Phoenix - SLIC not enabled/complete [two BIOS versions]

Discussion in 'BIOS Mods' started by ortegaluis, Nov 30, 2009.

  1. ortegaluis

    ortegaluis MDL Novice

    Oct 16, 2009
    16
    0
    0
  2. ortegaluis

    ortegaluis MDL Novice

    Oct 16, 2009
    16
    0
    0
    #2 ortegaluis, Dec 1, 2009
    Last edited by a moderator: Apr 29, 2017
    (OP)
    I went ahead and used this method to add a new SLIC. I tested it with version 71.12 and a LENOVOTP-7U 2.1 SLIC. I had to do the following to get it to work.

    Changes to BIOSCOD1.ROM...
    SLIC -> TEST [ther was two instances]
    GATEWASYSTEM -> LENOTOTP-7U [again, there was two instances]
    ***There was a strange mod in BIOSCOD1.ROM as follows [otherwise the PUBKEY would be labeled as GATEWASYSTEM and it would give an error with SLIC Dump ToolKit 2.3]...
    GATE -> LENO
    WA -> VO
    SYST -> TP-7
    EM -> U & hexadecimal 20

    Add ACPI6.ROM [this is a complete LENOVOTP-7U 2.1 SLIC]{/U]...

    Replaced MOD_4A00.ROM with the LENOVOTP-7U PUBKEY [renamed as MOD_4A00.rom of course]...

    Added "ACPI ACPI6.ROM -X" to ROM.SCR...

    This would finally give me a complete LENOVOTP-7U 2.1 SLIC without any errors with SLIC Dump ToolKit.

    This method works, but I would still like to complete the SLIC from either BIOS versions without having to add ACPI6.ROM. I would appreciate any help and or information you can provide.
     
  3. ortegaluis

    ortegaluis MDL Novice

    Oct 16, 2009
    16
    0
    0
    Bump.

    Hopefully someone can help. If not, I will just let this thread die. :)
     
  4. weaveR

    weaveR MDL Member

    Nov 8, 2009
    104
    2
    10
    #4 weaveR, Dec 4, 2009
    Last edited: Dec 4, 2009
    I've almost got the same problem as you do with my HP ProLiant server on the latest BIOS update the SLIC 2.1 it's definitely there but disabled and I don't know how I can enable it without replacing or using Yen's method.

    The SLP 1.0 is there but SLIC 2.1 isn't.

    If I flash with a older version it has SLIC 2.0 and that shows up with the SLIC dumper but I want 2.1 and I had problems activating server 2008 with the SLIC 2.0 and a cert I generated that apparently matches.

    I would like it also if I could just enable it rather than have either 2 there with the old one renamed as SLAC or replacing it.

    Which tool did you use to flash your BIOS once you used Yen's method I've already tried flashing from my .ROM dump with PH161700.EXE /X /FORCE /O /C /S and it just caused the computer to beep 3 times and poped up with an error, I was told that I should rename the BIOS to a shorter filename though did you have to do that or did you just leave it as the default the tool creates? Did you use PH161700.EXE?
     
  5. ortegaluis

    ortegaluis MDL Novice

    Oct 16, 2009
    16
    0
    0
    I flashed the BIOS with WinPhlash under a Windows PE 3.0 environment [Windows 7 install USB flash drive]. I've done it numerous times and have had absolutely no problems.

    Can you provide a link for the modified BIOS and an unmodified one? If you don't mind. Also, a SLIC dump from the SLIC 2.0 enabled BIOS.
     
  6. weaveR

    weaveR MDL Member

    Nov 8, 2009
    104
    2
    10
    #6 weaveR, Dec 4, 2009
    Last edited by a moderator: May 23, 2017