Mobo question

Discussion in 'Windows 7' started by Pasta88, Aug 13, 2009.

  1. Pasta88

    Pasta88 MDL Addicted

    Jun 17, 2009
    909
    14
    30
    Just curious if anyone out here that has an intel D945GTP mobo? If so, I have a question for you. Plz let me know. :)

    thx
     
  2. Pasta88

    Pasta88 MDL Addicted

    Jun 17, 2009
    909
    14
    30
    bump............
     
  3. twiz

    twiz MDL Senior Member

    Jul 30, 2009
    401
    1
    10
    Just ask the question.....
     
  4. Gonzakpo

    Gonzakpo MDL Member

    Jul 31, 2009
    131
    1
    10
    Just ask the question. Maybe someone can help you without having that exact motherboard.
     
  5. Pasta88

    Pasta88 MDL Addicted

    Jun 17, 2009
    909
    14
    30
    Ok, When I dual boot or tri-boot my PC, I have to wait 3 minutes from pressing the the start up botton on my PC until I see the option of what system I want to boot into. Why is this happening and does anyone else have this issue?

    I have done a complete format of the hard drives (2) of my system and have done fresh installs of all OS's.

    thx
     
  6. Reign_Of_Freedom

    Reign_Of_Freedom MDL Expert

    Aug 1, 2009
    1,263
    452
    60
    I have a tri-boot atm, i don't experience any issues as far as loading goes.
     
  7. resuitlum

    resuitlum MDL Novice

    Jul 9, 2009
    7
    0
    0
    Do you have a floppy drive hooked up to the system? I you don't, make sure the bios is set to no floppy also. I had an issue like this and it seemed the system (not the same MB) was looking for a floppy that wasn't there, and took forever to boot.
     
  8. Reign_Of_Freedom

    Reign_Of_Freedom MDL Expert

    Aug 1, 2009
    1,263
    452
    60
    You can also try making sure all your drivers are updated, that would cause a bit of conflict as well(had that driver issue awhile back).
     
  9. Pasta88

    Pasta88 MDL Addicted

    Jun 17, 2009
    909
    14
    30
    It is not a loader issue because I have never used a loader before 3 weeks ago and this issue has been happening for about 9 months now since I dual booted XP and vista.

    It begins to happen just after I press power button and does the count in lower right hand corner. Then I get a blinking cursor in the top left hand corner of my screen for 3 mins until I see system boot option.

    Any ideas guys why this does this?

    thx
     
  10. Pasta88

    Pasta88 MDL Addicted

    Jun 17, 2009
    909
    14
    30
    bump.......
     
  11. twiz

    twiz MDL Senior Member

    Jul 30, 2009
    401
    1
    10
    I'm not talking about an activation loader...
    That screen where you choose your OS? That's a boot loader.

    When you turn on your PC, press Del/F1/F2 over and over til you get into your BIOS settings.
    There should be some options for things like.. extended memory check, quick boot, etc.
    Also, you could disable booting from your floppy disk drive (or disable it all together)... especially if you don't have one.
     
  12. neomatrix

    neomatrix MDL Junior Member

    Jul 20, 2009
    84
    6
    0
    may be i may answer your question, you are facing this problem most probably one of ur drive which contains an OS is around 10 GB or less, if this is correct then u must have to increase the site of ur that partition, this will solve ur problem.
     
  13. Pasta88

    Pasta88 MDL Addicted

    Jun 17, 2009
    909
    14
    30
    Nope, partition sizes are 60, 150 and 150. :)
     
  14. Pasta88

    Pasta88 MDL Addicted

    Jun 17, 2009
    909
    14
    30
    Twiz, the bootloader is from Win 7 so would that be bootmrg? I do not see anything in Bios about booting fro a floppy. The only thigs I see are boot from optical drives, boot to removable drives boot to network and USB boot. They are all set to enabled. I don't see any entries for extended memory or quick boot.

    thx
     
  15. Pasta88

    Pasta88 MDL Addicted

    Jun 17, 2009
    909
    14
    30
    bump.............