HP EEPROM utility for service tools

Discussion in 'Windows Vista' started by skycn123, Jun 6, 2009.

  1. skycn123

    skycn123 MDL Novice

    Feb 21, 2009
    35
    19
    0
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  2. acinismar

    acinismar MDL Novice

    Jun 20, 2009
    31
    0
    0
    Great post thank you! This will come in very handy :)
     
  3. bogdanelhh

    bogdanelhh MDL Novice

    Jun 8, 2009
    19
    0
    0
    nice share... BIG thanks!
     
  4. lucy

    lucy MDL Novice

    Jul 5, 2009
    5
    0
    0
    i have searched the wwworld over for this. thank you

    if this works on desktop pcs with xp. u will have made my day..
    is this utility only for notebooks? please please please say no... make my day
    thanks, lucy
     
  5. lucy

    lucy MDL Novice

    Jul 5, 2009
    5
    0
    0
    o no i need the older version for 2006 model

    does anyone know where i can get that utility?
    thanks and happy independence day,
    lucy
     
  6. sebus

    sebus MDL Guru

    Jul 23, 2008
    5,895
    1,783
    180
    Sorry, but what kind of question is it?

    I checked & the link in first post works just fine

    sebus
     
  7. wihelm

    wihelm MDL Novice

    Jul 31, 2009
    2
    0
    0
    #7 wihelm, Aug 1, 2009
    Last edited by a moderator: Apr 20, 2017
    Can't get this to work with dv5t

    When I try to run v10b.bat on a dv5t I get:

    Code:
    Vendor code not support in this package
    unexpect error
    Looking at the bat file, I figured out it needs to launch hpbq116.exe for quanta boards. I now for a fact that my board is a quanta 3602. When I launch this executable manually it runs, but when I do a read product information all I get back is random strings for all fields except OS SKU.

    Is this not the right utility for my particular laptop? It seems from the pdf included in the utility packages that it should be supported.
     
  8. wihelm

    wihelm MDL Novice

    Jul 31, 2009
    2
    0
    0
    Solved

    OK. I figured out my problem. This utility doesn't seem to work properly from Vista. When I used a dos boot disk the utility works perfectly. Thanks for posting this tool.
     
  9. urie

    urie Moderator
    Staff Member

    May 21, 2007
    8,709
    3,066
    300
    Allways try and work from DOS when bios work is involved it is a lot safer:)
     
  10. DAPBENJAMIN

    DAPBENJAMIN MDL Junior Member

    Sep 30, 2008
    75
    3
    0
    8510p

    Hi,

    Anyone know where I can download the one for the 8510p?

    Darren
     
  11. saebasan

    saebasan MDL Novice

    Aug 18, 2009
    5
    0
    0
    Really great.
    I solved a problem of Japanese/Foreigner keyboard transformation by this way...

    And I made a backup of my eeprom ;)
     
  12. Ru1ey

    Ru1ey MDL Novice

    Oct 26, 2009
    24
    0
    0
  13. kocoman

    kocoman MDL Senior Member

    May 16, 2007
    328
    4
    10
    #14 kocoman, Nov 17, 2009
    Last edited by a moderator: May 23, 2017
  14. armethyst

    armethyst MDL Novice

    Mar 5, 2010
    1
    0
    0
    #15 armethyst, Mar 5, 2010
    Last edited: Mar 5, 2010
    Looking for DM3 EEPROM utility

    Guys can you help me find a EEEPROM utility for my DM3? i need to open the usage of WWAN cards on mini PCIe slot.
    Thanks!
    Also, Thanks for posting this is a great share! i really hoped these tools could become a release. that would so much help everyone!
     
  15. Ev1lM0nk3y

    Ev1lM0nk3y MDL Senior Member

    Jun 7, 2007
    287
    425
    10
    I wouldnt mind the version of this that works with A Compaq Presario SR1519UK.

    Thanks
     
  16. tiburfi

    tiburfi MDL Novice

    Feb 28, 2011
    1
    0
    0
    Hello,
    After making the recovery of the system BIOS in flash drive, I received several errors in the BIOS.
    With this tip from our colleague, managed to recover the BIOS and eliminate all mistakes.
    Thank you for your help.
     
  17. freelancer3

    freelancer3 MDL Novice

    Mar 25, 2012
    2
    0
    0
    Hey,

    Thanks for posting this great utility. However, i am having a problem. I have a HP DM4 notebook, running 64 bit Win7. And no matter what tool i run, it give error stating 16 bit program cant be run on 64 bit system, please ask vendor for compatible program.

    Now, I was wondering if i installed Win XP on this system, will it run the Tool? or do you have any solution that i can run on my existing Windows 7 64 bit directly?

    PLEASE HELP!!!
     
  18. Tito

    Tito Super Mod / Adviser
    Staff Member

    Nov 30, 2009
    17,577
    15,392
    340
    See here for the newest toolkit. :)

    Run from pure dos; make a dos bootable pen drive. ;)
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  19. freelancer3

    freelancer3 MDL Novice

    Mar 25, 2012
    2
    0
    0
    Hello Tito,

    Thanks for recommending the Links. IT WORKS!!!!!!

    You're the One!!:D