Is Ltsb 2016 for me...??

Discussion in 'Windows 10' started by Rickkins, Dec 12, 2016.

  1. Rickkins

    Rickkins MDL Senior Member

    Jul 29, 2009
    294
    56
    10
    Hi guys, sorry to put it in such a way.

    So, allow me to put it in a nutshell.

    I have zero need for any metro apps.
    I also use very few bundled windows programs. notepad and calculator yes, but most things I simply install 3rd party apps.

    Some of the tings I've read in the past couple make me wonder how well all that works.

    For example: mpc-hc and vlc. Winamp and foobar. etc.
    Will these kinds of apps function??
    Any limitations I would need to know about ahead of time..??

    Thanks.
     
  2. Rickkins

    Rickkins MDL Senior Member

    Jul 29, 2009
    294
    56
    10
    Thanks for the info.

    It's about wasting time for nothing. For example, if there was some reduced functionality, then it really is better to know ahead of time. At least to me it is.

    One last question: Can I go from anniversary to ltsb 2016 without a format...??

    Thanks.
     
  3. budzos

    budzos MDL Addicted

    Mar 13, 2009
    872
    1,699
    30
    mpc-hc seems to function fine for me but I an running the Ltsb 2015 n version currently.
    I have used it in 2016 Ltsb n as well but prefer 2015 so far.
    budzos
     
  4. Tiger-1

    Tiger-1 MDL Guru

    Oct 18, 2014
    3,019
    3,266
    120
    @budzos that's funny sometimes I also stay on doubt if LTSB 2015 or LTSB 2016 for several reasons :g:
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  5. pisthai

    pisthai Imperfect Human

    Jul 29, 2009
    6,778
    1,983
    210
    There's also a "Win10-Enterprise2015-LTSB-N-Privacy" Version, which has many things removed (regarding Privacy) as well as some 'normal' Apps, which come with any Windows version. Maybe a 2016 Version of that also exist?!

    Check out on this forum (and the Internet) what is it all about!
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  6. budzos

    budzos MDL Addicted

    Mar 13, 2009
    872
    1,699
    30
    I have also removed pretty almost everything I could down to bare bones because all the extras and eye candy annoy me.
    budzos
     
  7. Meat[On]A[Stick]

    Meat[On]A[Stick] MDL Junior Member

    Jan 1, 2015
    84
    9
    0

    So you don't want to waste time but you do want to use Windows 10 - talk about your mixed signals! :)
     
  8. endbase

    endbase MDL Guru

    Aug 12, 2012
    3,786
    1,097
    120
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  9. remco8264

    remco8264 MDL Junior Member

    Mar 10, 2013
    85
    42
    0
    Note that LTSB only gets new versions (feature upgrades) every 2-3 years instead of twice a year. So, if there are new features you like, in (for example) Redstone 2, you won't get them. You would have to wait until the next LTSB.
     
  10. Supern00b

    Supern00b MDL Senior Member

    Dec 30, 2010
    320
    164
    10
    #12 Supern00b, Dec 13, 2016
    Last edited by a moderator: Apr 20, 2017
    Code:
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion
    BEFORE you do the inplace upgrade.

    Cheers.
     
  11. endbase

    endbase MDL Guru

    Aug 12, 2012
    3,786
    1,097
    120
    #13 endbase, Dec 13, 2016
    Last edited by a moderator: Apr 20, 2017
    Yep that will do the trick :tea:
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  12. Rickkins

    Rickkins MDL Senior Member

    Jul 29, 2009
    294
    56
    10
    Thanks guys, greatly appreciated...:worthy:
     
  13. wazzock

    wazzock MDL Senior Member

    Oct 22, 2016
    340
    184
    10
    i am bareboning w10 2016 ltsb N right now. Need 1 week to run stability test. :biggrin:
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  14. amajmon

    amajmon MDL Junior Member

    Sep 21, 2012
    83
    17
    0
    I do not like N version some application need WMP. Better is Server 2016.
     
  15. wazzock

    wazzock MDL Senior Member

    Oct 22, 2016
    340
    184
    10
    Ive found that only the codecs are needed on somethings. :)
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  16. Rickkins

    Rickkins MDL Senior Member

    Jul 29, 2009
    294
    56
    10
    My install was a success, thanks again guys for the help....

    Of course now come a ton of work reinstalling programs etc to get her back to what I like to call a usable state..... but there's plenty of time for that...
     
  17. Meat[On]A[Stick]

    Meat[On]A[Stick] MDL Junior Member

    Jan 1, 2015
    84
    9
    0

    After a smart mouth post earlier, I decided I needed to "waste" some time myself. Thanks to the great instructions, I did an upgrade which allowed me to keep my applications and settings. I have to admit, I considered starting fresh, but decided I could do it again later if I didn't like my current collection of goodies.
     
  18. pf100

    pf100 MDL Addicted

    Oct 22, 2010
    887
    923
    30
    I hope Rikkins didn't think it was offensive. I thought your smart mouthed post was funny and to the point, but that's just me. Then you admitted you thought it might have been offensive. You have proven you are human and willing to admit you may have done wrong. There's a fine line between humor, sarcasm, and offending someone; and you seemed to have walked that tightrope well. Now, I hope what I just said didn't offend Rikkens. And now, I may be wrong. So are you right, or am I wrong, or are we both wrong? I have now managed to confuse myself in a slightly amusing thread about a confusing operating system.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...