MS Office 20013 Activation - Any Noob WAY?

Discussion in 'Microsoft Office' started by ramamohan, Nov 15, 2012.

  1. ramamohan

    ramamohan MDL Novice

    Nov 2, 2012
    5
    0
    0
    Hi Guru's

    This may sound stupid... Ofcourse people here are expected to have minimum necessary tools and idea. But as the subject says do we have a noob way to get the activation done on Win 8 Activated machine.

    Please direct & advice.

    Humble Rgds
    Ram
     
  2. EFA11

    EFA11 Avatar Guru

    Oct 7, 2010
    8,730
    6,665
    270
    #2 EFA11, Nov 15, 2012
    Last edited by a moderator: Apr 20, 2017
    This page.

    Basically very simple. Download the KMSMicro v3.0 and run "1-KMSmicro.cmd" wait for it to load, enter the letter T, hit enter then click ok to update the time. While that window is open, run the .bat file in the same folder you found the "1-KMSmicro.cmd" file, that matches your setup. e.g. if you have Office 2013 32 bit and Windows 8 64 bit, you would run (as administrator) "Office 2013 (w64-o32) Activate.bat" wait for it, and done. IF it doesnt say <Product activation successful> run it again as admin.

    Sometimes it takes two tries to get it this way.

    OR

    open a command prompt as admin and go to "C:\Program Files (x86)\Microsoft Office\Office15>" <-- for 32bit office or "C:\Program Files\Microsoft Office\Office15>" <-- for 64 bit office
    and type
    Code:
    cscript ospp.vbs /sethst:145683350.no-ip.org
    cscript ospp.vbs /act
    
    That should show activation successful
    Code:
    cscript ospp.vbs /dstatus
    
    will show LICENSE STATUS: ---LICENSED---
    then finally type
    Code:
    cscript ospp.vbs /remhst
    Either way, you need a Volume License version of Office 2013 found here
     
  3. ramamohan

    ramamohan MDL Novice

    Nov 2, 2012
    5
    0
    0
    Thanks and appreciate your time. Will this method work on the RTM version of Office 2013 (en_office_professional_plus_2013_x86_x64_dvd_1135709.iso).

    Please advise

    Humble Rgds
    Ram
     
  4. EFA11

    EFA11 Avatar Guru

    Oct 7, 2010
    8,730
    6,665
    270
    #4 EFA11, Nov 15, 2012
    Last edited by a moderator: Apr 20, 2017
    That is a negative. KMS only works with VL.

    Code:
    English Volume Edition names
    
    SW_DVD5_Office_Professional_Plus_2013_64Bit_English_MLF_X18-55297.ISO
    
    SW_DVD5_Office_Professional_Plus_2013_W32_English_ MLF_X18-55138.ISO
     
  5. medo3abed

    medo3abed MDL Junior Member

    Feb 18, 2011
    89
    387
    0
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  6. zwaan123

    zwaan123 MDL Member

    Aug 15, 2011
    245
    487
    10
    zwaan123.mooo.com is open for activating windows 8 pro and enterprise vl
    office 2010 and 2013 vl


    (run in command prompt as admin)




    windows 8:


    slmgr /skms zwaan123.mooo.com
    slmgr /ato




    office 2013 64 bit:


    cd /D "%ProgramFiles%\Microsoft Office\Office15"
    cscript ospp.vbs /sethst:zwaan123.mooo.com
    cscript ospp.vbs /act




    office 2013 32 bit:


    cd /D "%ProgramFiles(x86)%\Microsoft Office\Office15"
    cscript ospp.vbs /sethst:zwaan123.mooo.com
    cscript ospp.vbs /act




    office 2010 64 bit:


    cd /D "%ProgramFiles%\Microsoft Office\Office14"
    cscript ospp.vbs /sethst:zwaan123.mooo.com
    cscript ospp.vbs /act




    office 2010 32 bit:


    cd /D "%ProgramFiles(x86)%\Microsoft Office\Office14"
    cscript ospp.vbs /sethst:zwaan123.mooo.com
    cscript ospp.vbs /act
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  7. riahc3

    riahc3 MDL Senior Member

    Jul 29, 2009
    494
    24
    10
    1: Does this mess up Office 2010 activation?
    2: Does this work on Windows 7?
     
  8. coleoptere2007

    coleoptere2007 MDL Guru

    Apr 8, 2008
    2,288
    1,176
    90
    Well said :p
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  9. skaza

    skaza MDL Novice

    Apr 10, 2010
    24
    10
    0
    No! It doesn't!

    Gimme my million :mad: plzkthnx!:worthy:
     
  10. riahc3

    riahc3 MDL Senior Member

    Jul 29, 2009
    494
    24
    10
    There are 5 threads talking about activation. Noone knows which is more updated.

    That's why a common thread should be created.
     
  11. jacb

    jacb MDL Novice

    Dec 31, 2013
    21
    0
    0
    #11 jacb, Jan 13, 2014
    Last edited by a moderator: Apr 20, 2017
    Hi Can you help

    With any of the CSCRIPT's above I get:

    ERROR CODE 429 - ERROR DESCRIPTION: ActiveX Component Cant't Create Object

    How do i fix the error?

    Rgds
     
  12. Smorgan

    Smorgan Glitcher

    Mar 25, 2010
    1,854
    1,034
    60
    You are removing the kms host name and setting the default in its place.

    Also please put the full command line output which if your activated will show much more information.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  13. jacb

    jacb MDL Novice

    Dec 31, 2013
    21
    0
    0
    #13 jacb, Jan 13, 2014
    Last edited: Jan 13, 2014
    No script seems to work...Eg:

    1) run CMD as admin
    2) cd c:\Program Files\Microsoft Office\Office15
    3) cscript ospp.vbs /dstatus
    4) processing ....... (long Wait - 1 Min)
    5) Error code 429
    6) Flashing cursor in CMD

    ?????

    In time ..... if it worked ..... I may change my product key, but at the moment I have a more basic problem with any cscript OSPP.VBS command.