Integration of Activation files/Key to ISO failed

Discussion in 'Windows 8' started by bertikul, Mar 16, 2013.

  1. bertikul

    bertikul MDL Member

    Nov 2, 2007
    204
    21
    10
    I Activated back in November Win 8 Pro with a MAK key first, than WMC with the promocional key by M$. Didn't use Advanced Tokens Manager at that time, but copied and saved: Store & Token folder in Windows/system32/spp.

    I made I Windows 8 Pro WMC iso and integrated the promocional key and placed Store & Token folders to install.wim. Burned ISO to DVD and installed windows to the SAME PC where I had activated Windows 8 Pro WMC before.

    At first startup windows system properties showed: Activated. I run slmgr.vbs -ato just to see what happens and got an error: 0xc004c400 on a computer running windows non-core edition, run slui.exe 0x2a 0xc004c400 to display the error text.

    After that Windows is not activated any more.

    Did I do something wrong or is it because of the MAK key I used to activate Win 8 Pro?
    Thanks
     
  2. BTOR

    BTOR MDL Addicted

    Nov 18, 2009
    575
    584
    30
    you can not verify/try to activate online with this method , you should never try slmgr -ato with free WMC key,only local activation is possible with method.just replace your store folder and then you should be activated again.
     
  3. bertikul

    bertikul MDL Member

    Nov 2, 2007
    204
    21
    10
    I replaced store folder, restarted and still not activated. System properties show Product ID: Not available. What should I do next? Thanks
     
  4. BTOR

    BTOR MDL Addicted

    Nov 18, 2009
    575
    584
    30
    how did you replace and what all did you replace ?
     
  5. bertikul

    bertikul MDL Member

    Nov 2, 2007
    204
    21
    10
    Replaced Store folder saved from previous activation (back in November) to C:\Windows\System32\spp

    now I get Windows Activation window - error:0x80070426 description: Service has not been started
     
  6. BTOR

    BTOR MDL Addicted

    Nov 18, 2009
    575
    584
    30
    #6 BTOR, Mar 16, 2013
    Last edited: Mar 16, 2013
    The correct method in admin command prompt type each in a new line

    ipconfig /release (now we are disconnected from internet)

    net stop sppsvc

    delete token.dat , data.dat (in system store folder)

    replace token.dat,data.dat (from backup)

    net start sppsvc

    slmgr -ato (note we are not connected to internet now,hence this command is alright)

    ipconfig /renew (now we are connected to internet)

    control /name Microsoft.System

    now check status
     
  7. bertikul

    bertikul MDL Member

    Nov 2, 2007
    204
    21
    10
    did exactly what you said, but after slmgr -ato (disconnected) I got the same error: error:0x80070426 description: Service has not been started.....
     
  8. BTOR

    BTOR MDL Addicted

    Nov 18, 2009
    575
    584
    30
    and the answer for this net start sppsvc
     
  9. bertikul

    bertikul MDL Member

    Nov 2, 2007
    204
    21
    10
    a system error has occurred

    system error 5 has occurred

    access is denied

    and first when I did net stop sppsvc: the software protection service is not started
     
  10. BTOR

    BTOR MDL Addicted

    Nov 18, 2009
    575
    584
    30
    #10 BTOR, Mar 16, 2013
    Last edited by a moderator: Apr 20, 2017
    never mind i overlooked your first post please donot replace the token folder just replacing the store folder is enough [token folder contains license files]

    just run this command this command

    in admin cmd window

    Code:
    ipconfig /release
     
    slmgr -rilc
    
    net stop sppsvc
    
    now replace token.dat and data.dat
    
    net stop sppsvc
    
    ipconfig /renew 
    
    control /name Microsoft.System
    
    now check status
    
    
     
