Irratating!!!!

Discussion in 'Windows XP / Older OS' started by lumpy4900, Apr 2, 2011.

  1. lumpy4900

    lumpy4900 MDL Novice

    Mar 22, 2011
    39
    0
    0
    I done a backup of everything. Checked it 3 times. Turned off the computer. Carefully unpluged the drive. put the new OS on, updates all installed. turned off the computer. hooked up the drive, went to my computer and was so happy it was still there. opened it up and its totally empty. run a recovery on it and nothing. Just dont understand.:weeping:
     
  2. urie

    urie Moderator
    Staff Member

    May 21, 2007
    8,772
    3,121
    300
    Some more info would be handy what program did you use to do backup and what type of backup was it files, system partition, drive ?
     
  3. lumpy4900

    lumpy4900 MDL Novice

    Mar 22, 2011
    39
    0
    0
    I am starting out clean and installing one thing at a time to try to figure out what seems to be the cause of my problems. So far I have done a clean install of XP Home. Loaded all my drivers and started updates, A few at a time till I maybe can see where it all seems to start. So far so good. Everything is working. Maybe I caan figure out why my system does great and then all the sudden everything starts giving me trouble. I think it has to be something I am installing. The last 2 times I have reinstalled everything was perfect then just seems to all start running sluggish and getting errors and app's start hanging.
     
  4. sebus

    sebus MDL Guru

    Jul 23, 2008
    5,964
    1,821
    180
    You not really explaing anything at all, and certainly not well enough to understand what problem you seem to have
    Try again (otherwise nobody can help you)

    sebus
     
  5. lumpy4900

    lumpy4900 MDL Novice

    Mar 22, 2011
    39
    0
    0
    OS NameMicrosoft Windows XP Home Edition
    Version5.1.2600 Service Pack 3 Build 2600
    OS ManufacturerMicrosoft Corporation
    System NameTHEDARKCAVERN
    System ManufacturerDell Computer Corporation
    System ModelDimension 4600
    System TypeX86-based PC
    Processorx86 Family 15 Model 2 Stepping 9 GenuineIntel ~2660 Mhz
    BIOS Version/DateDell Computer Corporation A12, 8/26/2004
    SMBIOS Version2.3
    Windows DirectoryC:\WINDOWS
    System DirectoryC:\WINDOWS\system32
    Boot Device\Device\HarddiskVolume1
    LocaleUnited States
    Hardware Abstraction LayerVersion = "5.1.2600.5512 (xpsp.080413-2111)"
    User NameTHEDARKCAVERN\james
    Time ZoneCentral Daylight Time
    Total Physical Memory1,024.00 MB
    Available Physical Memory747.67 MB
    Total Virtual Memory2.00 GB
    Available Virtual Memory1.96 GB
    Page File Space2.40 GB
    Page FileC:\pagefile.sys
    DescriptionDisk drive
    Manufacturer(Standard disk drives)
    ModelMaxtor 6L200P0
    Bytes/Sector512
    Media LoadedYes
    Media TypeFixedhard disk media
    Partitions2
    SCSI Bus0
    SCSI Logical Unit0
    SCSI Port0
    SCSI Target ID1
    Sectors/Track63
    Size189.92 GB (203,921,141,760 bytes)
    Total Cylinders24,792
    Total Sectors398,283,480
    Total Tracks6,321,960
    Tracks/Cylinder255
    PartitionDisk #1, Partition #0
    Partition Size94.96 GB (101,960,538,624 bytes)
    Partition Starting Offset32,256 bytes
    PartitionDisk #1, Partition #1
    Partition Size94.96 GB (101,960,570,880 bytes)
    Partition Starting Offset101,960,570,880 bytes

    DescriptionDisk drive
    Manufacturer(Standard disk drives)
    ModelST380020A
    Bytes/Sector512
    Media LoadedYes
    Media TypeFixedhard disk media
    Partitions1
    SCSI Bus0
    SCSI Logical Unit0
    SCSI Port0
    SCSI Target ID0
    Sectors/Track63
    Size74.53 GB (80,023,749,120 bytes)
    Total Cylinders9,729
    Total Sectors156,296,385
    Total Tracks2,480,895
    Tracks/Cylinder255
    PartitionDisk #0, Partition #0
    Partition Size74.52 GB (80,015,491,584 bytes)
    Partition Starting Offset32,256 bytes
    NameIntel(R) 82801EB Ultra ATA Storage Controllers
    ManufacturerIntel
    StatusOK
    PNP Device IDPCI\VEN_8086&DEV_24DB&SUBSYS_01551028&REV_02\3&172E68DD&0&F9
    I/O Port0x0000FFA0-0x0000FFAF
    Memory Address0xFEBFFC00-0xFEBFFFFF
    Driverc:\windows\system32\drivers\pciide.sys (5.1.2600.0 (XPClient.010817-1148), 3.25 KB (3,328 bytes), 4/2/2011 1:54 PM)

