NO BIOs just BLACK SCREEN

Discussion in 'BIOS Mods' started by astovl, Jan 2, 2014.

Tags:
  1. astovl

    astovl MDL Novice

    Jan 2, 2014
    16
    1
    0
    #1 astovl, Jan 2, 2014
    Last edited: Jan 2, 2014
    Hi,
    HAPPY NEW YEAR!

    I have HP ENVY 17-2100e 3D Edition Notebook PC, first I render an architectural files, 15mb then it freeze & hang-up, I hard OFF & I turn it ON again, then I enter my password in BIOS & it don't accept it 3times then it say " System Error" I forgot the number, then I hard OFF again & turn it ON, all LED lights up from keyboard, sound & wifi key, caps lock only off NO BIOs just BLACK SCREEN.

    I remove even the RAM & the coin Battery. I heard only CPU fan working & the CD ROM, nothing HDD LED flashing. I use external monitor & pressing F4 still no BIOS window.

    I already change the HDD, also the OS to Win8, the HP_TOOLS is already gone, so I downloaded the HP System Environment and install it to USB, I download also the BIOs file in the HP download pages and

    I get this file inside SPXXXXX.exe
    0159BF1C.bin I use Phoenix Tools to get the .DEC & .SIG file.
    I rename both like this:
    0159BF1C.bin
    0159BF1C.sig
    and I put it on Current & Previous Folder

    pressing the windows + B key, 5mins to an hour, nothing happen or sound.


    Image:
    http: // i42 .tinypic .com /sx1654 .jpg - remove spacing to load the image.

    I'm thinking that something blocking or disabling the system to function. "Just Freezing or bootLOCK"

    Any Help

    astovl
     
  2. LatinMcG

    LatinMcG Bios Borker

    Feb 27, 2011
    5,392
    1,465
    180
    #3 LatinMcG, Jan 2, 2014
    Last edited: Jan 3, 2014
    0159B.bin
    0159B.sig

    edit:
    the real problem is he needs to reflow chipset or replace bad hdd. (test S.M.A.R.T. for your brand disk)

    first I render an architectural files, 15mb then it freeze & hang-up. = created lots of heat and BGA desolder a pin or 2 and now it locks up.
    easy test.. clean fans and heatsink too. if same issue occurs then find chipset location on mainboard and press on it with light pressure and see if it locks up then.

    or check ram and clean them with a pencil eraser
     
  3. tonto11

    tonto11 MDL Addicted

    Jun 18, 2012
    594
    262
    30
  4. astovl

    astovl MDL Novice

    Jan 2, 2014
    16
    1
    0
    #5 astovl, Jan 5, 2014
    Last edited: Jan 5, 2014
    (OP)

    Tnx bro, I check this one...


    ...for my freelance job I use my Notebooks for modeling and rendering.
    tnx bro. I already do this bro but still. any different idea bro?


    I upload some video, you guys can see it:
    Just remove space
    1. http: //youtu. be/T0tU1kKGxwU
    2. http: //youtu. be/HptSQjEtoT4
    3. http: //youtu. be/XB80XWRXikw


    and also not booting in USB.

    tnx
     
  5. tonto11

    tonto11 MDL Addicted

    Jun 18, 2012
    594
    262
    30
    I think LatinMcG put his finger on the problem
    I had an HP DV7 once with the same symptoms
    I thought it was the infamous bga failure, so I replaced the motherboard
    didn't fix it
    then I replaced the cpu, that fixed it

    I'd change the cpu first.

    ...T
     
  6. astovl

    astovl MDL Novice

    Jan 2, 2014
    16
    1
    0
    #7 astovl, Jan 6, 2014
    Last edited: Jan 6, 2014
    (OP)
    tnx bro...

    last nyt I disassemble again & changes the 3months old thermal compound I clean it until it shine :biggrin5: then I put new thermal compound, after that I assemble again and when I hit the power button it blinks once, every time I press the power button. It is possible the CPU have problim?... when I check it to HP Code CPU not functional... :weeping::weeping::weeping:

    1yr & 10months only and his dead...
     
  7. LatinMcG

    LatinMcG Bios Borker

    Feb 27, 2011
    5,392
    1,465
    180
    did u ever clean the heatsink before this issue ?
     
  8. astovl

    astovl MDL Novice

    Jan 2, 2014
    16
    1
    0

    yes, it's clean...

    ..every time I press the ON and OFF the CAPS LED flash & HDD LED too... lastime I don't see that flashing... only the F9 & F10 keys are ON...

    any idea guys...
     
  9. LatinMcG

    LatinMcG Bios Borker

    Feb 27, 2011
    5,392
    1,465
    180
    push on 3 chips 1 at a time with no power.. still pressing chip power it on. retry with cpu, and 2 main chips near it.

    if it works then u have to reflow (resolder them)
     
  10. astovl

    astovl MDL Novice

    Jan 2, 2014
    16
    1
    0
    #11 astovl, Jan 9, 2014
    Last edited: Jan 12, 2014
    (OP)
    i try tomorrow...

    for now i stop accepting freelance job, more on in the office...:matrix:

    i already push the CPU gently, but the Graphics Chip not yet...


    ...soo reflow is the best way?

    :furious: I heat up with the hair dryer?



    Edit:
    I try to push the chip but still no luck... :worthy: