Is my boot time okay?

Discussion in 'Windows 7' started by Galinho13, Mar 19, 2014.

  1. Galinho13

    Galinho13 MDL Novice

    Mar 17, 2014
    22
    0
    0
    #1 Galinho13, Mar 19, 2014
    Last edited: Mar 19, 2014
    Hey guys!
    So, my computer arrived today and, since I get it, I installed Windows 7 Professional X64. I activated it using Microsoft Toolkit 2.5
    But, I've noticed something: The boot time is kind of slow. It takes from 1min20s to about 2min,depending on the situation. Is everything okay? I've only few programs installed (steam, some games, skype, etc), and I already installed all Windows Updates.


    Thanks!


    My config:


    Intel Core I5 3330
    Mobo Asus P8B75M
    500GB HD SATA III 7.2RPM WD
    GTX 650
    8GB RAM DDR3 1333 MHz
    PSU 550W
    Case GS-6010
     
  2. s1ave77

    s1ave77 MDL Guide Dog/Dev

    Aug 15, 2012
    14,688
    18,906
    340
    Stean normally creates an Autostart entry, that might result in slow down.

    Did you install AutoKMS (is automatically installed when EZ-Activator is used)?
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. Galinho13

    Galinho13 MDL Novice

    Mar 17, 2014
    22
    0
    0
    Hey buddy!
    Yes, the Toolkit installed AutoKMS automatically when I clicked in EZ-Activator.
    Would you recommend me format my computer and, instead of using Windows Toolkit, use Windows Loader?
    Thanks!
     
  4. s1ave77

    s1ave77 MDL Guide Dog/Dev

    Aug 15, 2012
    14,688
    18,906
    340
    No need to format, simply uninstall AutoKMS via the Toolkit.

    Stiil not answered is what is automatically loaded at Startup besides the AutoKMS, i.e. Steam, Skype... They will slow down likewise.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  5. Galinho13

    Galinho13 MDL Novice

    Mar 17, 2014
    22
    0
    0
    If I unnistal KMS, will my Windows be disactivated? Will I receive the message saying that my Windows is Non-Genuine?
    The only programs which startup with windows is:

    Realtek Audio
    Nvidia Geforce Experience
    Delayed Launcher
    Intel USB 3.0
    Intel PiconStartup
    AVG Internet Security

    Thanks again for your reply!
     
  6. s1ave77

    s1ave77 MDL Guide Dog/Dev

    Aug 15, 2012
    14,688
    18,906
    340
    Nope, won't be deactivated in this case. Install the Loader after uninstalling AutoKMS. When the Loader reports success, reboot and check new activation in System Panel.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  7. Galinho13

    Galinho13 MDL Novice

    Mar 17, 2014
    22
    0
    0
    Okay, I'll do it.
    I unnistal the AutoKMS and restart my computer, but it's still saying that my windows is activated. Is that normal?
    I'll run Windows Loader soon.
     
  8. s1ave77

    s1ave77 MDL Guide Dog/Dev

    Aug 15, 2012
    14,688
    18,906
    340
    That's normal, MTK activates for 180 days. It would need to enter a different Key to get it deactivated or go to Grace Mode.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  9. hellowasif

    hellowasif Guest

    I minute is a normal booting time for windows 7 and if u wanted to get more fast and improved speed than i will recommend go for windows 8.1 u will surely feel the difference
     
  10. EFA11

    EFA11 Avatar Guru

    Oct 7, 2010
    8,796
    6,751
    270
    and /// or an SSD
     
  11. acyuta

    acyuta MDL Expert

    Mar 8, 2010
    1,623
    365
    60
    Congrats on posting your new profile pic.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  12. Galinho13

    Galinho13 MDL Novice

    Mar 17, 2014
    22
    0
    0
    So, I've got nothing to worry about, right?
    Everything is fine?
     
  13. goro14

    goro14 MDL Novice

    Feb 13, 2014
    36
    0
    0
    NOpe! a minute isn't 'normal'!! mine boots til desktop in 20 secs.!!!:p
     
  14. goro14

    goro14 MDL Novice

    Feb 13, 2014
    36
    0
    0
    could U post u boot time???
     
  15. goro14

    goro14 MDL Novice

    Feb 13, 2014
    36
    0
    0
    r U brazilean dude?
     
  16. s1ave77

    s1ave77 MDL Guide Dog/Dev

    Aug 15, 2012
    14,688
    18,906
    340
    Oh boy, stop that :doh:. At several occasions you popped in saying some nonsense and disappeared. Neither wanted nor helpful :cool2:.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  17. Galinho13

    Galinho13 MDL Novice

    Mar 17, 2014
    22
    0
    0
    Yes. And stop trolling, lol.

    Hey s1ave. I already installed Windows Loader and it seems to be working fine =)
    Boot time still pretty much the same, but, what can I do, I already tried everything =p
     
  18. s1ave77

    s1ave77 MDL Guide Dog/Dev

    Aug 15, 2012
    14,688
    18,906
    340
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  19. eydee

    eydee Guest

    Touch screen crap is not worth a few seconds of boot time.