    NamePrimary IDE Channel
    Manufacturer(Standard IDE ATA/ATAPI controllers)
    StatusOK
    PNP Device IDPCIIDE\IDECHANNEL\4&14BB821A&0&0
    I/O Port0x000001F0-0x000001F7
    I/O Port0x000003F6-0x000003F6
    IRQ ChannelIRQ 14
    Driverc:\windows\system32\drivers\atapi.sys (5.1.2600.5512 (xpsp.080413-2108), 94.25 KB (96,512 bytes), 4/2/2011 1:54 PM)

    NameSecondary IDE Channel
    Manufacturer(Standard IDE ATA/ATAPI controllers)
    StatusOK
    PNP Device IDPCIIDE\IDECHANNEL\4&14BB821A&0&1
    I/O Port0x00000170-0x00000177
    I/O Port0x00000376-0x00000376
    IRQ ChannelIRQ 15
    Driverc:\windows\system32\drivers\atapi.sys (5.1.2600.5512 (xpsp.080413-2108), 94.25 KB (96,512 bytes), 4/2/2011 1:54 PM)

    NameIntel(R) 82801EB Ultra ATA Storage Controllers
    ManufacturerIntel
    StatusOK
    PNP Device IDPCI\VEN_8086&DEV_24D1&SUBSYS_01551028&REV_02\3&172E68DD&0&FA
    I/O Port0x0000FE00-0x0000FE07
    I/O Port0x0000FE10-0x0000FE13
    I/O Port0x0000FE20-0x0000FE27
    I/O Port0x0000FE30-0x0000FE33
    I/O Port0x0000FEA0-0x0000FEAF
    IRQ ChannelIRQ 18
    Driverc:\windows\system32\drivers\pciide.sys (5.1.2600.0 (XPClient.010817-1148), 3.25 KB (3,328 bytes), 4/2/2011 1:54 PM)
    DriveD:
    DescriptionCD-ROM Drive
    Media LoadedNo
    Media TypeCD-ROM
    NamePIONEER DVD-RW DVR-111D
    Manufacturer(Standard CD-ROM drives)
    StatusOK
    Transfer RateNot Available
    SCSI Target ID0
    PNP Device IDIDE\CDROMPIONEER_DVD-RW__DVR-111D________________1.23____\46_044493650383333365730204C202020202020
    Driverc:\windows\system32\drivers\cdrom.sys (5.1.2600.5512 (xpsp.080413-2108), 61.50 KB (62,976 bytes), 3/31/2003 7:00 AM)

    I have installed all security updates and everything is still working fine. The only things I have not done is installed a few things that I have used for a long time that I know have never caused me problems.
    I have not downloaded net frame work yet. Now. When I put 7 ultimate on here a few weeks ago I used a loader and when I went back to XP I never removed the loader before I wiped the drive. Does it stay or does reinstalling XP take care of that.
    So if there is any reason net frame work would be messing with things please let me know or if it could have anything to do with not uninstalling the win 7 loader.
    Thanks ahead of time for any thing at all.
     
  6. lumpy4900

    lumpy4900 MDL Novice

    Mar 22, 2011
    39
    0
    0
    #6 lumpy4900, Apr 3, 2011
    Last edited: Apr 3, 2011
    (OP)
    Sorry, The problem has been a slow shut down within a few days of pretty much everything. I start out with a new install of XP and by the time I get everything loaded and all up dates on here it gets to the point that nothing will load. Optical drives take like 5 minutes to finally read a disk if they even will. It's like the whole system just slows to a crawl. It's not really just one thing. Just random. I have never had these problems before and I have had this computer for almost 2 years. Has been very dependable.
     
  7. sebus

    sebus MDL Guru

    Jul 23, 2008
    5,964
    1,821
    180
    And how does that relate to fist post about some sort of backup?

    Also:

    Total Physical Memory 1,024.00 MB

    get some spare cash & double it

    sebus
     
  8. lumpy4900

    lumpy4900 MDL Novice

    Mar 22, 2011
    39
    0
    0
    Well thats just it. I am not sure if it relates or not. I done the backup so I could do a fresh install and then the disk I backed up was blank after. I am not sure if it all relates to one thing or not. At this point I would just like to know that I can install IE8 and net frame work and not have it slow my system to a crawl. Some things I do require net frame work and always before it would slow some things down but never grind my computer to a halt. After I installed 7 and removed it is when all this started.
    I did have optical drive problems prior to that but replaced the drive and all was well.
     
  9. lumpy4900

    lumpy4900 MDL Novice

    Mar 22, 2011
    39
    0
    0
    Is there an alternitive. I run some programs on here that require net framework to function. And have noticed that after installing various problems start. Not sure if its all that but as of now everything is working great and it and IE8 are the only 2 things I have not updated to. I have a few other programs not installed yet like adobe photoshop but been useing that for years with no problem.
    Just trying to narrow things done to most probable so if it does it again I have an idea where to even look.