Server 2003 Ent x64 Dell

Discussion in 'Windows Server' started by Helix26404, Jul 8, 2009.

  1. Helix26404

    Helix26404 MDL Novice

    Jul 7, 2009
    4
    0
    0
    #1 Helix26404, Jul 8, 2009
    Last edited: Jul 8, 2009
  2. Suicide Solution

    Suicide Solution MDL Addicted

    Apr 29, 2008
    534
    1,897
    30
  3. Helix26404

    Helix26404 MDL Novice

    Jul 7, 2009
    4
    0
    0
    Wow, thanks so much for this! I will try ASAP and get back to you.
     
  4. Helix26404

    Helix26404 MDL Novice

    Jul 7, 2009
    4
    0
    0
    So far, so good! It installed fine and has not prompted me about activation!

    It is asking me for CD2, which I need to use to install some additional features. Will using CD2 mess everything up? If so, is there a workaround?

    Again, thanks for taking the time to help me with this.

    BTW--I have several Dell servers running OEM Windows Server 2003 Standard R2 x86 (and thus, OEM disks) if anyone needs files off of them.
     
  5. Helix26404

    Helix26404 MDL Novice

    Jul 7, 2009
    4
    0
    0
    I've got a copy of CD2, but it was downloaded as a part of the trial edition from Microsoft. I didn't know if it would timebomb the thing if I tried to use it.
     
  6. Suicide Solution

    Suicide Solution MDL Addicted

    Apr 29, 2008
    534
    1,897
    30
    Disc two installs the R2 extra stuff. It shouldnt give you any issues now that the main OS appears to be activated.

    To make sure its activated, click on Start, choose RUN and copy the command below:

    C:\Windows\System32\OOBE\Msoobe.exe /a
     
  7. uforic

    uforic MDL Novice

    Oct 19, 2009
    3
    0
    0
  8. Suicide Solution

    Suicide Solution MDL Addicted

    Apr 29, 2008
    534
    1,897
    30
  9. red3recon

    red3recon MDL Novice

    Nov 16, 2009
    4
    0
    0
    Suicide Solution, you are the bomb, thanks for everything you do on this board!

    I must have jacked something up...end result, the pair of keys appear in the system tray with a balloon tip saying "30 days left to Activate" but when I click on the keys they disappear and if I try to invoke the activation wizard from the command line, nothing happens.

    What I did:
    Started with a Retail x64 Windows Server 2003 R2 SP2 disk.
    Dumped the contents to c:\2K3OEM

    Extracted the files from Dell 2003 CRC-C20D8FF5.rar
    Placed all 4 of the OEMBIOS.SI_ files into C:\2K3OEM\I386 (They were compressed)
    Copped the $OEM$ folder to C:\2K3OEM\$OEM$ (with all files inside)

    Extracted the contents of Dell x64 Enterprise R2 Trial To OEM.zip
    Placed all 6 of the files into C:\2K3OEM\AMD64

    Downloaded MAKEISO.zip and followed your instructions (Awesome BTW)

    I use Vmware 7 with the BIOS MOD from Searchengine located on this board (I only have 2 posts, couldn't post the link)

    I have Dell Windows XP activated using this BIOS (As well as Server 2008, Vista, and Windows 7)...it rocks

    Used Vmware easy install to mount the ISO, supplied the key you provided and it installed without a hitch with the exception of the "30 day keys" showing up.

    Did I put the files in the correct place?
    IS there another way to see if the activation took?
    Do I have to use the downloaded trial cd from M$?

    Thanks again!!
     
  10. red3recon

    red3recon MDL Novice

    Nov 16, 2009
    4
    0
    0
    Never mind...the source ISOs I had were jacked up. Followed all directions to the T and it worked like a charm. Thanks again!
     
  11. Blackhawk77

    Blackhawk77 MDL Novice

    Aug 26, 2009
    8
    0
    0
    Hi,

    i tryed this with the german trial disks but it´s not activated. I think the Pid is incorrect for the ger version in the SETUPP.INI file right?

    I´ve searched for the ger Pid for Server 2003 R2 Ent x64 ger but can´t find it here in the forum / google.

    Can someone plz help me?