SLIC 2.0 to 2.1 module replacement in Phoenix BIOS with PBE - help!!!

Discussion in 'Windows Vista' started by sasovics, Jul 30, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. sasovics

    sasovics MDL Novice

    Mar 12, 2008
    34
    0
    0
    #1 sasovics, Jul 30, 2009
    Last edited: Jul 31, 2009
  2. sasovics

    sasovics MDL Novice

    Mar 12, 2008
    34
    0
    0
  3. Yen

    Yen Admin
    Staff Member

    May 6, 2007
    11,816
    12,102
    340
    +1

    You are great!;)
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  4. chaddawkins

    chaddawkins MDL Senior Member

    Sep 16, 2007
    344
    63
    10
    how do you rebuild the rom after you switch the acpi5.rom? I don't have the option to Build Bios (it is grey out) in PBE.

    thanks
     
  5. reginakampher

    reginakampher MDL Addicted

    Apr 5, 2008
    678
    150
    30
    Modify anything in the string section then revert back to the original string. Build BIOS should be highlighted now.
     
  6. 911medic

    911medic MDL Guru

    Aug 13, 2008
    5,778
    496
    180
    I usually go to DMI and adjust one of the manufacturer strings. If you dont want it different, change it back..then build..

    Be careful with the PBE..This one seems not as bad as the other ones...:cool:
     
    Stop hovering to collapse... Click to collapse... Hover to expand... Click to expand...
  7. chaddawkins

    chaddawkins MDL Senior Member

    Sep 16, 2007
    344
    63
    10
    #7 chaddawkins, Jul 31, 2009
    Last edited by a moderator: May 23, 2017
  8. Gradius

    Gradius MDL Member

    Jul 30, 2009
    193
    5
    10
    #8 Gradius, Jul 31, 2009
    Last edited by a moderator: Apr 20, 2017
  9. lurker

    lurker MDL Novice

    Jul 21, 2009
    6
    1
    0
    cert?

    And what about certificate? Did you activate windows 7? Plz share the certificate:confused:
     
  10. Gradius

    Gradius MDL Member

    Jul 30, 2009
    193
    5
    10
    I got 0 errors/0 warnings.
     
  11. Gradius

    Gradius MDL Member

    Jul 30, 2009
    193
    5
    10
    #12 Gradius, Jul 31, 2009
    Last edited by a moderator: Apr 20, 2017
  12. chaddawkins

    chaddawkins MDL Senior Member

    Sep 16, 2007
    344
    63
    10
    congrats dude, i just can't get it... i've unbricked my desktop 3 times now trying this.... :confused:

    i think i just need to sit back and pray someone releases my bios
    ThinkCentre M57 ;-)
     
  13. sasovics

    sasovics MDL Novice

    Mar 12, 2008
    34
    0
    0
    #14 sasovics, Jul 31, 2009
    Last edited by a moderator: May 23, 2017
    (OP)
  14. sasovics

    sasovics MDL Novice

    Mar 12, 2008
    34
    0
    0
    After rebuild I did not get any Warning/Error. If I would, there is no way that I would flash that BIOS into my notebook's mobo :cool:

    No Acer 2.1 certificates has been leaked as of yet. We have to wait...
     
  15. QuePID

    QuePID MDL Novice

    Jul 29, 2009
    15
    0
    0
    Your quite lucky, when I use PBE on my phoenix bios and examine the temp folder, the file (acpio3.rom) containing the slic 2.0 is 2.34kb in size, so I have no clue how to proceede from there.
     
  16. wivern

    wivern MDL Novice

    Sep 19, 2007
    25
    0
    0
    #17 wivern, Aug 1, 2009
    Last edited by a moderator: May 23, 2017
  17. chaddawkins

    chaddawkins MDL Senior Member

    Sep 16, 2007
    344
    63
    10
    #20 chaddawkins, Aug 1, 2009
    Last edited by a moderator: May 23, 2017