How to activate Windows XP SP3?

Discussion in 'Windows XP / Older OS' started by Rearis, Jan 19, 2015.

  1. Rearis

    Rearis MDL Member

    Nov 29, 2014
    214
    27
    10
    #1 Rearis, Jan 19, 2015
    Last edited: Jan 19, 2015
    Hello!

    I Would like to know some activator for Windows XP, because I do not know how to activate it. I tried some procedures that I found on the internet but it did not work. There's one that worked once, but no longer works (maybe because now I found the original .ISO Windows XP Professional SP3 (without be messed up by someone), and is more difficult to activate).

    You guys could make Windows Loader or Microsoft Toolkit support Windows XP?

    Hugs!
     
  2. Threat

    Threat Lord of the Files

    Feb 23, 2014
    1,064
    835
    60
    just use a volume license xp
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. urie

    urie Moderator
    Staff Member

    May 21, 2007
    8,726
    3,093
    300
    Or read the stickie section this whole forum is dedicated to SLP activation if possible.
     
  4. tnx

    tnx MDL Expert

    Sep 2, 2008
    1,622
    234
    60
    Good place to start.
    http://forums.mydigitallife.net/threads/26911-The-Windows-XP-Repository

    Are you talking about a shop bought machine or a home built machine ?
    If shop bought the BIOS will already hold the OEM SLP1.0 info. So making your own XP OEM image is best.

    If home built then the BIOS will have to be modded to hold the OEM info. Then the modded BIOS will have to be flashed to the motherboard.

    Here to read up on BIOS modding.
    http://forums.mydigitallife.net/forums/25-BIOS-Mods


    How to create a XP OEM image.
    http://forums.mydigitallife.net/threads/7580-How-To-Create-PRO-OEM-SLP-CD

    But why bother with XP now a days ?

    Upgrade the hardware and upgrade to Win 7 at least
     
  5. Rearis

    Rearis MDL Member

    Nov 29, 2014
    214
    27
    10
    #5 Rearis, Jan 19, 2015
    Last edited: Jan 19, 2015
    (OP)
    Can you explain better please?
     
  6. Rearis

    Rearis MDL Member

    Nov 29, 2014
    214
    27
    10
    #6 Rearis, Jan 19, 2015
    Last edited: Jan 19, 2015
    (OP)
    I dont undestand the bought machine, built machine, OEM and stuff. What is this? I need do advanced procedures just for activate the Windows XP? LOL, Windows 7 and 8 is so easy.

    My PC is old, and will take some time for upgrade. Windows 7/8 is heavy for my PC.
     
  7. tnx

    tnx MDL Expert

    Sep 2, 2008
    1,622
    234
    60
    OK..

    Is it shop bought or home built ?
     
  8. Rearis

    Rearis MDL Member

    Nov 29, 2014
    214
    27
    10
    Well, I buy about 7 years ago. It has already been to maintenance for several times.

    It has already been replaced the motherboard, hard drive, graphics card and power supply.

    Sorry my english, i'm not native speaker.
     
  9. Threat

    Threat Lord of the Files

    Feb 23, 2014
    1,064
    835
    60

    As i already said just use vl. And no i wont explain further if you wont read or google.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  10. urie

    urie Moderator
    Staff Member

    May 21, 2007
    8,726
    3,093
    300
  11. Rearis

    Rearis MDL Member

    Nov 29, 2014
    214
    27
    10
    #11 Rearis, Jan 19, 2015
    Last edited: Jan 19, 2015
    (OP)
    I know what is VL licence, but i dont know if its works on "RTM" .ISO (I have a .ISO original MSDN, the normal one, not VL), and if works, i do not now how to do (just put a valid serial or what?). If you want help people, give some more details.

    For the end user, is there any difference between the standard version and the VL? Because if the VL version is easier to activate, I download it.
     
  12. tnx

    tnx MDL Expert

    Sep 2, 2008
    1,622
    234
    60

    I have never used this.

    Is this how things work ?

    Install XP then use the DMI Boot CD to insert SLP ?
    If so that sounds easy enough, for anybody.
     
  13. Rearis

    Rearis MDL Member

    Nov 29, 2014
    214
    27
    10
    I do not believe there is no way to activate Windows XP :eek:
     
  14. tnx

    tnx MDL Expert

    Sep 2, 2008
    1,622
    234
    60

    Urrrrr.

    Thought that's what we were doing. Telling you how to do it.

    I have modded many old motherboards. I have made many OEM images...This is how it's done...

    This tool urie talked about
    http://forums.mydigitallife.net/thr...Award-AMI-Intel-BIOS-(Add-SLP1-0-w-o-modding)

    Have you looked here. I did. I have never used it but it could be quite straight forward.
     
  15. urie

    urie Moderator
    Staff Member

    May 21, 2007
    8,726
    3,093
    300
    Yes and if you are using a none OEM cd then afterwords use VLK-and-OEMBIOS-changer
     
  16. tnx

    tnx MDL Expert

    Sep 2, 2008
    1,622
    234
    60
    Well now I know...Cheers..

    And now the OP knows !

    Looks like all the pieces are in place. A little bit of reading. A little bit of downloading and Bobs your uncle !
     
  17. Rearis

    Rearis MDL Member

    Nov 29, 2014
    214
    27
    10
    Man, I'm lost. Please tell me what to do exactly. I did not understand the thread.
     
  18. tnx

    tnx MDL Expert

    Sep 2, 2008
    1,622
    234
    60
    #18 tnx, Jan 19, 2015
    Last edited by a moderator: Apr 20, 2017
    Yes you are......

    So what your after is a quick easy fix to activate XP.

    I have heard there is summet called

    Code:
    AntiWPA3
    Google it.

    I would never use such a tool. Reading up on what has been suggested is the way forward for you.

    You have 13 posts and joined late 2014.

    I have over a thousand posts and have been here since 2008..

    My point is when I first came I too was lost but I read, read some more and then read again till it started sinking in.
    I am no expert compared to the clever lads on here but going down the quick and easy route will teach you nothing.
     
  19. Threat

    Threat Lord of the Files

    Feb 23, 2014
    1,064
    835
    60
    Just use vl media or the oembios changer. Then no activation at all. Simples.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  20. Rearis

    Rearis MDL Member

    Nov 29, 2014
    214
    27
    10
    #20 Rearis, Jan 19, 2015
    Last edited by a moderator: Apr 20, 2017
    (OP)
    I did some research and it seems that this AntiWPA3 no longer works and seems to be outdated. I will test in a virtual machine.