No sound after windows reinstall

Discussion in 'Application Software' started by Asmodai, Jan 18, 2008.

  1. Asmodai

    Asmodai MDL Novice

    Jun 12, 2007
    18
    0
    0
    I recently reinstalled Windows XP on my PC, but for some odd reason I no longer have sound...

    The onboard chip no longer functions, widnows cant find my onboard sound device.

    help?
     
  2. ancestor(v)

    ancestor(v) Admin
    Staff Member

    Jun 26, 2007
    2,693
    4,455
    90
    How about the drivers? This is the first thing I'd look for. Oh, and those on-board sound devices are to be disabled in the BIOS setup.
    But I don't think that really happened; just to make sure...
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. Asmodai

    Asmodai MDL Novice

    Jun 12, 2007
    18
    0
    0
    Yea it where the drivers... sound is back :)

    another, small, question... how I do remove that annoying windows login screen? I'm the only user using this computer, so no need for me to type in a password...
     
  4. ancestor(v)

    ancestor(v) Admin
    Staff Member

    Jun 26, 2007
    2,693
    4,455
    90
    You go in the start menu, then click onto your icon and remove your password. Then WinXP should start right after booting...
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  5. maspaulus

    maspaulus MDL Novice

    Feb 11, 2008
    1
    0
    0
    type on run menu Control Userpasswords2 then unchek on usermust enter a user .,....

    keep it blank.... ok