My Dell M1530 Laptop activation just broke :(

Discussion in 'Windows 7' started by luminous, Oct 10, 2009.

  1. luminous

    luminous MDL Novice

    Aug 8, 2009
    18
    0
    0
    #1 luminous, Oct 10, 2009
    Last edited: Oct 10, 2009
    My Dell M1530 Laptop SLIC 2.1 activation just broke :(

    Installed Win7 sometime ago using a modded BIOS from here. All was fine, it all activated and there was no issue.

    I turned the machine on tonight and it told me that my copy was not genuine. So I looked around on this site and found a new key that was appropriate for Win7 Ultimate. When I tried to use this I got a message that there was a license requirement missing from my machines BIOS (which I have previously flashed)

    Anyone have any ideas what may have gone wrong here? I don't want to flash the BIOS again, it was a bit nerve racking the first time I did it. Have Dell changed their license codes in the BIOS just before they release their machines?
     
  2. Rebs

    Rebs MDL Novice

    Sep 29, 2009
    28
    0
    0
    I would say the key has been blacklisted.
    If you post the keys you used members here would be able to help you more.
     
  3. luminous

    luminous MDL Novice

    Aug 8, 2009
    18
    0
    0
  4. Lich King

    Lich King MDL Addicted

    Sep 24, 2009
    500
    24
    30
    Seems to be a bad BIOS flash.. if u hv made the recovery of ur previous BIOS, recover it and flash again..
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  5. ibeqa

    ibeqa MDL Member

    Sep 14, 2009
    156
    7
    10
    I used the same key and don't have any problems. I checked my computer and it says "Windows is activated".
    So, as it is said above maybe you had a bad bios flash?

    Cheers
     
  6. luminous

    luminous MDL Novice

    Aug 8, 2009
    18
    0
    0
    I am coming to the same conclusion as you both. Its just that if it was a bad flash I would have expected activation to have failed during some point over the last many weeks I have been using it.

    I am wondering if one of the certificates used in the flash has been revoked and Dell are using new ones. If that is the case then more flashing just risks problems without being able to solve my activation issues.

    Hmm, maybe I just need to find the courage to flash again. Issue is the more Dutch courage I find, the less ability I have to do the flash successfully :D
     
  7. sebus

    sebus MDL Guru

    Jul 23, 2008
    5,895
    1,783
    180
    If you flashed once & had no problem, what could go wrong the second time?

    There is only 1 certificate, it can not be revoked, it would kill all the existing Vista machines

    sebus
     
  8. luminous

    luminous MDL Novice

    Aug 8, 2009
    18
    0
    0
    #8 luminous, Oct 10, 2009
    Last edited by a moderator: May 23, 2017
    (OP)
    What could go wrong? You are obviously blessed with better luck than I :D

    Anyway, I have gone ahead and given it another go, all seems well :)

    I used the third (last) M1530 BIOS from this thread, as the first two no longer download:
    http://forums.mydigitallife.net/threads/7441?highlight=m1530

    Then I followed the old guide (that I made into a .pdf to follow). I copied a Dell certificate in C:\, installed it from the command line, and then used the new Dell code as stated above.

    So far all seems fine. Just really strange that it broke and had to be redone :cool:

    Thanks for the assistance :D :D
     
  9. ailef

    ailef MDL Senior Member

    Nov 30, 2007
    297
    14
    10
    i installed windows 7 on a xps M1530 with the BBSC modded bios in dos mode, all is working fine, i used the dell key.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  10. wuhoatu

    wuhoatu MDL Member

    Apr 24, 2009
    236
    14
    10
    @luminous: Try to remove old key and certificate before insert new one. It can help. I have same matter with my HP 6530s as yours. First use of Lenovo key and WIN7 cannot activate. I try to remove installed certificate and Lenovo key first, then insert DELL key and HP Certificate and it work great up to now.
     
  11. luminous

    luminous MDL Novice

    Aug 8, 2009
    18
    0
    0
    I will bear that in mind in future if I have to do it again. Thanks :)