New PC and Windows 10

Discussion in 'Windows 10' started by dk2463, Apr 24, 2016.

  1. dk2463

    dk2463 MDL Senior Member

    Jun 19, 2011
    257
    20
    10
    So I'm buying a new PC and I'm wondering what the experience has been with any Insiders who have moved their license over to a new PC. What did you do to get it moved...or could you?

    thanks all!
     
  2. Enthousiast

    Enthousiast MDL Tester

    Oct 30, 2009
    14,721
    16,931
    340
    Afaik and experienced, Insiders have to use the HWID to be activated (or any other legitimate kind of activation ((oem)key, oem:Dm "bioskey", etcetc...).
     
  3. dk2463

    dk2463 MDL Senior Member

    Jun 19, 2011
    257
    20
    10
    That was my understanding as well but what exactly does that mean in real life? Can the "free" license be transferred to a new PC (with obviously different hardware)?
     
  4. EFA11

    EFA11 Avatar Guru

    Oct 7, 2010
    8,795
    6,762
    270
    #4 EFA11, Apr 24, 2016
    Last edited by a moderator: Apr 20, 2017
  5. Enthousiast

    Enthousiast MDL Tester

    Oct 30, 2009
    14,721
    16,931
    340
  6. Gharlane00

    Gharlane00 MDL Addicted

    Aug 26, 2009
    530
    133
    30
    You could try sticking the hard drive with the licensed Win 10 on it into the new machine and then calling support and claim you replaced the motherboard.
    If they reactivate it you will have a HWID for the new machine and can clean install at will.
     
  7. T-S

    T-S MDL Guru

    Dec 14, 2012
    3,988
    1,316
    120
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  8. dk2463

    dk2463 MDL Senior Member

    Jun 19, 2011
    257
    20
    10
    So the actual answer is that Windows 10 Home=ClientCore, not Pro. Just an FYI to anyone looking to know.
     
  9. Enthousiast

    Enthousiast MDL Tester

    Oct 30, 2009
    14,721
    16,931
    340
    Was that unknown? :g:
     
  10. EFA11

    EFA11 Avatar Guru

    Oct 7, 2010
    8,795
    6,762
    270
    #11 EFA11, May 13, 2016
    Last edited: May 13, 2016
    Right person wrong thread? heh

    oh Just adding info, took my mind a minute to grasp that. Yeah doesn't matter Home or Pro moving to another is the same deal.

    You got until the 29th of July to get it free on any PC. Maybe consider doing an upgrade again for the new hardware / system.
     
  11. dk2463

    dk2463 MDL Senior Member

    Jun 19, 2011
    257
    20
    10
    Oh!!! Good Idea!!!
     
  12. EFA11

    EFA11 Avatar Guru

    Oct 7, 2010
    8,795
    6,762
    270
    btw If you do, it would be a good time to get PRO edition.
     
  13. dk2463

    dk2463 MDL Senior Member

    Jun 19, 2011
    257
    20
    10
    That's what I was thinking! I've always had PRO so never did an upgrade. Now that I'm running 14342 Home, do I just choose the Upgrade option in Settings and move up to PRO and it will activate? Not sure how this works.

    thanks!
     
  14. pauldamo

    pauldamo MDL Senior Member

    Aug 3, 2009
    452
    41
    10
    am insider, i had 10 home upgraded from 8.1 core, put in 10 pro disc and upgraded,am activated as an insider,just staying as an insider with pro for as long as i can,can always go back to legitimate 10 home then upgrade to pro if i ever sign out of insiders in the future.