Problem with xp mode on 7ultimate

Discussion in 'Windows 7' started by Hannibal Lecter, Jul 31, 2011.

  1. Hannibal Lecter

    Hannibal Lecter MDL Senior Member

    May 12, 2010
    317
    22
    10
    I use 7ultimate and installed xp mode, which works fine, but when I want to play an old videogame, I get: “16 bit MS-DOS Subsystem – The video device failed to initialize for fullscreen mode. Choose ‘Close’ to terminate the application. ”

    Is there a way around this? IT is the only reason I installed xp mode.....

    Thanks
     
  2. x86

    x86 MDL Addicted

    Jul 8, 2011
    805
    199
    30
  3. 60cent

    60cent MDL Senior Member

    May 31, 2011
    437
    513
    10
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  4. Tito

    Tito Super Mod / Adviser
    Staff Member

    Nov 30, 2009
    17,208
    14,758
    340
    Better to use dosbox :D
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  5. Hannibal Lecter

    Hannibal Lecter MDL Senior Member

    May 12, 2010
    317
    22
    10
    #7 Hannibal Lecter, Aug 1, 2011
    Last edited: Aug 1, 2011
    (OP)
    Installed DOSBOX.... playing like a maniac again.... Thanks again to everybody.

    One more question though..... How do I get back to my desktop, or Windows 7, without using the task manager??
     
  6. 60cent

    60cent MDL Senior Member

    May 31, 2011
    437
    513
    10
    If you mean when your inside a game and want to go out to desktop,when its fullscreen game i press ALT+TAB and youll see your desktop.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  7. Anakunda

    Anakunda MDL Senior Member

    Feb 6, 2010
    264
    9
    10
    I think installing an old DOS like 6.22 onto VMW or VBox guest gives the same tough DOS emulation as DOSBox self.;)
     
  8. Hannibal Lecter

    Hannibal Lecter MDL Senior Member

    May 12, 2010
    317
    22
    10
    So far so good, but a new problem has appeared... when started, it runs perfectly, but after a few minutes, the speed slows down to a crawl. And it does that every time. After some time it will get faster again, then slow again...

    How do get to a stable speed`?