Run "slui.exe 0x2a 0xBBA" activation error

Discussion in 'Windows Vista' started by General-X, Jul 3, 2009.

  1. General-X

    General-X MDL Junior Member

    May 12, 2009
    90
    2
    0
    Hi, firstly thanks for helping to add SLIC to BIOS.
    I have installed VISTA Ultimate SP1, used serial 6F2D7-xxxxxxxxxxx

    Went to activate by placing the oemcert into C:\

    Then run from command: slmgr.vbs -ilc C:\oemcert.xrm-ms

    But get error "Run slui.exe 0x2a 0xBBA to display the error text. Error 0xBBA"

    I'm sure someone here has experience with this ?

    Thanks.
     
  2. YIN

    YIN MDL Member

    May 31, 2009
    155
    14
    10
    did you remove uac?
     
  3. General-X

    General-X MDL Junior Member

    May 12, 2009
    90
    2
    0
    No I left everything at default, do you mean it has to be turned off ?
     
  4. urie

    urie Moderator
    Staff Member

    May 21, 2007
    8,707
    3,064
    300
    Run cmd as admin
     
  5. General-X

    General-X MDL Junior Member

    May 12, 2009
    90
    2
    0
    Ok working now thanks, got the admin priviliges, and the command:
    "slmgr.vbs -ilc C:\oemcert.xrm-ms" was wrong as certificate is: oemcert.xml and not oemcert.xrm-ms
     
  6. Andrei_N

    Andrei_N MDL Novice

    Dec 4, 2009
    1
    0
    0
    Beside UAC, don't forget to avoid spaces in path to your certificate file.:)
     
  7. christian666

    christian666 MDL Senior Member

    Feb 24, 2010
    275
    4
    10
    whats uac?
     
  8. wonz

    wonz MDL Novice

    Dec 23, 2012
    11
    0
    0
    hello

    i have simillar problem but on w7 x64 ... i disabled UAC but still doesnt work ... still show 0xBBA ...

    meybe someone can help ?

    thx in advance
     
  9. urie

    urie Moderator
    Staff Member

    May 21, 2007
    8,707
    3,064
    300
    Post a MGADiag report so we can see whats happening
     
  10. wonz

    wonz MDL Novice

    Dec 23, 2012
    11
    0
    0
    hmmm

    how to past it without 20 post on acount? its said i cant past links and photos :/
     
  11. urie

    urie Moderator
    Staff Member

    May 21, 2007
    8,707
    3,064
    300
    You just run MGADiag.exe once it has done its report select copy and past the report here using code tags.
     
  12. wonz

    wonz MDL Novice

    Dec 23, 2012
    11
    0
    0
    • To be able to post links or images your post count must be 20 or greater. You currently have 5 posts.

      Please remove links from your message, then you will be able to submit your post.
     
  13. urie

    urie Moderator
    Staff Member

    May 21, 2007
    8,707
    3,064
    300
    once again you are not posting links or images read here on how to post report.
     
  14. wonz

    wonz MDL Novice

    Dec 23, 2012
    11
    0
    0
    #15 wonz, Jan 19, 2014
    Last edited by a moderator: Apr 20, 2017
  15. Tito

    Tito Super Mod / Adviser
    Staff Member

    Nov 30, 2009
    17,492
    15,278
    340
    What is the source of the retail serial that you are using?? It seems pirated.

    Anyway, as you have SLIC 2.1 then just follow this guide (specially section 6.F-a & 6.F-b) to install cert & key.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  16. wonz

    wonz MDL Novice

    Dec 23, 2012
    11
    0
    0
    #17 wonz, Jan 20, 2014
    Last edited: Jan 20, 2014
    i bought used laptop but first owner delate the recovery partition and the COA sticker its imposible to read serial nr

    i did this steps ... key was accepted but certivicate not
     
  17. urie

    urie Moderator
    Staff Member

    May 21, 2007
    8,707
    3,064
    300
    you are probably trying to use wrong certificate download collection from here the one you need is LENOVO-68351C09.XRM-MS you will find it in OEMCERT_AND_SLICS_2013-12-11\LENOVO\2.1 folder or just try using Windows-Loader the loader wont be installed just the oem:slp serial and certificate because you already have slic 2.1 in bios.
     
  18. wonz

    wonz MDL Novice

    Dec 23, 2012
    11
    0
    0
    i used certivicate you said and now the pop up windows was certivicate sucesfully added ... but stil shows taht 28 day left for activation ... could it be wrong serial ?
     
  19. Tito

    Tito Super Mod / Adviser
    Staff Member

    Nov 30, 2009
    17,492
    15,278
    340
    Obviously; you need to install the OEM:SLP serial as well.
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...