problem installing .NET 3.5 on win8.1 pro

Discussion in 'Windows 8' started by Cornmeister, Aug 29, 2013.

  1. Cornmeister

    Cornmeister MDL Member

    Dec 8, 2008
    213
    26
    10
    I can't find a way to install .NET 3.5 on win8.1 pro, any suggestions ?
     
  2. panchop

    panchop MDL Member

    Jul 26, 2009
    127
    65
    10
    installed via DISM w/out problems

    dism /online /enable-feature /featurename:netfx3 /all /source:X:\sources\sxs /limitaccess

    Replace X with your dvd or mounted iso drive letter.
     
  3. Cornmeister

    Cornmeister MDL Member

    Dec 8, 2008
    213
    26
    10
    any specific version of DISM ? where do I get it ?
     
  4. SaT_MSFT

    SaT_MSFT MDL Novice

    Jun 20, 2011
    8
    9
    0
    Dont forget to run CMD.exe as admin or it wont work.
     
  5. panchop

    panchop MDL Member

    Jul 26, 2009
    127
    65
    10
    on frankenbuilds the DISM commands can't enable .NET 3.5, in WZOR ISO yes
     
  6. SaT_MSFT

    SaT_MSFT MDL Novice

    Jun 20, 2011
    8
    9
    0
    you kidding right? just open a CMD window with admin and type dism /online /enable-feature /featurename:netfx3 /all /source:YOURDRIVEHERE:\sources\sxs /limitaccess
     
  7. bdl

    bdl MDL Senior Member

    Aug 8, 2012
    372
    17
    10
    #7 bdl, Aug 29, 2013
    Last edited: Aug 29, 2013
    i instal N.F. with this method and succes. but game not run !!! :mad:
    this is bug?
     
  8. Cornmeister

    Cornmeister MDL Member

    Dec 8, 2008
    213
    26
    10
    lol :D feels stupid :D
    tnx
     
  9. bdl

    bdl MDL Senior Member

    Aug 8, 2012
    372
    17
    10
    only problem is origin/fifa13...not start!
    in prewiew 8.1 9431 no problem!
     
  10. Cornmeister

    Cornmeister MDL Member

    Dec 8, 2008
    213
    26
    10
    origin starts without issues on my pc....
     
  11. bdl

    bdl MDL Senior Member

    Aug 8, 2012
    372
    17
    10
    Yes but fifa13 not start !!!confirm???
     
  12. Cornmeister

    Cornmeister MDL Member

    Dec 8, 2008
    213
    26
    10
    I don't have fifa, sorry
     
  13. bdl

    bdl MDL Senior Member

    Aug 8, 2012
    372
    17
    10
    pls confirm who has fifa13 !
     
  14. greyaburton

    greyaburton MDL Addicted

    Mar 8, 2009
    556
    53
    30
    another option>i installed it by putting in the disc and using the offline installer program.when you run it,just enter your dvd drive letter for the media(virtual)drive.
     
  15. bdl

    bdl MDL Senior Member

    Aug 8, 2012
    372
    17
    10
    I tried but fifa13/origin not start!!!
     
  16. Dedek

    Dedek MDL Member

    Nov 30, 2010
    105
    12
    10
    If you installed NET Framework 3.5 once, then it is installed and you are probably not gonna change anything by reinstalling it. It seems problem is elsewhere, so I would focus on something else like drivers, proper C++, etc.
     
  17. bdl

    bdl MDL Senior Member

    Aug 8, 2012
    372
    17
    10
    yes but in prewiew build 9431 is OK-only in builD 9471 and now in RTM !!!
    why???origin-have problem?
    wait for confirm any user who have fifa13 in ORIGIN !!!
     
  18. Ducati

    Ducati MDL Member

    Dec 8, 2008
    170
    39
    10
    Enter the following line in an elevated (Administrator) command prompt:

    dism.exe /online /enable-feature /featurename:NetFX3 /Source:X:/sources/sxs.

    Where X: is the path to the Windows 8.1 install media
     
  19. bdl

    bdl MDL Senior Member

    Aug 8, 2012
    372
    17
    10
    ok but i install net.framework 3,5 with this metod!the game not start !
    problem in build 9431+ ... !!!