

    cheers for all the help guys!!! :worthy:

    cheers
     
  14. timesurfer

    timesurfer MDL Developer

    Nov 22, 2009
    8,527
    4,069
    270
    Here are the recommended torrents for win7

    And here are a list of tools to use it for free ;)

    http://forums.mydigitallife.net/threads/20810-Activation-solution-comparison
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  15. hoppi05

    hoppi05 MDL Novice

    Feb 2, 2010
    9
    0
    0
    guys can anyone help i get this error when trying to install windows 7:

    No device drivers were found. Make sure that the installation media contains the correct drivers, and then click OK.

    ???

    this is the same disk i used before upgrading to SLIC 2.1

    CHEERS
     
  16. urie

    urie Moderator
    Staff Member

    May 21, 2007
    8,772
    3,121
    300
    Mabey you have corrupt disk try downloading again here are direct links http://forums.mydigitallife.net/threads/14709-Windows-7-Digital-River-direct-links-English-Spanish-German-French-X86-amp-X64

    Make sure you scroll down page to get .ISO version Do Not Download enterprise version again if you want to activate using SLIC in your bios.
     
  17. willpower101

    willpower101 MDL Novice

    Apr 20, 2011
    16
    0
    0
    So just out of curiosity, can I install that xpsm1730 slic 2.1 for this xps m1710 i have sitting here?

    I really want to keep the oem parition and restore capabilities in tact.