P5S800-VM/S rev 0170 bios update

Discussion in 'BIOS Mods' started by mrswalker84, Jan 17, 2011.

  1. mrswalker84

    mrswalker84 MDL Novice

    Jan 17, 2011
    1
    0
    0
    Im trying to do a bios update but everytime i try it says id doesnt match. is there anywhere to get the update?
     

    Attached Files:

  2. ippytattoo

    ippytattoo MDL Senior Member

    Jul 17, 2008
    398
    83
    10
    Is this from a Packard Bell pc? My search has turned up that it is a proprietary board built for PB. As such I would start by looking for an update using their support site.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  3. fdjc

    fdjc MDL Member

    Feb 27, 2010
    191
    21
    10
    I have an NEC/Packard Bell, has that exact motherboard.
    I too had the same issue, but i ended up making my own and flashed it.

    Works fine, it has SLIC 2.1 now and have had no issues with crashes or anything, I can upload if you wish?
    It worked for me but I backed up my old ROM before flash, flashed and booted into win7, installed certificate, PC OEM activated.

    Note, if i upload it am not guaranteeing it!

    Mines maybe a never version though.
     
  4. teolinio

    teolinio MDL Novice

    Feb 7, 2011
    1
    0
    0
    Help!

    Hi, i have a ASUS P5S800-VM/S motherboard and i stuck it somehow in ez flash without me having a bios update for it.
    So now the pc boots DIRECTLY in ez-flash and searches for bios either on floppy or on cd.
    The keyboard is dead as in no key working (Del, F1...F12, CapsLock, NumLock, Ctrl+Alt+Del... nothing)
    Can't find any bios on ASUS site that's accepted by ezflash since on asus site there's only the P5S800-VM (without the /S)
    Can you please save a copy of your bios and somehow let me have a try with it?
    I tried moving the bios jumper, removing the battery, changed ram.... nothing works.
    Please please please help ...
     
  5. mark3p

    mark3p MDL Novice

    Sep 10, 2009
    21
    4
    0
    Did anyone ever get this? I have the exact same board and am looking to inject SLIC 2.1 :-S
     
  6. LatinMcG

    LatinMcG Bios Borker

    Feb 27, 2011
    5,263
    1,422
    180
  7. mark3p

    mark3p MDL Novice

    Sep 10, 2009
    21
    4
    0
    iMedia 1408, board inside is Asus P5S800-VM/S
     
  8. LatinMcG

    LatinMcG Bios Borker

    Feb 27, 2011
    5,263
    1,422
    180
    #8 LatinMcG, Jun 4, 2012
    Last edited: Jun 4, 2012
    http://www.wimsbios.com/forum/topic9774.html
    ok i found santiago 1507 and 1307 use same board.. i opened exe in xp compat and found disk image 1.44mb Santiago.ima
    loaded it with virtual floppy and got the files afudos and SANT0204.ROM
    slic'ed with ASUS slic in AMI tool with method SSV3
    http://www.mediafire.com/?que6a10inbt8tlf
    copy AFUDOS, SANT0204.rom , slic.bat to usb dos bootable.
    type slic.bat


    can you find it here model on back PT.xxxxxx
    http://www.packardbell.co.uk/pb/en/GB/content/download
     
  9. mark3p

    mark3p MDL Novice

    Sep 10, 2009
    21
    4
    0
    Thanks, will try that out and see if it flashes. :biggrin: That model is not in the PB back catalogue on support so couldn't find a stock BIOS. Otherwise I would have chucked it into the Award & AMI request thread.
     
  10. LatinMcG

    LatinMcG Bios Borker

    Feb 27, 2011
    5,263
    1,422
    180
    on the case rear PT.xxxx
     
  11. mark3p

    mark3p MDL Novice

    Sep 10, 2009
    21
    4
    0
    There is no PT.xxxx only:

    Model/Type: UTOW - SAN
    MS WHQL No: SAN 1058593
    S/N: (doesn't bring up on PB site)
    PID: 0496668
    P/N: PB34211301
    Model Name: iMedia 1408

    That BIOS rom causes an instant reboot each time trying to boot into win 7. In startup repair I get a BSOD with the following: The bios in this system is not fully ACPI compliant. Please contact your system vendor for an updated bios.
     
  12. LatinMcG

    LatinMcG Bios Borker

    Feb 27, 2011
    5,263
    1,422
    180
    #12 LatinMcG, Jun 4, 2012
    Last edited: Jun 4, 2012
    i hope u backed up old AMIBOOT.rom
    or S8VM1023 ?
    did u know version u had ? we could have used the backup to slic.
     
  13. mark3p

    mark3p MDL Novice

    Sep 10, 2009
    21
    4
    0
    #13 mark3p, Jun 4, 2012
    Last edited: Jun 4, 2012
    I did and have flashed back. Any ideas now?

    EDIT: Just trying something as read up about bios updates throwing win 7 out of whack. Flashing your rom again and trying a quick re-install as there wasn't much on this machine.
     
  14. LatinMcG

    LatinMcG Bios Borker

    Feb 27, 2011
    5,263
    1,422
    180
    make backup with afudos or afuwin..post it.
     
  15. mark3p

    mark3p MDL Novice

    Sep 10, 2009
    21
    4
    0
    OK, re-install of windows has worked, is stable and activated. MASSIVE THANKS!
     
  16. LatinMcG

    LatinMcG Bios Borker

    Feb 27, 2011
    5,263
    1,422
    180
    with 204 ?
     
  17. mark3p

    mark3p MDL Novice

    Sep 10, 2009
    21
    4
    0
    Yup, running through windows update as we speak happy and activated. I'm guessing that the 204 bios fixed some power management issues resulting in a different RSDT table or something along those lines and windows ACPI settings just couldn't handle the change.
     
  18. LatinMcG

    LatinMcG Bios Borker

    Feb 27, 2011
    5,263
    1,422
    180
    yah dsdt likely changed also.. machine type changed in acpi of 7 cpudriver . good job in spotting it.
     
  19. teils

    teils MDL Novice

    Jan 22, 2008
    42
    1
    0
    to update pakardbell p5s800-vm/s to asus p5s800-vm download the bios from support asus

    the syntax command are afudos /iNEWBIOS.ROM /nr /pbnc

    /nr disable id bios cechsum
     
  20. vinsang20cent

    vinsang20cent MDL Novice

    Apr 26, 2014
    1
    0
    0

    Hello,
    I wanted to upgrade my bios (from an ASUS P5S800-VM/S motherboard) with an ASUS P5S800-VM BIOS. So I tried to do what you said, then it didn't work.
    It says: "wrong command, use afudos /i[BIOS.ROM] or afudos /o[BIOS.ROM]
    Can you help me please ?
    PS: Sorry for my english, I'm french.