Pls. help to see activation status

Discussion in 'Windows 7' started by allan5742, Sep 27, 2010.

  1. allan5742

    allan5742 MDL Junior Member

    Aug 26, 2010
    52
    1
    0
    Hello there, please help me to see the activation status of my windows 7 key. here is the pic of my computer properties. pls. see attachment. thanks
     

    Attached Files:

  2. DARKOR04

    DARKOR04 MDL Tester/Developer

    Jul 5, 2010
    495
    889
    10
    Did you use RemoveWAT? If you do, you can not see the details as for RemoveWAT Removes the Windows Activation Technologies (That section you can't see).
     
  3. allan5742

    allan5742 MDL Junior Member

    Aug 26, 2010
    52
    1
    0
    thanks for quick reply. yes i use removeWAT. that's why i cannot see, thanks for info about that. now i activate daz loader and the installation is successful and then i run OpaTool to see the status of serial and it says windows 7 is activated permanently but when i go to validate online it says windows 7 is not genuine. pls. help me about this. thanks
     
  4. Anakunda

    Anakunda MDL Senior Member

    Feb 6, 2010
    264
    9
    10
    did you run wat fix?
     
  5. steven4554

    steven4554 MDL Addicted

    Jul 12, 2009
    898
    1,248
    60
    What you should have done first was to uninstall removewat which will restore wat, then install Daz's Windows Loader, then validate.

    My advise would be to uninstall Daz's loader first, after reboot (if needed) uninstall removewat, then after another reboot, reinstall Daz's loader (if it needs a reboot, let it), after you get to the desktop check to see if you're activated, if you are, then validate online.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  6. Matrix Leader

    Matrix Leader MDL Addicted

    Dec 8, 2009
    857
    175
    30
    Ditto, the above steps should do the trick
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  7. allan5742

    allan5742 MDL Junior Member

    Aug 26, 2010
    52
    1
    0
    I use RemoveWAT but there is no option there to restore WAT. is there any tool to restore WAT? thanks
     
  8. Zaborgttm

    Zaborgttm MDL Novice

    May 24, 2010
    37
    0
    0
    Honestly I would just do a fresh install and then run Daz's loader.
     
  9. Matrix Leader

    Matrix Leader MDL Addicted

    Dec 8, 2009
    857
    175
    30
    Same here, that's the best solution
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  10. allan5742

    allan5742 MDL Junior Member

    Aug 26, 2010
    52
    1
    0
    actually that already came to my mind. so we are waiting for another version of WAT tools to fix this problem, am i right?
     
  11. MasterDisaster

    MasterDisaster MDL Expert

    Aug 29, 2009
    1,256
    670
    60
    Run sfc /scannow from an elevated command prompt.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  12. allan5742

    allan5742 MDL Junior Member

    Aug 26, 2010
    52
    1
    0
    running now waiting for the result
     
  13. MasterDisaster

    MasterDisaster MDL Expert

    Aug 29, 2009
    1,256
    670
    60
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  14. allan5742

    allan5742 MDL Junior Member

    Aug 26, 2010
    52
    1
    0
    Thank you this solved my problem sfc /scannow. i will post a report of MGADiag later. thanks again
     
  15. allan5742

    allan5742 MDL Junior Member

    Aug 26, 2010
    52
    1
    0
    status of serial in properties is back and then i choose appropriate serial from here Windows 7 OEM SLP Key Collection and it is now activated but when i go to validate online it says windows 7 is not genuine. is this ok? the serial status is activated but not genuine.

    here is my MGADiag pls. download attachment i cannot post it because it has a link and my post is not greater than 20.
     

    Attached Files:

  16. MasterDisaster

    MasterDisaster MDL Expert

    Aug 29, 2009
    1,256
    670
    60
    sfc should have fixed the above files. Just replace the above files by searching the C:\Windows\winsxs folder.
    For OEM activation to work you either need to use a loader or a bios mod. You are missing the SLIC table.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  17. allan5742

    allan5742 MDL Junior Member

    Aug 26, 2010
    52
    1
    0
    thanks for quick reply. doing now as suggested. thanks. be back
     
  18. allan5742

    allan5742 MDL Junior Member

    Aug 26, 2010
    52
    1
    0
    files are running and cannot replace it even in safemode. what should i do? do i have to do this or skip and go to OEM activation by using loader?
     
  19. MasterDisaster

    MasterDisaster MDL Expert

    Aug 29, 2009
    1,256
    670
    60
    #20 MasterDisaster, Sep 29, 2010
    Last edited by a moderator: Apr 29, 2017
    Copy the four files to C:\
    Open command prompt as Administrator and run the following commands
    Code:
    reagentc /boottore
    shutdown -r -t 0
    
    The above will restart your computer in recovery mode.
    Select your keyboard language and enter your windows login details.
    Note the drive letter of Windows 7 (it may be C: or D: or E:)
    Open command prompt and copy the files to the system32 directory
    Code:
    copy D:\sppuinotify.dll D:\Windows\system32\
    copy D:\slui.exe D:\Windows\system32\
    copy D:\sppcommdlg.dll D:\Windows\system32\
    copy D:\systemcpl.dll D:\Windows\system32\
    
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...