Server 2008 activation problem

Discussion in 'Windows Vista' started by newfoundglory, Nov 14, 2008.

  1. newfoundglory

    newfoundglory MDL Novice

    Nov 13, 2008
    7
    0
    0
    #1 newfoundglory, Nov 14, 2008
    Last edited: Nov 14, 2008
    Hey guys,

    I have a Linux HP mini-note 2133, which AFAIK has all the BIOS bits for activation (I could be wrong here, but checking with Everest shows existence of SLIC table with required bits and other things which leads me to believe its SLA1 and SLA2).

    Anyway, i got the HP certificate for Vista and created the $OEM$ folders and stuck a key in pid file. But it doesnt work.... where might I have gone wrong here? How can i be sure my BIOS is right for this? Its applied the OEM key but not activated windows.....

    I have tried something similar on a Dell laptop which worked.
     
  2. ph03n!x

    ph03n!x MDL Member

    Apr 21, 2008
    125
    0
    10
    First thought - is there a transcoded bios from your computer, irrespective of what Everest says? Try it, just in case. If you have done everything else right, should be the SLIC table...
     
  3. 911medic

    911medic MDL Guru

    Aug 13, 2008
    5,778
    490
    180
    How about getting an ats report form acpiscope?
    otherwise, did you apply the cert by manual? Be sure the serial and cert are being installed. Try it manually to be sure. Maybe the install is bad??

    -Just some thoughts..:D
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  4. ZaForD

    ZaForD MDL Expert

    Jan 26, 2008
    1,180
    176
    60
    #4 ZaForD, Nov 15, 2008
    Last edited by a moderator: May 23, 2017
    Only the very first Linux based HP2133's had a working SLIC in the BIOS, all the recent ones don't seem to have a SLIC.
    Or maybe its switched off, see Yen's Asset Tags thread.

    Anyway, Petra modded the BIOS with a HP SLIC for me a few months back. Its not the newest BIOS but it does work. :)

    One thing though, the HP2133 is bearly useable with Vista and 1GB RAM (you don't say how much you have, but the Linux versions are sold with 1GB Max)
    So Server 2008 won't be any better, so unless you've got 2GB RAM you maybe better off skiping Vista / Server 2008 and going to XP or Windows 7.
     
  5. newfoundglory

    newfoundglory MDL Novice

    Nov 13, 2008
    7
    0
    0
  6. frwil

    frwil MDL Addicted

    Sep 22, 2008
    520
    158
    30
    I think, you need to make a dump of your SLIC with oemdumper, or HWDIRECT, or Acpiscope, and look in the dunped file, may be SLIC is empty.
     
  7. 911medic

    911medic MDL Guru

    Aug 13, 2008
    5,778
    490
    180
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...