install.wim App Remove

Discussion in 'Windows 10' started by Extended, Nov 23, 2015.

  1. Extended

    Extended MDL Junior Member

    Sep 24, 2013
    54
    48
    0
  2. LiteOS

    LiteOS MDL Expert

    Mar 7, 2014
    1,547
    657
    60
    those apps not really installed
    u can just unpin them and forget about it
     
  3. E_B_M

    E_B_M MDL Member

    Jan 16, 2012
    113
    63
    10
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  4. SL2

    SL2 MDL Member

    Jan 18, 2012
    140
    42
    10
    #4 SL2, Nov 24, 2015
    Last edited: Nov 24, 2015
    Well, they are downloaded when connected to internet. Without internet connection it looks like this:
    1511.jpg

    There must be something in the WIM that causes this. Enterprise N doesn't have any pending apps, while Enterprise does.
    If you remove Microsoft.Windows.ContentDeliveryManager from the WIM you don't get those pending apps, but I don't know if that breaks anything else.

    There must be a better way to prevent them from showing up at all, I'd like to know how.
     
  5. LiteOS

    LiteOS MDL Expert

    Mar 7, 2014
    1,547
    657
    60
    #5 LiteOS, Nov 24, 2015
    Last edited: Nov 24, 2015
    i checked my windowsapps dir nothing is there
    its not downloading it without clicking on it
     
  6. SL2

    SL2 MDL Member

    Jan 18, 2012
    140
    42
    10
    That's strange, I've installed 1511 a couple of times, and every time I connect to internet it starts downloading.
    You won't find anything in the apps dir before it's installed.

    Don't you have those five generic "pending app" tiles like in the pic above?
     
  7. LiteOS

    LiteOS MDL Expert

    Mar 7, 2014
    1,547
    657
    60
    #7 LiteOS, Nov 24, 2015
    Last edited: Nov 24, 2015
    i had i unpin them
    checked the windowsapps in programfiels or infused apps in windows dir
    nothing

    Original Install Date: 11/23/2015, 17:57:56
    System Boot Time: 11/24/2015, 10:33:08

    maybe because im using administrator account ?
    its wont connect to store must be it
     
  8. SL2

    SL2 MDL Member

    Jan 18, 2012
    140
    42
    10
    #8 SL2, Nov 24, 2015
    Last edited: Nov 24, 2015
    I've compared Enterprise and Enterprise N, all files I've checked are identical on both except for settings.dat and settings.dat.LOG1, located in

    C:\Users\{USERNAME}\AppData\Local\Packages\Microsoft.Windows.ContentDeliveryManager_cw5n1h2txyewy\Settings

    Both files are 32 kB in Enterprise, and 8 kB in Enterprise N.

    Edit: Lite8 - They're just shortcuts to the Store, that's why you can't find them anywhere else. IIRC, before the official launch of 1511 it actually installed the apps when connected to internet, but not anymore.
     
  9. Extended

    Extended MDL Junior Member

    Sep 24, 2013
    54
    48
    0
    Is there a reg disabled ?
     
  10. SL2

    SL2 MDL Member

    Jan 18, 2012
    140
    42
    10
    Possibly, but I dunno how to find it. Any ideas? :D
     
  11. Extended

    Extended MDL Junior Member

    Sep 24, 2013
    54
    48
    0
    Thank you for your interest in the end I found it to delete the
     
  12. kuroda

    kuroda MDL Senior Member

    Aug 25, 2012
    407
    30
    10
    ....Could you explain to me..How did you do?
     
  13. xinso

    xinso MDL Guru

    Mar 5, 2009
    4,242
    5,512
    150