How can I make an all-in-one Windows 8 DVD

Discussion in 'Windows 8' started by ady199, Aug 18, 2012.

  1. ady199

    ady199 MDL Senior Member

    Jul 22, 2009
    314
    47
    10
    Can anyone please give me step by step instructions on how to make an all-in-one Windows 8 DVD

    The versions I want to put on the DVD are: (MSDN Versions including Server)

    (I know it can be done because I've seen the following image)

    Capture1.JPG

    I've already downloaded the Windows 8 & server iso's

    Thanks in advance
     
  2. ady199

    ady199 MDL Senior Member

    Jul 22, 2009
    314
    47
    10
    Anyone??

    Thanks in advance
     
  3. tcntad

    tcntad MDL Guru

    Oct 26, 2009
    4,086
    1,298
    150
    use the AIO tool found in the MDL Application section?! or google onhow to do it with W7.
     
  4. Boyfriend

    Boyfriend MDL Senior Member

    Feb 10, 2010
    361
    112
    10
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  5. Puremin0rez

    Puremin0rez MDL Member

    Nov 24, 2010
    248
    105
    10
    WinAIO from Application board works fine, just don't enable x64 recovery mode :)
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  6. ady199

    ady199 MDL Senior Member

    Jul 22, 2009
    314
    47
    10
    Thanks for the info
     
  7. c3po

    c3po MDL Junior Member

    Feb 12, 2009
    65
    45
    0
    Works fine using Windows 7 tutorials and WAIK for 7 SP1. Already made one and used to install.
    Need to ad an ei.cfg file with [EditionID] blank.
    But the result will be limited mostly to boot from it. The 32 bit setup works only in 32 bit Windows environement ( MSFT has blocked it to run ? ) and the 64 bit setup only in 64 bit. In Windows 7 you can use the 32 bit to run setup from Windows whatever you have an 32 bit or 64 bit installation.
     
  8. ady199

    ady199 MDL Senior Member

    Jul 22, 2009
    314
    47
    10
    Thanks guys I've now managed to create a Windows 8 All-in-one DVD but it asks for the product key for each product.

    Looking at c3po's post above I think I need to create a ei.cfg file(?)

    Can any please let me know what I need to put in this file? and where does it need to be located on the DVD?

    Thanks in advance
     
  9. triggat

    triggat MDL Member

    Feb 18, 2009
    192
    12
    10
    You can get an idea here. Very intutive and clear instructions.
     
  10. ady199

    ady199 MDL Senior Member

    Jul 22, 2009
    314
    47
    10
    Anyone?

    Thanks in advance
     
  11. tcntad

    tcntad MDL Guru

    Oct 26, 2009
    4,086
    1,298
    150
    You supplied wrong links:)

    Pre release from MS is also genuine MSDN version, its released by MS but its not RTM. What build is it and what SHA1 is it?
     
  12. ady199

    ady199 MDL Senior Member

    Jul 22, 2009
    314
    47
    10
    #13 ady199, Aug 20, 2012
    Last edited: Aug 20, 2012
    (OP)
    Hi,

    The pastebin files are the contents of the 2 files in question. (my ei.cfg & product.ini files)

    The builds I have for Enterprise are:-

    en_windows_8_enterprise_x64_dvd_917522

    SHA1: 4EADFE83E736621234C63E8465986F0AF6AA3C82

    en_windows_8_enterprise_x86_dvd_917587

    SHA1: FEFCE3E64FB9EC1CC7977165328890CCC9A10656

    When I install Enterprise (x86 or x64) from my All-in-one DVD it shows that the software is Pre-release software on the Licence terms at the start of the setup.

    EULAID:Win_RC_3_E_R_en-us

    However when I install these versions from the all-in-one dvd it shows: Build 9200 on the desktop - so I know its the RTM build

    If I install the Enterprise build directly from the separate iso files for Enterprise, different Licence Terms are shown and does not show that it's re-release software

    Why would that be?
     
  13. VelleX

    VelleX MDL Member

    Jul 14, 2009
    203
    26
    10
    #14 VelleX, Aug 20, 2012
    Last edited: Aug 20, 2012
    what if you change the ei.cfg to "Volume" Channel?

    My german files (de_windows_8_enterprise_x86_dvd_917589.iso) also show Prerelease license, but only on EVAL and RETAIL channel.

    EULAID:Win_RC_3_E_R_en-us (retail)
    EULAID:Win_RC_3_E_E_en-us (eval)
    EULAID:Win_RM_1_E_V_en-us (volume)

    You also can just open the install.wim with 7zip and browse for the Licenses
    install.wim\Windows\System32\Licenses
     
  14. ady199

    ady199 MDL Senior Member

    Jul 22, 2009
    314
    47
    10
    Thanks for the info - I'll give that a go and will report back
     
  15. ady199

    ady199 MDL Senior Member

    Jul 22, 2009
    314
    47
    10
    Many Thanks Vellex, that's fixed the problem (Changed channel to volume in the ei.cfg file)
     
  16. aravindabn

    aravindabn MDL Novice

    Sep 21, 2012
    4
    0
    0
    help me please

    Hi,

    Happy to note that you were successful in creating an AIO iso with multiple versions. May I know which all versions do you have in that AIO ISO? Do you have Pro with Mediacentre (x86 & x64)also? If so can you upload it somewhere or else give me a torrent link by which I can download it? You might have seen a Spanish torrent has such a thing but its system language is Spanish and I want in English. Can you please help me. Thanks in advance for your response