  11. BTOR

    BTOR MDL Addicted

    Nov 18, 2009
    575
    584
    30
    #11 BTOR, Mar 16, 2013
    Last edited by a moderator: Apr 20, 2017
    much more cleaner way

    in admin cmd window


    Code:
    ipconfig /release   
    
    slmgr -rilc  
    
    net stop sppsvc  
    
    now replace token.dat and data.dat
    
    slmgr -ipk your produc tkey
    
    net start sppsvc
    
    slmgr -ato  
    
    ipconfig /renew   
    
    control /name Microsoft.System  
    
    now check status
     
  12. bertikul

    bertikul MDL Member

    Nov 2, 2007
    204
    21
    10
    #12 bertikul, Mar 16, 2013
    Last edited: Mar 16, 2013
    (OP)
    @ slmgr -rilc got still error: error:0x80070426

    you have written twice: net stop sppsvc in your last message (one of this should be ...START...?)

    edit: too late for the last remark
     
  13. bertikul

    bertikul MDL Member

    Nov 2, 2007
    204
    21
    10
    #13 bertikul, Mar 16, 2013
    Last edited by a moderator: Apr 20, 2017
    (OP)
    slmgr -rilc still the same error, re-installing license file: error:0x80070426

    net stop sppsvc: the software protection service is not started

    slmgr -ipk error:0x80070426

    net start sppsvc error:
    a system error has occurred

    system error 5 has occurred

    access is denied

    this is all i'm getting...God this is ....something
     
  14. bertikul

    bertikul MDL Member

    Nov 2, 2007
    204
    21
    10
    Since it was a fresh install, with no software or anything I did a Refresh with windows DVD. Everything is back to normal. Windows: Activated

    Never again I'll run slmgr -ato online.... with MS promotional key. We learn through mistakes.
    I still wonder if windows installed with "windows 8 Pro WMC DVD" I made (explained in OP) is "Genuine" for M$?

    THANKS BTOR for all you help
     
  15. bertikul

    bertikul MDL Member

    Nov 2, 2007
    204
    21
    10
    #15 bertikul, Mar 16, 2013
    Last edited: Mar 16, 2013
    (OP)
    Even running slmgr -ato OFFLINE gives me an error Error_offline.gif but Windows stays Activated. Is that error normal?
    I should have done sth wrong while integrating store $ token files to install.wim. Should not touch Token folder as BTOR said earlier
     
  16. KNARZ

    KNARZ MDL Addicted

    Oct 9, 2012
    876
    456
    30
    1. dont use rilc as it's still buged
    2. store / spp has special permission which I guess are lost while copying back the store folder.

    In result, save the permissions from a wim or another win8 system with icacls and apply them on the target machine. or allow sppsvc (user) full permissions.

    again. don't use -rilc command it will break all updates that contain XRM-MS files (license files) as MS provides updates feature-pack related instead of file based.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  17. bertikul

    bertikul MDL Member

    Nov 2, 2007
    204
    21
    10
    Thanks KNARZ. What about the offline above error? Is it normal?
     
  18. Carlos Detweiller

    Carlos Detweiller MDL Spinning Tortoise

    Dec 21, 2012
    2,511
    2,148
    90
    #18 Carlos Detweiller, Mar 17, 2013
    Last edited by a moderator: Apr 20, 2017
    slmgr -ato is only for online activation, to the best of my knowledge. It's not used for offline activation. The error actually means it couldn't contact the activation server.

    Complete error description:
    Code:
    Hex error code: 0x80072EE7
    Dec error code: -2147012889
    Description:    ERROR_INTERNET_NAME_NOT_RESOLVED
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  19. bertikul

    bertikul MDL Member

    Nov 2, 2007
    204
    21
    10
    Thanks for your advice.
    I could save permissions with: icacls d:\windows\system32\spp /save aclfile /t but when I apply: icacls c:\windows\system32\spp /restore aclfile - I get un error like: c:\windows\system32\spp\spp not found ...etc. What is wrong with the syntax? Thanks
     
  20. KNARZ

    KNARZ MDL Addicted

    Oct 9, 2012
    876
    456
    30
    #20 KNARZ, Mar 17, 2013
    Last edited: Mar 18, 2013
    apply it on system32 (not spp or even spp\spp) .. icacls restore has a messed up syntax. btw restore only works for folders not files (like /save does).
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...