How to change RSDT-String

Discussion in 'Windows 7' started by 7thguest, Aug 16, 2009.

  1. 7thguest

    7thguest MDL Junior Member

    Jul 30, 2009
    66
    1
    0
    #1 7thguest, Aug 16, 2009
    Last edited by a moderator: May 23, 2017
    Does anybody know how I can change the RSDT-string in my bios ?
    It's been modded to HP and SLIC 2.1 - works great so far.
    But RSDT-string and PubKey don't match. I know it's only a small blemish.

    But I like things to be 'perfect' ;)


    Thanks in advance!
     

    Attached Files:

    • Slic.jpg
      Slic.jpg
      File size:
      99.3 KB
      Views:
      129
  2. MaTrIx2k2

    MaTrIx2k2 MDL Novice

    Nov 10, 2007
    21
    0
    0
    #2 MaTrIx2k2, Aug 16, 2009
    Last edited by a moderator: May 23, 2017
    Well the same happens to me, I modded my BIOS to have the Lenovo SLIC 2.1, and the RSDT string doesn't match, this is because it's fixed, there're some routines than change it dynamically, also if your XSDT has the same string that the PubKey, then you don't need to worry, Windows Vista/7 reads first the XSDT when is present, and if the string there matchs the one in the PubKey, then you will be activated, and with nothing to worry about.
     
  3. 7thguest

    7thguest MDL Junior Member

    Jul 30, 2009
    66
    1
    0
    ...but the modder told me via PM
    So I guess it might be fixed - am I right? :confused:
     
  4. MaTrIx2k2

    MaTrIx2k2 MDL Novice

    Nov 10, 2007
    21
    0
    0
    You can flash it, there's no problem at all, but just for you know there's no need to change the RSDT if the XSDT string matches the one in the PubKey, I've tested myself.
     
  5. 7thguest

    7thguest MDL Junior Member

    Jul 30, 2009
    66
    1
    0
    Ok, I understand.
    But as I wrote I like it (almost) perfect.
    And since the (original) modder (BIG THX for changing to SLIC 2.1!!!) does not reply I wanted to know if I can do this on my own or if anybody else would do this for me?
     
  6. MaTrIx2k2

    MaTrIx2k2 MDL Novice

    Nov 10, 2007
    21
    0
    0
    It's a little difficult, I read some tutorials in the Windows Vista section, that helped me to do this, Yen posted some tutorials to do this, If you wanna learn check that section, also since I couldn't change the RSDT routine (the one that changes dynamically the RSDT) in my BIOS, I think I cannot help you with that, sorry :(
     
  7. Calistoga

    Calistoga MDL Senior Member

    Jul 25, 2009
    420
    198
    10
    #7 Calistoga, Aug 16, 2009
    Last edited by a moderator: May 23, 2017
    Don't fix what's not broken :)

    If it works, then leave it. Is this the case with the unmodified, original BIOS too? If yes, leave it like it is. Like str8 said,

    and yyzyyz,

    I'm no expert though.
     
  8. MaTrIx2k2

    MaTrIx2k2 MDL Novice

    Nov 10, 2007
    21
    0
    0
    I agree :)
     
  9. 7thguest

    7thguest MDL Junior Member

    Jul 30, 2009
    66
    1
    0
    #9 7thguest, Aug 16, 2009
    Last edited: Aug 16, 2009
    (OP)
    I don't know how it shows up in the unmodded bios. I did not run SLIC Dump Toolkit with the unmodded version.
    But unmodded it is Medion and now it is HP ;)

    But I guess you're right...
    Although I know it can be done better I think it's much more comfortable to leave it like it is than to brick my laptop by flashing a 'too perfectly modded bios'...

    Hmm...
     
  10. ifeife2

    ifeife2 MDL Member

    Apr 25, 2008
    135
    3
    10