Problem on installation windows 8

Discussion in 'Windows 8' started by konak, Jan 28, 2013.

  1. konak

    konak MDL Novice

    Jan 28, 2013
    8
    0
    0
    Hi. I have a laptop with vista 32 bit. I bought yesterday windows 8 and downloaded on the pc. I burned it on a dvd and begun the installation. The installation suddenly stopped at 56% and said that failed. I tried it again and it did the same thing. any help?
     
  2. hbhb

    hbhb MDL Expert

    Dec 15, 2010
    1,017
    263
    60
    maybe you can try to burn it to a 4GB usb if there is one available. Your dvd may jusbe corrupted, I see it happen quiet often. Also, make sure you have the right edition for your laptop, 32 bits in your case, and that you boot off the usb or dvd for clean install.
     
  3. konak

    konak MDL Novice

    Jan 28, 2013
    8
    0
    0
    How do i boot off the usb for clean install?
     
  4. PaulDesmond

    PaulDesmond MDL Magnet

    Aug 6, 2009
    7,008
    7,159
    240
    Just arrange the boot priority of the USB stick in your bios as the first boot item. When the entire installation is done, you can rearrange it to default values so that your harddisc is first boot item
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  5. pisthai

    pisthai Imperfect Human

    Jul 29, 2009
    6,641
    1,921
    210
    If he do that, the laptop/PC will start from USB if one is inserted an bootable, even while installing Windows 8. Best let it as default and use the Bios Boot Manager while pressing the appropriate F-Key. Check Manual of Laptop or MB for to get the right F-Key.

    On PC they're mainly:
    1. F2 NEC
    2. F8 Asus
    3. F12 Gigabyte
    4. F11 most other PC's

    For Laptops:
    1. F2 NEC, others
    2. F12 Acer
    and, and, and!
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  6. bk109

    bk109 MDL Senior Member

    Aug 12, 2012
    269
    136
    10
    #7 bk109, Jan 28, 2013
    Last edited: Jan 28, 2013
    You can add F10 (for HP's) to that list too. As for the problem,I wonder what could cause the thing to fail at 57% aside from bad install media... Perhaps a hardware fault (which is possible given the age of the laptop)..
    @OP can you give us the model and manufacturer of your machine,so we're better able to diagnose your problem?
     
  7. PaulDesmond

    PaulDesmond MDL Magnet

    Aug 6, 2009
    7,008
    7,159
    240
    I hope it is not a Lenovo sz580 with uefi bios .... rofl
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  8. bk109

    bk109 MDL Senior Member

    Aug 12, 2012
    269
    136
    10
    Don't be absurd - he said 'Vista' laptop and the Lenovo is too new for that description. On the other had,the Aspire 5920G fits the profile :suicide: Still,I really don't think it's the same guy :)
     
  9. pisthai

    pisthai Imperfect Human

    Jul 29, 2009
    6,641
    1,921
    210
    The problem could be an burn failure at the DVD! Depend on the Brand (if any) of Media used, the Burner DVD or BD and the Burn Speed. For the burn speed, it's depend on the quality of the media used, some you could burn wit 6, 8 or more speed and other better burn just with the lowest you could, for example 2.4 speed!

    I still keep an old Pioneer IDE DVD burner which let me burn with 2.4 speed for to burn OS and also MS Office DVD's.

    And to the OP: please post all details about your hard- and software used if you really expect help.:)
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  10. konak

    konak MDL Novice

    Jan 28, 2013
    8
    0
    0
    My laptop is a HP Pavilion dv 6500
     
  11. hbhb

    hbhb MDL Expert

    Dec 15, 2010
    1,017
    263
    60
    undeniable Greece flava:D
    Forget it
     
  12. free1975yuly

    free1975yuly MDL Expert

    Aug 24, 2011
    1,748
    147
    60
    I had almost the same problem with my Dell machine; Windows 8 instalation was stopped t 62%.After DELL has released A11 BIOS I can install and run W8 normally without issues.Maybe your problem is from there...:eek:
     
  13. konak

    konak MDL Novice

    Jan 28, 2013
    8
    0
    0
    I din't try to do a clean install because i wanted an upgrade only. I don't know what log is.
    It has core 2 T7250, Vista 32Bit, 2GB Ram DDR2, 142GB Hard Disk, Geforce 8400M GS, 15,4'' HD Widescreen display with 1280-800.
     
  14. konak

    konak MDL Novice

    Jan 28, 2013
    8
    0
    0
    this is what i get
    2013-01-29 03:03:41, Error CONX ApplyWIMCallback: Error applying C:\$WINDOWS.~BT\Sources\Windows.NEW\Windows\WinSxS\x86_microsoft-windows-t..lservices-workspace_31bf3856ad364e35_6.2.9200.16384_none_cd9a0c4b2b858f13\TSWorkspace.dll. GLE [23][gle=0x00000017]
    2013-01-29 03:03:41, Error CONX Failure while installing install.wim. Error: 0x80070017[gle=0x00000017]
     
  15. konak

    konak MDL Novice

    Jan 28, 2013
    8
    0
    0
    Dear vymrdal, if i knew these things, i wouldn't ask such questions.
    1. i didn't know about ISO checksum.
    2. i don't have a usb stick
    3. i tried a clean install following the instuctions but i failed.
     
  16. whoareyouxda

    whoareyouxda MDL Member

    May 4, 2011
    102
    9
    10
    try running the setup from /sources/setup.exe and not the main one :)
     
  17. konak

    konak MDL Novice

    Jan 28, 2013
    8
    0
    0
    I followed one advise and all became simple! I used windows 7 usb dvd tool and now i am writing from windows 8. thanks everybody.
    @vymrdal: it wasn't hopeless after all because Greeks can manage it. I don't know your nationality but it is not right to show the greek flag upside down!